null

Zwarte dubbelwandige rookkanalen

Zwarte dubbelwandige rookkanalen

Zwarte dubbelwandige rookkanalen

Dubbelwandig rookkanaal zwart

Een dubbelwandig rookkanaal is een type buis dat wordt gebruikt voor de afvoer van rookgassen. Het bestaat uit twee over elkaar geschoven roestvrij stalen buizen. Met behulp van een keramische isolatie worden de binnenbuis en buiten buis van het kanaal op zijn plaats gehouden. Deze keramische isolatie heeft een hoge densiteit van 128 kg/M³. Hierdoor wordt warmtegeleiding van binnen naar buiten voorkomen en werkt de isolatie optimaal. Dit type buis wordt geleverd in een neutrale RVS uitvoering en met een zwarte poederlak afwerking.

De rookkanalen zijn gemaakt van roestvrij staal AISI-316L voor de binnenbuis en AISI-314L voor de buitenbuis, met een isolatielaag van 25 mm er tussenin. Hierdoor zijn deze kanalen geschikt voor het verbranden van allerlei soorten brandstoffen, zoals gas, hout, kolen, mazout en pellets. Daarnaast zijn de buizen voorzien van een klemband, verwerkt aan de buitenzijde. Hier leest u meer over de zwarte dubbelwandige rookkanalen die Heating World te bieden heeft.
Lees verder . . .

LET OP! Het merk Convesa is niet te combineren met ons huismerk!!

Dubbelwandig rookkanaal zwart 200 mm

Een dubbelwandig schoorsteenkanaal van 200 mm in het zwart is een roestvrij stalen pijp die wordt gebruikt om de rook van open haarden of houtkachels af te voeren. Het bestaat uit twee wanden, één aan de binnenkant en één aan de buitenkant, die bekleed zijn met warmte-isolatie om het warmteverlies te beperken. Zoals de naam al aangeeft, is de buitendiameter van de pijp 200 mm en wordt hij in het algemeen gebruikt voor installaties van houtkachels, open haarden en pelletkachels. Het is mede dankzij het materiaal en de zwarte poederlak ook corrosie- en weerbestendig.

Dubbelwandig rookkanaal zwart 150 mm

Een zwart, dubbelwandig rookkanaal van 150 mm is een onderdeel van een rookgasafvoersysteem voor verschillende typen kachels. Het is gemaakt van roestvrij staal en voorzien van een zwarte hittebestendige poederlak om corrosie te voorkomen. De pijp is geïsoleerd om warmteverlies te voorkomen. Dit product kan worden ingezet voor afvoer van rook voor uw hout- of pelletkachel.

Dubbelwandig rookkanaal zwart 125 mm

Een zwart, dubbelwandig rookkanaal van 125 mm is een roestvrij stalen rookkanaal dat wordt gebruikt om de rook van kachels af te voeren. Het bestaat uit twee lagen RVS, een binnen- en een buitenlaag, met daartussen minerale thermische isolatie. De buis heeft een buitendiameter van 125 mm en wordt meestal gebruikt voor hout- of pelletkachel installaties. Net als bij grotere maten geldt voor dit type rookkanaal dat ze bestendig zijn tegen allerlei soorten weer.

Dubbelwandig rookkanaal zwart 80 mm

Een zwart, dubbelwandig rookkanaal van 80 mm is een rookkanaal voor kachels dat gemaakt is van hittebestendige materialen zoals roestvrij staal. Het bestaat uit twee wanden, één aan de binnenkant en één aan de buitenkant, die door warmte-isolatie met elkaar verbonden zijn. Dit beschermt de buitenwanden van het rookkanaal tegen hitte en vermindert het warmteverlies. Het wordt over het algemeen gebruikt voor hout- en pelletkachels. Het materiaal is voorzien van een zwarte poederlak om esthetische redenen en ter bescherming tegen corrosie.

Al deze rookkanalen zijn gekeurd volgens strenge normen. Het is belangrijk om rekening te houden met een minimale afstand van 5cm tot brandbaar materiaal. Voor meer vragen kunt u terecht bij de klantenservice van Heating World.

Veelgestelde vragen over dubbelwandige rookkanalen zwart:

Welke voorzorgsmaatregelen zijn nodig bij een kachelpijp door een houten plafond?

Wanneer u een kachelpijp door een houten plafond laat lopen, wilt u brandgevaar natuurlijk te allen tijde voorkomen. Daarom kunt u het beste rekening houden met enkele voorzorgsmaatregelen. Een eerste belangrijke stap is uiteraard het volgen van de voorschriften bij de installatie van de kachelpijp. Maar wanneer rookkanalen door een houten plafond gaan, moeten ze van een brandwerende omhulling worden voorzien. Daarnaast is het belangrijk dat u rekening houdt met de minimale afstanden tot brandbare materialen. Brandwerende afdichtingsmaterialen kunnen u ook helpen. Alle materialen die in contact komen met de kachelpijp moeten voldoende hittebestendig zijn.

Wat zijn de voordelen van een zwarte kachelpijp vergeleken met andere soorten?

Niet zelden stellen klanten ons de vraag wat nu de meerwaarde van die kleur is. In de eerste plaats wordt die verklaard door zijn uitstraling. Zwart past binnen de meeste interieurs en heeft ook nog eens een traditionele uitstraling. Dat kan bijdragen aan de sfeer binnenshuis. Daarnaast gaat een dikwandige zwarte kachelpijp, mits deze aan het juiste onderhoud wordt onderworpen, ook nog eens lang mee. U maakt er dus ook een duurzame keuze mee. Een zwarte kachelpijp is bovendien vaak goedkoper dan een roestvrijstalen variant.

Hoe draagt een nisbus dubbelwandig bij aan een veilige installatie?

Een nisbus is een korte metalen buis die u gebruikt om een kachel op een kachelpijp aan te sluiten. Nisbussen zijn in verschillende maten verkrijgbaar en worden doorgaans van gegalvaniseerd staal gemaakt. U gebruikt een nisbus wanneer het noodzakelijk is om een rookkanaal door een muur, plafond of nis te leiden. De nisbus is als het ware een brandwerende omhulling. Hij bestaat uit een binnen- en buitenbuis, waardoor warmte van de rook en gassen niet aan brandbare materialen zoals hout wordt overgedragen. Dit zorgt voor een aanzienlijk kleiner brandgevaar. Bovendien draagt het hulpmiddel bij aan het voorkomen van rookgassen. Hij weet de temperatuur van het rookkanaal te handhaven en daardoor condensatie te minimaliseren.

Hoe verschilt een dubbelwandig geïsoleerd rookkanaal met andere varianten?

Een dubbelwandig geïsoleerd rookkanaal verschilt op enkele essentiële punten van andere rookkanalen. Hiervan is vooral sprake op het gebied van veiligheid. Een dubbelwandig geïsoleerd rookkanaal heeft altijd een koele buitenwand, omdat de rookgassen zich binnen de binnenste wand bevinden. Dat reduceert het brandrisico, zelfs in de buurt van brandbare materialen als hout. Dankzij de isolatie in dubbelwandige geïsoleerde rookkanalen wordt ook het risico op condensatie en daarmee op creosoot een stuk kleiner. Dit type rookkanalen wordt vooral aanbevolen voor het gebruik binnenshuis. Natuurlijk blijft het wel van belang om bij ieder product de aanwijzingen van de fabrikant strikt te volgen.