null

Enkelwandig RVS rookkanaal

Enkelwandig RVS rookkanaal

Enkelwandig RVS rookkanaal

Schaft u bij Heating World een enkelwandig RVS rookkanaal aan? Deze zijn stuk voor stuk vervaardigd uit hoogwaardige inox AISI 316L en hebben een dikte van 0,5 millimeter. De kanalen, ook wel buizen genoemd, zijn volautomatisch lasergelast. De elementen zijn eenvoudig te monteren en schuiven 5 centimeter in elkaar. Vervolgens zet u ze vast met inox schroeven, rivetten of de speciaal voor het enkelwandige RVS rookkanaal ontworpen klembanden.
Lees verder . . .

Toepassingen van een enkelwandig RVS rookkanaal

Een enkelwandig RVS rookkanaal is te gebruiken voor openhaarden, houtkachels, pelletkachels en kolenkachels. Ook in de industriële ovenbouw worden deze buizen toegepast. Ze zijn voor alle brandstoffen geschikt en kunnen met inox flexibel worden gecombineerd. Flexibel inox pijp materiaal is materiaal dat u gebruikt voor de renovatie van (gemetselde) schoorstenen, maar ook inzet om schoorsteenproblemen als terugslag, beschadiging en beperkte drukopbouw aan te pakken. Een enkelwandig RVS rookkanaal sluit u probleemloos aan op de dubbelwandige rookkanalen.

Enkelwandig RVS rookkanaal eigenschappen

Wanneer u een van roestvrij staal vervaardigd rookkanaal aanschaft, weet u dat u een sterk en duurzaam product in huis haalt. De pijpen, met een wanddikte van 0,5 millimeter, zijn van hoge kwaliteit. Deze wordt aangeduid in 316L. Dit staat voor een sterke legering met een hoge corrosiebestendigheid. Dankzij zijn lagere koolstofgehalte gaat roestvrij staal 316L nog langer mee dan roestvrij staal 316. U kunt de rookkanalen bij verschillende warmtebronnen gebruiken.

Enkelwandig RVS rookkanaal monteren

Wanneer u een enkelwandig RVS rookkanaal gaat monteren, is het belangrijk dat deze zo weinig mogelijk bochten bevat. In bochten kan namelijk roetvorming optreden. Zijn bochten onvermijdelijk, dan streeft u ernaar om de scherpte daarvan tot een maximum van 45 graden te beperken. Indien dit mogelijk is, maakt u gebruik van een T-stuk. Het complete rookkanaal dient uiteindelijk boven de nok van het dak uit te komen.

Wettelijke keuringsnorm

Zoals u wellicht wel weet, dienen rookkanalen aan specifieke veiligheidsnormen te voldoen. Ook voor een enkelwandig RVS rookkanaal geldt dat. Onze kachelpijpen beschikken over de verplichte T600 en EN1856-1 keurmerken. Over veiligheid hoeft u zich dus geen zorgen te maken. Houdt u er rekening mee dat een enkelwandig RVS rookkanaal, ook al beschikt deze over een veiligheidskeurmerk, nooit in een muur of plafond mag worden verwerkt.

Heeft u hulp nodig bij het samenstellen van uw rookkanaal?

Welke materialen u nodig heeft voor een enkelwandig RVS rookkanaal, is situatieafhankelijk. Op die vraag valt daarom geen eenduidig antwoord te geven. Dat neemt niet weg dat we uw vragen graag beantwoorden. Heeft u hulp nodig bij het samenstellen van uw rookkanaal? Neemt u dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Ook wanneer u op zoek bent naar een specifieke maat, helpen we u graag. Bij Heating World zetten we graag een stap extra, zodat u een perfecte rookgasafvoer kunt bewerkstelligen.