null

Geblauwde kachelpijp 180 mm

Geblauwde kachelpijp 180 mm

Geblauwde kachelpijp 180 mm

Geblauwde kachelpijp 180 mm

In de wereld van rookkanalen is er een unieke optie die zowel functioneel als stijlvol is - de geblauwde kachelpijp van 180 mm. De kachelpijp is verkrijgbaar tegen een betaalbare prijs en een uitstekende keuze voor het enkelwandige rookkanaal van uw kachel. Het is een budgetvriendelijk alternatief op kachelpijpen van gegalvaniseerd staal of roestvrij staal.
Lees verder . . .

Eigenschappen van een geblauwd kachelpijp

Wat de geblauwde kachelpijp van 180 mm bijzonder maakt, is de donkerblauwe laag die ontstaat door een oxidatieproces. Dit resulteert in een kachelpijp die, hoewel hij meer naar zwart neigt, toch "blauw" wordt genoemd vanwege het oxidatieproces. Dit proces geeft het een unieke donkerblauwe tint. De dikte van 0,6 millimeter zorgt ervoor dat er veel restwarmte van de kachel via de pijp wordt gestraald, wat zorgt voor efficiënte verwarming. Met andere woorden: de ruimte waarin deze kachelpijp loopt, profiteert van de restwarmte van de rookgassen.

Voor deze situaties zijn geblauwde kachelpijpen geschikt

Een geblauwde kachelpijp is geschikt voor verschillende types kachels, zoals hout-, kolen- en gaskachels. Of u nu een nieuw rookkanaal aanlegt of een bestaand rookkanaal vernieuwt of vervangt, de unieke donkerblauwe afwerking van de geblauwde kachelpijp past bij elke kachel. Het unieke karakter komt door de thermische behandeling, die nooit exact dezelfde blauwe tint oplevert.

Hoewel een geblauwde kachelpijp een economische keuze is, komt deze met bepaalde overwegingen. Door de wanddikte en het oxidatieproces zijn deze pijpen minder bestand tegen roest dan roestvrijstalen pijpen. Daarom kunt u normaal gesproken niet langer dan één stookseizoen gebruikmaken van dit type kachelpijp.

Hulpstukken voor een geblauwde kachelpijp 180 mm

Bij het installeren van een geblauwde kachelpijp van 180 mm, heeft u de keuze uit een reeks hulpstukken om de installatie op uw specifieke behoeften af te stemmen. Bijvoorbeeld, pijpen in verschillende lengtes zoals 100 cm, 50 cm en 33 cm kunnen op elkaar worden aangesloten om de juiste lengte te creëren voor uw rookkanaal. Daarnaast is er ook een pijp van 25 cm met een smoorklep beschikbaar, die helpt bij het reguleren van de luchtstroom. Om bochten in het rookkanaal te maken, zijn er bochten van 45º en 90º.

Als er sprake is van meerdere aansluitingen op een enkel rookkanaal, dan kunt u een T-stuk van 90 graden gebruiken, met een dop om een veilige afdichting te verzekeren. Een rozet van 180 mm geblauwd staal biedt een visueel aantrekkelijke afdichting rond de kachelpijp waar deze door een muur of plafond gaat, terwijl de muurbeugel helpt bij het stabiliseren van de kachelpijp. Om uw rookkanaal te beschermen tegen regen, kunt u een gegalvaniseerde regenkap installeren. Tot slot, kan een gegalvaniseerde nisbus worden gebruikt om de kachelpijp veilig door een muur of plafond te leiden.

Montage van een geblauwde kachelpijp 180 mm

Het monteren van een geblauwde kachelpijp van 180 mm vraagt om zorgvuldige aandacht, aangezien het niet alleen functioneel moet zijn, maar ook veilig. Geblauwde kachelpijpen stralen veel warmte uit en dragen daardoor bij aan de efficiënte verwarming van uw ruimte. Het is echter cruciaal om in gedachten te houden dat deze pijpen enkel gebruikt mogen worden waar ze zichtbaar zijn. Voor installaties die door een muur of plafond lopen, moet u overstappen op een dubbelwandig rookkanaal. Bovendien, de pijp moet goed aansluiten op uw kachel; controleer daarom de benodigde diameter voor de afvoer op uw kachel.

De diameter wordt bepaald door factoren zoals de grootte van de haardopening, de totale lengte van het rookkanaal, eventuele bochten, isolatie, het type materiaal en de weerstand van het kanaal. Heating World biedt verschillende maten geblauwde kachelpijpen aan en helpt u graag bij het kiezen van de juiste maat.

Bekijk ook onze montage instructie voor een duidelijk voorbeeld.