null

150 mm Enkellaags flexibel 10 meter

Schrijf een recensie
SKU:
EFL-150-004
UPC:
7438251410478
  • 150 mm Enkellaags flexibel 10 meter
  • 150 mm Enkellaags flexibel 10 meter
Inclusief BTW €280.50

Advies nodig?
085-7326809

Banner Veilig Betalen
Alles op voorraad
T600 Gekeurde rookkanalen
25 Jaar garantie
Veilig Betalen
De Scherpste Prijzen
Vaak samen gekocht:

Beschrijving

150 mm Enkellaags flexibel 10 meter - Omschrijving

Het flexibele roestvaststalen enkelwandige rookgaskanaal wordt gebruikt voor renovatie of optimalisatie van een bestaande gemetselde schoorsteen. Een flexibel enkelwandig rookkanaal is geschikt voor rookgastemperaturen tot 260 graden.

Het flexibele rookkanaal kan onderstaande probleem oplossen:

  • Renoveren van een beschadigd rookkanaal
  • Slechte trek
  • Terugslag verbrandingsgassen
  • Condens in de schoorsteen

150 mm Enkellaags flexibel 10 meter - Specificaties

  • Product: Flexibele enkelwandige rookgasafvoer
  • Materiaal: Roestvaststaal AISI 316
  • Binnendiameter: 150 mm
  • Buitendiameter: 156 mm

Wettelijke keuringsnorm

- CE
- BS EN 1856-2
- EN 1856-2 T250 N1 D V3 L50010 G
- ISO 9001:2000

*10 jaar garantie*

Het rookkanaal voldoet hiermee aan de normen welke verplicht zijn voor de Nederlandse, Belgische, Franse en Duitse en Engelse markt.
Altijd uit voorraad leverbaar.

Bekijk allesSluiten

0 Beoordelingen

Bekijk allesSluiten

Veelgestelde vragen:

Wat zijn de eigenschappen van deze enkelwandige flexibele kachelpijp 150 mm?

Deze enkelwandige flexibele kachelpijp 150 mm biedt een ideale oplossing voor het renoveren van uw huidige schoorsteen, dankzij de belangrijkste eigenschappen die het heeft. Dit type kachelpijp is geschikt voor het afvoeren van rookgassen met temperaturen tot wel 600 graden Celsius. Het dubbellaagse ontwerp van het kanaal biedt extra bescherming en is daarmee een veilige en duurzame keuze voor uw schoorsteen.
De kachelpijp zorgt voor een goede afvoer van rook en gassen, waardoor voorkomen wordt dat deze in de ruimte blijven hangen. Bovendien is de installatie van de kachelpijp eenvoudig en kunt u snel profiteren van een verbeterde afvoer ten opzichte van uw huidige schoorsteen.
Door de verminderde weerstand wordt de rook efficiënter afgevoerd, wat op de langere termijn tijd en geld bespaart op onderhoudskosten. Daarnaast is het flexibele kanaal gemakkelijker te vegen dan een gemetselde schoorsteen, wat bijdraagt aan het verminderen van onderhoudskosten en het behoud van een goede werking van uw kachel of haard.

Wanneer kan een enkelwandige flexibele kachelpijp 150 mm worden ingezet?

Wanneer uw huidige rookkanaal te kampen heeft met problemen zoals vochtschade, condensvorming, terugslag van rookgassen of beschadigingen, biedt een flexibele kachelpijp van 150 mm de uitkomst. Dit type rookgasafvoer is speciaal ontworpen voor haarden en houtkachels en biedt een efficiënte oplossing voor het renoveren van uw bestaande gemetselde rookkanaal, zonder dat u daarvoor hoge verbouwingskosten hoeft te maken.
Bij Heating World hebben we een ruim assortiment aan flexibele rookgasafvoeren en helpen we u graag bij het vinden van de juiste oplossing voor uw situatie. Laat ons u informeren over de verschillende mogelijkheden en voordelen van onze flexibele kachelpijpen.

Wat zijn de verschillen tussen enkelwandige en dubbelwandige flexibele kachelpijpen?

Bij het overwegen van het gebruik van een flexibele kachelpijp, heeft u de keuze tussen twee opties: enkelwandig en dubbelwandig. Wanneer u op zoek bent naar een geschikte oplossing om een bestaand rookkanaal te moderniseren, biedt een flexibele kachelpijp van beide soorten een goede oplossing. Toch zijn er wat verschillen.
Zo biedt een dubbelwandige flexibele kachelpijp als voordeel dat het door de extra laag steviger is en zijn vorm beter behoudt, wat resulteert in een langere levensduur. Het is echter belangrijk om te weten dat een dubbelwandige flexibele kachelpijp niet is voorzien van isolatie, wat wel het geval is bij niet-flexibele dubbelwandige rookkanalen.

Hoe plaats ik een enkelwandig flexibel rookkanaal 150 mm?

Hoewel het monteren van een flexibel rookkanaal over het algemeen een eenvoudig proces is dat u zonder professionele hulp kut uitvoeren, zijn er enkele zaken waar u rekening mee moet houden wanneer u dit zelf wilt ondernemen. Het is bijvoorbeeld aan te raden om de montage met ten minste twee personen uit te voeren, omdat het rookkanaal op een goede manier door de schoorsteen moet worden geleid. Eén persoon trekt het flexibele rookkanaal omhoog door middel van een stuk touw of ijzerdraad dat aan het kanaal is bevestigd, terwijl de andere persoon ervoor zorgt dat het kanaal soepel door de schoorsteen wordt geleid en niet vast komt te zitten.