null

Zwarte dubbelwandige rookkanalen

Zwarte dubbelwandige rookkanalen

Zwarte dubbelwandige rookkanalen

LET OP! Het merk Convesa is niet te combineren met ons huismerk!!

Veelgestelde vragen over Zwarte dubbelwandige rookkanalen:

Wat zijn de eigenschappen van zwarte dubbelwandige rookkanalen?

Een dubbelwandig rookkanaal is een type rookgasafvoer dat bestaat uit twee buizen die over elkaar zijn geplaatst. De binnenste buis dient als het afvoerkanaal voor de rookgassen, terwijl de buitenste buis wordt gevuld met isolatie.
Bij dit type rookkanaal wordt binnenbuis gemaakt van roestvrij staal AISI-316L en een buitenbuis van roestvrij staal AISI-304L, met daartussen een 25 mm dikke isolatielaag met keramiek, voorzien van een hoge dichtheid van 128 kg/m³. Dit maakt het kanaal in vergelijking tot een enkelwandige kachelpijp extra brandveilig en geschikt voor het verbranden van verschillende brandstoffen, waaronder gas, hout, kolen, mazout en pellets. Deze kanalen zijn ook voorzien van een klemband die in de buitenwand van het kanaal is verwerkt.

Wat is het verschil tussen zwarte en rvs dubbelwandige rookkanalen?

Het verschil tussen de zwarte en RVS dubbelwandige rookkanalen zit in de zwarte poedercoating in RAL 9004, die zorgt voor een aantrekkelijk, esthetisch aanzicht. In vele opzichten zijn deze dubbelwandige rookkanalen hetzelfde, zoals de gebruikte materialen, de toepassingen, de prestaties van de producten, de garantie en de leverbare maten.

Wanneer heb ik zwarte dubbelwandige rookkanalen nodig?

Bij het aanleggen van een rookkanaal zijn er strikte regels en voorschriften waar u zich aan moet houden. Volgens de regelgeving uit het Bouwbesluit, moet u bij het installeren van een rookkanaal dat door een plafond of dak loopt, gebruik maken van een dubbelwandig rookkanaal. Dit verhoogt de brandveiligheid door een scheiding aan te brengen tussen de hete rook en de materialen in de omgeving van de kachelpijpen.
Al deze pijpen en toebehoren zijn volgens de normen EN 1856-1 gekeurd, waardoor ze voldoen aan de normen voor de Nederlandse, Belgische, Franse en Duitse markt en u verzekerd bent van een veilige afvoer van de rookgassen van uw kachel.
Het belangrijkste aspect van het plaatsen van een dubbelwandig rookkanaal is dat u een brandwerende omkokering moet installeren volgens de voorschriften. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld promatect beplating. De omkokering moet doorlopen in zowel de houten vloer als het houten dakbeschot.

Wat maakt een zwart, dubbelwandige rookkanaal een goede rookgasafvoer?

    Dubbelwandige rookkanalen met een zwarte afwerking hebben meerdere redenen waarom het een goede oplossing is voor uw rookgasafvoer. Hier zetten we ze op een rijtje:
  • Het product kan worden gebruikt voor houtkachels, open haarden, inzethaarden en pelletkachels.
  • Het gebruik van hoogwaardige materialen zorgt voor een lange levensduur.
  • Door de isolatielaag wordt warmteverlies voorkomen en brandveiligheid bevorderd.
  • Het voldoet aan de strenge veiligheidsnormen en keurmerken
  • Dit kanaal kan worden ingezet wanneer het rookkanaal door een plafond of muur wordt geleid.
  • Eenvoudig te monteren en onderhouden.