null

Pelletkachel afvoer

Pelletkachel afvoer

Pelletkachel afvoer

Om uw pelletkachel goed te laten branden, is een kwalitatief hoogwaardig rookkanaal essentieel. Ook voor de veiligheid is een passende pelletkachel afvoer noodzakelijk. Om brandgevaar te voorkomen, dienen de rookgassen op de juiste manier te worden afgevoerd. Bij Heating World bent u aan het juiste adres voor pelletkachel afvoer. U heeft de keuze uit verschillende diameters: 80, 100 en 125 millimeter. Bij een rookgasafvoer die langer is dan 5 meter wordt een diameter van minimaal 100 millimeter geadviseerd. Wij voeren twee soorten pelletkachel afvoer: de 1,2 millimeter stalen pelletkachel afvoer en de 0,6 email pelletkachel afvoer.

Toepassing van een pelletkachel afvoer

Een pelletkachel gebruikt u om één ruimte, doorgaans de woonkamer, te verwarmen. Kenmerkend voor deze kachels is hun hoge rendement. In de ruimte waar de pelletkachel staat, mag u gebruikmaken van enkelwandige rookgasafvoer. Wilt u de afvoer door een wand of plafond laten lopen, dan dient u vanaf dat punt een dubbelwandige afvoer toe te passen. Deze minimaliseren met behulp van isolatie het risico op brandgevaar.

Het verschil tussen onze 1.2mm en 0.6mm pelletkachel afvoer

Behalve het verschil in wanddikte bestaan er tussen de twee soorten pelletkachel afvoer uit ons assortiment nog enkele verschillen. Zo is de 1,2 mm stalen pelletkachel afvoer weliswaar zwaarder, maar laat deze zich eenvoudiger inkorten en op maat maken. Dit in tegenstelling tot de 0,6 mm email pelletkachel afvoer, die een stuk lichter is en niet krast, maar lastig in te korten is.

Ook zijn de binnen-en buitenzijde van deze afvoer geëmailleerd, terwijl de stalen pelletkachel afvoer aan de binnenzijde niet voorzien is van een laklaag. In het geval van eventuele beschadigingen laat de 1,2 mm stalen pelletkachel afvoer zich makkelijker bijwerken.

Montage van een pelletkachel afvoer

Gaat u een pelletkachel afvoer monteren? Begint u aan de achterzijde van de kachel dan altijd met een T-stuk. Deze dient ter opvang van as en eventuele condens. Afvoeren kan overigens op de gevel of de schoorsteen. Via de gevel is de eenvoudigste en goedkoopste manier. Sluit u de pelletkachel afvoer op een schoorsteen aan, dan mag de diameter van de afvoer niet groter zijn dan 150 millimeter. Ook dient de schoorsteen schoon te zijn en voldoende te trekken.

Wettelijke keuringsnorm

Veiligheid staat bij Heating World voorop. Daarom vindt u in ons assortiment uitsluitend pelletkachel afvoer die aan de strengste Europese normen op het gebied van de vervaardiging, veiligheid en efficiëntie van pelletkachels en hun afvoer voldoen. Onze pellet afvoer artikelen voldoen stuk voor stuk aan de NEN-EN 14785-1.

Heeft u hulp nodig bij het samenstellen van uw pelletkachel afvoer?

Wij bieden pijpen, muurbeugels, bochten, koppelstukken, verlopen en alle andere onderdelen die u nodig heeft voor uw pelletkachel afvoer. Heeft u hulp nodig bij het maken van de juiste keuze of heeft u een andere vraag op het gebied van pelletkachel afvoer? Aarzelt u dan niet om contact op te nemen met onze professionals.