null

Mat zwart geëmailleerde buis 80 mm

Mat zwart geëmailleerde buis 80 mm

Mat zwart geëmailleerde buis 80 mm

LET OP!!
Onze geëmailleerde onderdelen zijn NIET te combineren met materialen van onze andere categorie Pelletkachelafvoer.

Deze geëmailleerde pijp voor de buitenkant van de kachel is van hoge kwaliteit, waardoor de prestaties van de kachel worden vergroot en oxidatie tegen wordt gegaan. De stalen kachelpijp met een zwarte emaillaag is geschikt voor veel soorten kachels. Bovendien haalt u een smaakvol uitziende kachelbuis in huis, omdat de gladde afwerking aan de buitenkant het aansluitpunt veel minder zichtbaar maakt. U kunt kiezen uit verschillende diameters: 80, 100, 125, 150 en 200 millimeter. Voor de meeste kachels heeft u een kachelpijp van 150 millimeter nodig, maar lees voor de zekerheid altijd de productomschrijving van uw kachel.
Lees verder . . .

Toepassingen van een mat zwart geëmailleerde buis 80 mm

Zwart geëmailleerde pijpen zijn geschikt voor kachels die op hout of pelletkorrels branden. De buizen zijn enkelwandig en kunnen daarmee worden gebruikt voor het zichtbare deel van het rookkanaal. Als u de rookafvoer verder door een (buiten)muur of het plafond wilt laten lopen, bent u verplicht een dubbelwandige pijp te gebruiken. Deze dubbelwandige kachelpijpen zijn namelijk een stuk brandveiliger.

Eigenschappen van een mat zwart geëmailleerde kachelpijp 80 mm

Geëmailleerd staal is een beschermlaag van gesmolten glas die op een metalen buis aangebracht is. Deze fabricatie versterkt de kachelpijp, waardoor het onderhoudsvriendelijk, duurzaam en robuust is. De kachelpijp met een zwart geëmailleerde buis heeft een erg hygiënisch oppervlak, omdat het een oxidatieproces tegen gaat. Hierdoor kunt u jarenlang profijt hebben van een goed uitziend rookkanaal.

Mat zwart geëmailleerde buis 80 mm monteren

De zwarte pijp kan is gemaakt voor een makkelijke montage, maar u heeft natuurlijk meer nodig dan enkel een pijp voor een volledige rookafvoer. Heating World biedt u alle benodigdheden voor een succesvolle en veilige installatie. Het fijne van de geëmailleerde pijpen is dat de buizen naadloos op elkaar aansluiten, waardoor klembanden en pakkingen niet nodig zijn. Dit geeft een efficiënt rookkanaal met een strak uiterlijk als resultaat.

Wettelijke keuringsnorm

Heating World is specialist in rookgasafvoeren en soortgelijke producten. Bij ons treft u daarom enkel producten met een garantie voor honderd procent veiligheid. Ook de zwart geëmailleerde kachelpijp wordt geleverd met het vereiste keurmerk, namelijk het Europese EN 1856-1 keurmerk. Dit betekent dat de kachelpijp tot een gebruik van 600 graden is gecertificeerd en goedgekeurd.

Heeft u hulp nodig bij het uitzoeken van een mat zwart geëmailleerde kachelbuis?

Wij van Heating World snappen dat de aankoop en installatie van een schoorsteenpijp voor u geen gewoonte is. Daarom vinden wij het van levensbelang dat we met onze expertise meer te bieden hebben dan enkel een webshop met een breed assortiment. Wilt u meer weten over het kopen van een schoorsteenpijp met zwart geëmailleerde pijp? Neem dan contact op met een van onze specialisten. Wij helpen u graag met uw vragen.