null

Enkelwandig roestvaststalen buis 150 mm

Enkelwandig roestvaststalen buis 150 mm

Enkelwandig roestvaststalen buis 150 mm

Enkelwandig roestvaststalen buis 150 mm

Onze rookkanalen zijn vervaardigd uit hoogwaardige inox AISI 316 L (dikte 0.5 mm). De buizen zijn vol automatisch laser gelast. De elementen zijn heel makkelijk te monteren en schuiven 5 cm in elkaar. Daarna worden ze aaneengezet met inox schroeven of revetten of door de speciaal hiervoor ontworpen klembanden. Deze kanalen zijn geschikt voor alle brandstoffen en kunnen makkelijk geplaatst worden in combinatie met inox flexibel. Ze zijn tevens goed aan te sluiten op onze dubbelwandige geïsoleerde rookkanalen. Ze worden ook gebruikt voor condensatieketels, hiervoor kan het kanaal waterdicht en drukdicht gemaakt worden door middel van speciale silicone dichtingen.
De garantie loopt 25 jaar.

Lees verder . . .

Kenmerken van de rvs buis 150 mm

Een rvs kachelpijp oftewel roestvrij stalen buis met een diameter van 150 mm behoort tot de meest aangeschafte producten in onze webshop. Van roestvrij staal weet u wellicht dat dit materiaal bekendstaat om zijn bestendigheid tegen corrosie. Dit maakt een dergelijke kachelpijp erg duurzaam. Roestvrij staal is een legering van ijzer waaraan chroom wordt toegevoegd. Daardoor wordt een zelfherstellende oxidelaag gevormd die het onderliggende metaal beschermt. Om die reden gaat het dus eigenlijk om roestvast staal in plaats van om roestvrij staal. Desondanks staat rvs bekend als dat laatste.

Toepassingen van de rvs pijp 150 mm

De rvs pijp met een diameter van 150 mm is geschikt voor verschillende toepassingen. Voornamelijk gebruikt men deze voor houtkachels en open haarden. Een kachelpijp sluit u direct op uw kachel aan. Hij vormt daarmee het meest onmisbare onderdeel van een rookgasafvoer. Een enkelwandige roestvrij stalen buis geeft veel warmte af. Daar plukt u enerzijds de voordelen van. Niet alleen het verwarmingstoestel zelf, maar ook de rvs pijp draagt zo bij aan de warmte in een ruimte. Anderzijds moet u wel rekening houden met brandgevaar. U mag hem alleen gebruiken wanneer hij in de ruimte zichtbaar is.

Dunwandige buis vs dikwandige rvs buis

Een dikwandige rvs buis wordt vaak met een dubbelwandige rvs buis verward. In de praktijk gaat het toch echt om iets anders. Een dunwandige buis is, zoals u zich kunt voorstellen, gemaakt van dunner materiaal en is lichter van gewicht. Daardoor laat deze zich gemakkelijk monteren. De dikwandige buis is zwaarder en draagt bij aan een steviger constructie. Dikwandige buizen zijn door hun robuuste karakter behalve sterker ook duurzamer. Ze zijn namelijk beter bestand tegen corrosie en slijtage. Een dikwandige rvs buis is daarom over het algemeen duurder dan een dunwandige variant.

Rvs buis 150 mm onderdelen

Wanneer u rookkanalen wilt installeren, bent u er met alleen een rvs buis 150 mm natuurlijk nog niet. Voor een compleet systeem heeft u ook andere onderdelen nodig. Denk bijvoorbeeld aan bochten, T-stukken, kraaienkappen en andere zaken die van belang zijn voor een naadloze aansluiting. Uiteraard vindt u alle denkbare onderdelen in het assortiment van Heating World.

Installatietips voor de 150 mm buis

Wilt u een rvs buis 150 mm gaan installeren? Dan is het van belang om met een aantal zaken rekening te houden. Ze moeten dus dezelfde diameter hebben. Ook dient u rekening te houden met voldoende afstand tot brandbare materialen. Bij twijfel kunt u het beste voor de diensten van een erkend installateur kiezen. Zo weet u zeker dat het rookkanaal veilig en conform alle geldende voorschriften wordt geïnstalleerd.