null

Dubbelwandige rookkanalen 80 mm zwart

Dubbelwandige rookkanalen 80 mm zwart

Dubbelwandige rookkanalen 80 mm zwart

Dubbelwandig rookkanaal zwart 80 mm

Bij het kiezen van een geschikt rookkanaal voor uw kachel, moet er rekening gehouden worden met zowel veiligheid als esthetiek. De 80 mm zwarte dubbelwandige rookkanalen in ons assortiment voldoen aan beide eisen. Ze zijn gemaakt van een dubbele roestvrijstalen pijp met een superieure isolatie tussenin, waardoor ze ideaal zijn voor installatie door muren en plafonds. De zwarte afwerking zorgt bovendien voor een stijlvol en strak aanzicht dat perfect past bij uw interieur.

Verschil tussen een enkelwandig en dubbelwandig rookkanaal

Het onderscheid tussen enkelwandige en dubbelwandige rookkanalen ligt in hun ontwerp en toepassing. Enkelwandige rookkanalen zijn geschikt voor gebruik binnenshuis, waarbij de pijp in het zicht blijft. Ze zijn echter niet ontworpen om door muren en plafonds te gaan vanwege het brandgevaar.

Aan de andere kant zijn dubbelwandige rookkanalen, zoals onze 80 mm zwarte variant, gemaakt om de warmte beter te isoleren en brandrisico's te verminderen. Dit maakt ze perfect voor gebruik wanneer de rookgasafvoer door een muur, vloer of plafond moet gaan, en voldoen ze aan de strengste brandveiligheidsnormen.

Pelletkachelpijp en dubbelwandige kachelpijp 80 mm

De dubbelwandige kachelpijp van 80 mm is uitermate geschikt voor pelletkachels. De hoge verbrandingstemperaturen van pelletkachels vragen om een rookkanaal dat bestand is tegen intense warmte, en dat is precies wat onze dubbelwandige kachelpijpen bieden. Door de isolatielaag wordt de warmte effectief beheerd, waardoor de risico's op oververhitting en brand aanzienlijk worden verminderd.

Koppelstukken voor een dubbelwandig rookkanaal 80 mm

Bij de installatie van een dubbelwandig rookkanaal van 80 mm kan het nodig zijn om verschillende koppelstukken te gebruiken voor een veilige en efficiënte rookafvoer. Bij Heating World vindt u een breed scala aan koppelstukken, waaronder bochten van 15º, 30º, 45º en 90º, die de richting van het rookkanaal kunnen aanpassen op basis van de indeling van uw woning.

Daarnaast bieden we ook T-stukken van 90º en van 135º, die u kunnen helpen bij het splitsen of opvangen van overtollig as in uw rookkanaal. Onze collectie bevat eveneens muurondersteuningen, muurbeugels en dakplaten in verschillende hellingen om uw rookkanaal veilig en stabiel te houden. Vergeet ook niet een stormkraag, regenkap of trekkap, die uw rookkanaal beschermen tegen de elementen en de trek in het kanaal verbeteren.

Een dubbelwandig rookkanaal zwart 80 mm installeren

De installatie van een dubbelwandig rookkanaal van 80 mm is door uzelf met de juiste voorbereiding en zorg goed te doen. Het is belangrijk om de installatie te plannen en zeker te weten dat u de juiste componenten en hulpstukken heeft. Zorg er ook voor dat de afdichtingen correct zijn geïnstalleerd om lekkage van rookgassen te voorkomen.

Bij Heating World staan we altijd klaar om u te ondersteunen en te adviseren bij uw project, zodat u kunt genieten van een veilige en efficiënte verwarming van uw huis.