null

Enkelwandig rvs kachelbuis 125 mm

Enkelwandig rvs kachelbuis 125 mm

Enkelwandig rvs kachelbuis 125 mm

RVS kachelpijp 125 mm enkelwandig

Wanneer u uw kachel of haard wilt voorzien van een rookgasafvoer van hoge kwaliteit bent u bij Heating World aan het juiste adres. De RVS kachelpijp 125 mm is een ideale oplossing voor het afvoeren van rookgassen. Het installeren van de componenten is kinderspel; ze schuiven 5 centimeter in elkaar en u bevestigt ze daarna met roestvrijstalen schroeven en rivetter, of de klembanden die speciaal voor deze maat en type kachelpijp zijn ontworpen.
Lees verder . . .

Dit zijn de kenmerken van een rvs kachelpijp

Een enkelwandige roestvrijstalen kachelpijp creëert een connectie tussen uw kachel of haard met het rookkanaal. Deze lasergelaste kachelpijpen zijn vervaardigd uit hoogwaardig roestvrij staal AISI 316L,  met een dikte van 0,5 of 0,6 millimeter. Dit materiaal heeft als voordeel dat het extra bestendig is tegen corrosievorming, waardoor het bij goed gebruik en onderhoud een lange levensduur heeft. Vaak noemt men enkelwandige kachelpijpen ook wel kachelbuizen. De buizen zijn compatibel voor kachels of haarden met gas, hout en alle overige vaste brandstoffen. 

Enkelwandige RVS kachelpijp en rookkanaal

De begrippen kachelpijp en rookkanaal met elkaar in verwarring gebracht. Een enkelwandige kachelpijp komt in verschillende soorten, materialen en uitvoeringen en geldt als onderdeel van een totaal rookkanaal. Waarom bestaat het rookkanaal niet volledig uit een enkelwandige RVS kachelpijp? Dit komt omdat het met regelmaat voorkomt dat er een muur of plafond in de pad ligt van de rookgasafvoer, waar de pijp doorheen moet worden geleid. Vanaf dit punt mag u enkel gebruik maken van dubbelwandige rookkanalen, omdat u moet voldoen aan de voorschriften van brandveiligheid. 

RVS kachelpijp geschikt voor een buitenkachel

Enkelwandige RVS kachelpijpen zijn geschikt voor houtkachels, pelletkachels en open haarden, zowel binnen als buiten. Ze verhogen het rendement van de kachel en zorgen voor een aangename sfeer en temperatuur. Ook als u buiten wilt genieten van een heerlijke warmtebron, kunnen enkelvoudige kachelpijpen helpen om de omgeving goed te verwarmen.

Bij het plaatsen van een buitenkachel is het belangrijk om brandbare materialen op veilige afstand te houden en te zorgen voor een rookkanaal van minstens 2,5-3 meter lang om rookvorming te voorkomen. U kunt ook een van onze veranda sets overwegen, die aan deze criteria voldoen.

Een trekkap voor een RVS kachelbuis

Ter bescherming van elk rookkanaal heeft Heating World een divers aanbod van trekkappen en schoorsteenkappen. Overweeg een dubbel geïsoleerde trekkap met vonkenvanger voor extra bescherming tegen hitte en vonken.

Als alternatief bieden we aluminium kraaienkappen die voorkomen dat vogels nestelen in uw schoorsteen. Deze kappen hebben kleine openingen, waardoor vogels niet binnen kunnen komen en rookgassen vrijelijk worden afgevoerd. Roterende schoorsteenkappen, zoals spinners, zijn effectief tegen vogels en verbeteren de ventilatie van rookgassen door wind terugslag te verminderen. U kunt ook kiezen voor een boldraadrooster op uw rookkanaal; dit gegalvaniseerde rooster beschermt tegen vogels en houdt bladeren buiten.

Veelgestelde vragen over RVS kachelpijp 125 mm enkelwandig:

Waar kan ik een rvs kachelpijp voor gebruiken?

Een enkelwandige RVS kachelpijp wordt gebruikt om rookgas af te voeren. Het is geschikt voor verschillende soorten haarden, waaronder open haarden, houtkachels en pelletkachels. Deze pijpen zijn voor alle brandstoffen geschikt en kunnen gemakkelijk worden aangesloten op dubbelwandige pijpen dankzij verloopstukken en toebehoren. De buizen zijn gemaakt van hoogwaardig AISI 316L roestvrij staal, zijn 0,5 of 0,6 mm dik en met hoge precisie gelast.

Wat maakt een rvs kachelpijp een goede optie?

Roestvrij staal heeft in vergelijking met kachelpijpen van andere materialen, zoals staal, gegalvaniseerd staal of geblauwde staal, het voordeel dat ze een langere levensduur hebben. AISI 316L is bestendig tegen invloeden van buitenaf en gaat bij normaal gebruik en goed onderhoud jaren mee. Deze eigenschap bevorderd ook de trek van rookgassen. Een enkelwandig RVS kachelpijp heeft als bijkomend voordeel dat het de ruimte van de warmtebron efficiënter kan verwarmen ten opzichte van dubbelwandige rookkanalen. Daarnaast zijn ze eenvoudig te installeren door simpelweg de buizen 5 cm over elkaar te schuiven.

Hoe kies ik de juiste maat rvs kachelpijp uit?

Het is cruciaal dat de grootte van de uitgang van de kachel in overeenstemming is met de diameter en lengte van het rookkanaal. Een onjuiste verhouding tussen deze twee elementen kan leiden tot problemen met het verbranden van het haardvuur en het afvoeren van de rookgassen. Diverse factoren, waaronder de grootte van de haardopening, de totale lengte van het gehele rookgasafvoersysteem, eventuele wendingen, isolatie, de grondstof en de weerstand van de pijp bepalen de juiste diameter van een rvs kachelpijp.
Bij Heating World staan we u graag bij in het kiezen van de juiste roestvrij stalen kachelpijp. Onze klantenservice is er om u te helpen en onze uitgebreide collectie rvs kachelpijpen in verschillende maten biedt voor iedereen een passende oplossing.

Wat is het verschil tussen een enkelwandige en dubbelwandige rvs kachelpijp?

De verschillen tussen enkelwandige en dubbelwandige kachelpijpen worden bepaald door hun constructie en de situaties waarin ze kunnen worden gebruikt. Enkelwandig kachelpijpen bestaan uit een enkele laag metaal, meestal staal of roestvrij staal, en zijn ontworpen om de rook van een hittebron af te voeren. Het is een economische optie en makkelijk te plaatsen, maar beperkt in termen van brandveiligheid.
Aan de andere kant heeft een dubbelwandige kachelpijp twee lagen metaal met een isolerende laag die de pijpen bij elkaar houdt. Dit helpt bij een beter behoud van de warmte en een verhoogde brandveiligheid. Het wordt gebruikt wanneer de rookafvoer door bewoonde ruimtes loopt en is zelfs verplicht wanneer het afvoeren van rookgassen niet ongehinderd kan en door een muur of plafond moet worden geïnstalleerd.