null

Dubbelwandige rookkanalen 80 mm zwart

Dubbelwandige rookkanalen 80 mm zwart

Dubbelwandige rookkanalen 80 mm zwart

Dubbelwandig rookkanaal zwart 80 mm

Bij het kiezen van een geschikt rookkanaal voor uw kachel, moet er rekening gehouden worden met zowel veiligheid als esthetiek. De 80 mm zwarte dubbelwandige rookkanalen in ons assortiment voldoen aan beide eisen. Ze zijn gemaakt van een dubbele roestvrijstalen pijp met een superieure isolatie tussenin, waardoor ze ideaal zijn voor installatie door muren en plafonds. De zwarte afwerking zorgt bovendien voor een stijlvol en strak aanzicht dat perfect past bij uw interieur.
Lees verder . . .

Verschil tussen een enkelwandig en dubbelwandig rookkanaal

Het onderscheid tussen enkelwandige en dubbelwandige rookkanalen ligt in hun ontwerp en toepassing. Enkelwandige rookkanalen zijn geschikt voor gebruik binnenshuis, waarbij de pijp in het zicht blijft. Ze zijn echter niet ontworpen om door muren en plafonds te gaan vanwege het brandgevaar.

Aan de andere kant zijn dubbelwandige rookkanalen, zoals onze 80 mm zwarte variant, gemaakt om de warmte beter te isoleren en brandrisico's te verminderen. Dit maakt ze perfect voor gebruik wanneer de rookgasafvoer door een muur, vloer of plafond moet gaan, en voldoen ze aan de strengste brandveiligheidsnormen.

Pelletkachelpijp en dubbelwandige kachelpijp 80 mm

De dubbelwandige kachelpijp van 80 mm is uitermate geschikt voor pelletkachels. De hoge verbrandingstemperaturen van pelletkachels vragen om een rookkanaal dat bestand is tegen intense warmte, en dat is precies wat onze dubbelwandige kachelpijpen bieden. Door de isolatielaag wordt de warmte effectief beheerd, waardoor de risico's op oververhitting en brand aanzienlijk worden verminderd.

Koppelstukken voor een dubbelwandig rookkanaal 80 mm

Bij de installatie van een dubbelwandig rookkanaal van 80 mm kan het nodig zijn om verschillende koppelstukken te gebruiken voor een veilige en efficiënte rookafvoer. Bij Heating World vindt u een breed scala aan koppelstukken, waaronder bochten van 15º, 30º, 45º en 90º, die de richting van het rookkanaal kunnen aanpassen op basis van de indeling van uw woning.

Daarnaast bieden we ook T-stukken van 90º en van 135º, die u kunnen helpen bij het splitsen of opvangen van overtollig as in uw rookkanaal. Onze collectie bevat eveneens muurondersteuningen, muurbeugels en dakplaten in verschillende hellingen om uw rookkanaal veilig en stabiel te houden. Vergeet ook niet een stormkraag, regenkap of trekkap, die uw rookkanaal beschermen tegen de elementen en de trek in het kanaal verbeteren.

Een dubbelwandig rookkanaal zwart 80 mm installeren

De installatie van een dubbelwandig rookkanaal van 80 mm is door uzelf met de juiste voorbereiding en zorg goed te doen. Het is belangrijk om de installatie te plannen en zeker te weten dat u de juiste componenten en hulpstukken heeft. Zorg er ook voor dat de afdichtingen correct zijn geïnstalleerd om lekkage van rookgassen te voorkomen.

Bij Heating World staan we altijd klaar om u te ondersteunen en te adviseren bij uw project, zodat u kunt genieten van een veilige en efficiënte verwarming van uw huis.

Veelgestelde vragen over Dubbelwandige rookkanalen 80 mm zwart:

Waarvoor is een dubbelwandige kachelpijp te gebruiken?

Een dubbelwandige kachelpijp is een essentieel onderdeel van een dubbelwandig rookkanaal. Hij stelt u in staat om rookgassen van een kachel of open haard efficiënt af te voeren. Een dubbelwandige kachelpijp is goed in staat om warmte te isoleren en zodoende het risico op brand te reduceren. Daarom gebruikt u deze wanneer uw rookgasafvoer door een muur, vloer of plafond heen moet lopen. De enkelvoudige rookkanalen zijn daarentegen uitsluitend geschikt constructies die niet door muren, vloeren of plafonds heen lopen. Een dubbelwandige kachelpijp met een diameter van 80 mm is bij uitstek geschikt voor een pelletkachel.

Wat zijn de eigenschappen van een dubbelwandig rookkanaal zwart?

Een dubbelwandig rookkanaal bestaat, zoals zijn naam al doet vermoeden, uit twee verschillende ‘wanden’ oftewel lagen. De functie van de binnenste buis is het transporteren van de rookgassen. De buitenste laag is verantwoordelijk voor isolatie. Deze is nodig om warmteoverdracht naar omliggende materialen te beperken en het risico op brand te verkleinen. Een dubbelwandig rookkanaal zwart kunt u voor verschillende verwarmings toepassingen gebruiken. De zwarte kleur van het rookkanaal betekent behalve functionaliteit ook esthetiek. Een zwarte coating maakt een dubbelwandig rookkanaal nog duurzamer en corrosiebestendiger.

Is de dubbelwandige kachelpijp 80 mm zwart de juiste maat?

Of de dubbelwandige kachelpijp 80 mm zwart de juiste maat is, is van tevoren niet zomaar te zeggen. Dit is namelijk van verschillende factoren afhankelijk. Een van de belangrijkste daarvan is het soort kachel waarvan u gebruikmaakt. De aanduiding 80 mm verwijst naar de diameter van de pijp. Doorgaans is er dan ook sprake van kleinere kachels, die gebruikt worden om ruimtes van beperkte omvang te verwarmen. Gaat u dus altijd na welke voorschriften er gelden voor de kachel die u in uw bezit heeft of voornemens bent aan te schaffen. Bovendien heeft u voor een dubbelwandig rookkanaal meer nodig dan alleen een kachelpijp. Daarom vindt u bij Heating World eveneens hulpstukken zoals T-stukken en koppelstukken van dezelfde diameter.

Is dubbelwandig verplicht?

In diverse situaties is het verplicht om gebruik te maken van een dubbelwandige kachelpijp. In het Bouwbesluit is beschreven dat hiervan sprake is wanneer een kachelpijp of rookkanaal door een muur, vloer of plafond heen loopt. Het isolerende karakter van een pijp met dubbele wand minimaliseert de warmteoverdracht naar omliggende materialen. Loopt het kanaal niet door een muur, vloer of plafond, dan is een enkelwandig kanaal in de meeste gevallen voldoende. In het geval van twijfel kunt u bij een professional nagaan aan welke regelgeving u zich dient te houden. Ook Heating World staat graag voor u klaar wanneer u vragen heeft over de werking en de installatie van een dubbelwandig rookkanaal.