null

Geblauwde kachelpijp 100 mm

Geblauwde kachelpijp 100 mm

Geblauwde kachelpijp 100 mm

Enkelwandige kachelpijp van geblauwd (geoxideerd) staal 0,6 mm dik

Rookgasafvoer enkelwandig kunt u gebruiken voor de aansluiting van een houtkachel of gaskachel op een bestaande schoorsteenpijp. Tevens mag een enkelwandig rookkanaal gebruikt worden in het zicht totdat het door een (buiten)muur of plafond gaat. Vanaf dit moment bent u verplicht om verder te voeren met een gecertificeerde geïsoleerde dubbelwandige kachelpijp.

Geblauwde kachelpijpen zijn een economische oplossing voor een rookkanaal; ze gaan in de regel echter niet langer mee dan enkele stookseizoenen.

Veelgestelde vragen:

Waar kan een geblauwde kachelpijp voor worden gebruikt?

Een geblauwde kachelpijp is geschikt voor verschillende soorten kachels, zoals houtkachels, kolenkachels en gaskachels. Men gebruikt het voor het aanleggen van een nieuw rookkanaal of om een bestaand rookkanaal te vernieuwen of te vervangen. Het oxidatieproces geeft de pijp een smaakvolle donkerblauwe afwerking die elke keer uniek is door de thermische behandeling. De kleur blauw varieert namelijk bij elke pijp, wat elk exemplaar een uniek karakter geeft.
Het is van belang om te realiseren dat een geblauwde kachelpijp enkel geschikt is voor de rookgasafvoer die in het zicht blijft. In het geval dat een rookkanaal door een muur of plafond wordt geleid, dient u over te stappen op een dubbelwandig rookkanaal om aan de vereiste brandveiligheidseisen te voldoen. Het gebruik van geblauwde kachelpijpen is in dergelijke situaties helaas niet toegestaan.

Wat zijn de voordelen van geblauwde kachelpijpen?

Wanneer u op zoek bent naar een betaalbare optie voor het plaatsen van een enkelvoudig rookkanaal voor uw kachel of haard, is een blauw gegloeide kachelpijp een uitstekende keuze. Bij Heating World vindt u enkelvoudige blauw gegloeide kachelpijpen met een dikte van 0,6 millimeter. Deze wanddikte zorgt ervoor dat er veel restwarmte van de kachel via de pijp wordt gestraald, met een efficiënt verwarming van uw ruimte als gevolg. Door middel van een oxiderend gloeiproces is de blauw gegloeide kachelpijp voorzien van een donkerblauwe laag. Ondanks dat de kleur van de pijp meer neigt naar zwart, wordt deze toch blauw genoemd vanwege de specifieke behandeling die de pijp heeft ondergaan.

Hoe kan ik een geblauwde kachelpijp aansluiten?

Bij het installeren van een geblauwde kachelpijp is het verstandig om eerst de lay-out van uw woning goed in kaart te brengen. Elke situatie anders is, dus wilt u een plan maken voor het traject van het kanaal, zodat de installatie makkelijk verloopt en u niet te maken krijgt met objecten die onverwachts in de weg zitten.
Bij de installatie moet u vanaf de kachel naar buiten toe werken, zodat het rookgasafvoersysteem afwaterend werkt. Ook is het cruciaal om het juiste materiaal te gebruiken. Een geblauwde kachelpijp mag namelijk niet worden gebruikt wanneer het kanaal door een plafond, dak of muur moet lopen. In dit geval moet u dubbelwandige kachelpijpen nodig gebruiken. Hou bij het montage door een dak ook rekening met een silicone of EPDM dakdoorvoer en stormkraag voor waterdichte afwerking. Bij vragen naar hulp kunt u terecht bij de klantenservice van Heating World. Daarnaast kunt u ook een van onze montage-instructies raadplegen op onze website.

Is een geblauwde kachelpijp ook geschikt voor buiten?

Hoewel kachelpijpen van geblauwd staal een economisch verantwoorde keuze zijn voor de afvoer van rookgassen van uw kachel, gaat dit helaas wel ten koste van de levensduur. De wanddikte en het oxidatieproces bieden minder bescherming tegen roest dan bijvoorbeeld roestvrijstalen pijpen. Daarom kunt u in de regel niet langer dan één stookseizoen gebruik maken van dit type kachelpijp. Dit geldt in het bijzonder wanneer u een rookkanaal van dit materiaal buitenshuis wilt gebruiken. De weersomstandigheden hebben geen gunstig effect op de vorming van roest en zullen daarmee de levensduur verkorten.