null

Geblauwde kachelpijp 120 mm

Geblauwde kachelpijp 120 mm

Geblauwde kachelpijp 120 mm

Enkelwandige kachelpijp van geblauwd (geoxideerd) staal 0,6 mm dik

Rookgasafvoer enkelwandig kunt u gebruiken voor de aansluiting van een houtkachel of gaskachel op een bestaande schoorsteenpijp. Tevens mag een enkelwandig rookkanaal gebruikt worden in het zicht totdat het door een (buiten)muur of plafond gaat. Vanaf dit moment bent u verplicht om verder te voeren met een gecertificeerde geïsoleerde dubbelwandige kachelpijp.

Geblauwde kachelpijpen zijn een economische oplossing voor een rookkanaal; ze gaan in de regel echter niet langer mee dan enkele stookseizoenen.

Veelgestelde vragen over Geblauwde kachelpijp 120 mm:

Is de geblauwde kachelpijp 120 mm geschikt voor een houtkachel?

De veelzijdige geblauwde kachelpijp van 120 mm is een perfecte match voor verschillende kachel types, waaronder hout-, kolen- en gaskachels. Ideaal voor het aanleggen van een nieuw rookkanaal of voor het vernieuwen of vervangen van een bestaand systeem. De afwerking van dit product komt voort uit het unieke oxidatieproces, dat een stijlvolle donkerblauwe tint oplevert. Bovendien, dankzij de thermische behandeling is geen enkele pijp identiek in kleur, wat een uniek uiterlijk aan elke kachel geeft.

Kan ik een geblauwde kachelpijp 120 mm overal voor gebruiken?

Het gebruik van geblauwde kachelpijpen is niet in elke situatie aanbevolen. Het is belangrijk te begrijpen dat onze blauw gegloeide kachelpijpen het best tot hun recht komen waar ze zichtbaar blijven als onderdeel van uw interieur.
Met een stevige wanddikte van 0,6 millimeter straalt deze pijp een overvloed aan restwarmte uit uw kachel, zodat uw ruimte op de meest efficiënte manier wordt verwarmd. Dit betekent ook dat deze warmte invloed heeft op het materiaal dat de pijp aanraakt. Wanneer uw rookkanaal door een muur of plafond moet lopen, dan raden we u aan over te stappen naar een dubbelwandig rookkanaal om te voldoen aan de essentiële brandveiligheidseisen.

Is een geblauwde kachelpijp van 120 mm een geschikte maat voor mijn rookkanaal?

Het is cruciaal dat de grootte van uw stookopening overeenkomt met de diameter en lengte van uw rookkanaal. Afwijkingen kunnen namelijk problemen veroorzaken bij het verbranden en het afvoeren van rook. Zo zorgt u voor de perfecte afsluiting tussen uw open haard en uw rookkanaal, voor optimale rookafvoer. De diameter van de geblauwde stalen kachelpijpen hangt af van de haardopening, hoe lang het rookkanaal wordt, bochten die nodig zijn, isolatiemateriaal, de eigenschappen van het materiaal en de weerstand.
Heating World is u van dienst bij het vinden van de perfecte maat geblauwde kachelpijp. Met ons attente klantenservice team en onze uitgebreide selectie pijpen in verschillende maten, garanderen we dat u de perfecte oplossing voor uw stook behoeften.

Hoe kan ik een geblauwde kachelpijp van 120 mm aansluiten?

Voordat u begint met installeren, meet u de indeling van uw huis op. Omdat geen twee situaties gelijk zijn, is een zorgvuldige planning van de route van uw rookkanaal belangrijk. Zo heeft u een vlotte installatie en vermijdt u onverwachte obstakels.
Bij de installatie raden we aan om vanaf de kachel naar buiten toe te werken, waardoor een efficiënt afwaterend rookgasafvoersysteem ontstaat. De selectie van het juiste materiaal is ook van vitaal belang. Wanneer het rookkanaal door een plafond, dak of muur gaat, moet u overstappen op dubbelwandige kachelpijpen. Vergeet niet om rekening te houden met een flexibele dakdoorvoer en stormkraag voor een waterdichte afwerking bij installatie door een dak.
Heeft u vragen of hulp nodig? Onze klantenservice bij Heating World staat altijd klaar om u te ondersteunen. U kunt ook gebruikmaken van onze uitgebreide montage-instructies op onze website.