null

Bocht 90 graden - diameter 90 mm Geblauwd staal

Schrijf een recensie
SKU:
BGS-090-006
Inclusief BTW €14.10

Advies nodig?
085-7326809

Banner Veilig Betalen
Alles op voorraad
T600 Gekeurde rookkanalen
25 Jaar garantie
Veilig Betalen
De Scherpste Prijzen
Vaak samen gekocht:

Beschrijving

Bocht 90° Ø 90 mm Geblauwd staal - Omschrijving

Blauw gegloeide kachelpijp is een enkelwandige stalen buis geschikt  voor het aansluiten van uw hout. kolen of gaskachel op een reeds bestaande schoorsteen of een nieuw aan te leggen rookkanaal.
Deze blauw gegloeide kachelpijp mag men gebruiken in het zicht totdat men in de muur(achter aansluiting) of dak(boven aansluiting) verdwijnt.
Vanaf dit punt moet u een dubbelwandige geïsoleerd rookkanaal gebruiken.

Bocht 90° Ø 90 mm Geblauwd staal - Specificaties

- Product: blauw gegloeide kachelpijp
- Materiaal: koudgewalst plaatstaal 0.6 mm
- Kleur: blauw-zwart
- Binnendiameter: 90 mm
- Mof en spie systeem

Wettelijke keuringsnorm

De productlijn blauw gegloeide kachelpijpen zijn gekeurd volgens de normen EN 1856 -2:2009
Het rookkanaal voldoet hiermee aan de normen welke verplicht zijn voor de Nederlandse. Belgische. Franse en Duitse markt.
Certificaat EN 1856 - 2 (EG-Certificaat)

Altijd uit voorraad leverbaar.

Bekijk allesSluiten

0 Beoordelingen

Bekijk allesSluiten

Veelgestelde vragen:

Voor welke situatie is een kachelpijp bocht te gebruiken?

Een kachelpijp bocht van 90º is inzetbaar wanneer uw het rookkanaal van richting moet veranderen, zodat de rookgasafvoer de makkelijkste weg naar buiten kan afleggen en u eventuele obstakels kunt vermijden. Deze bocht is aan te sluiten op kachelpijpen van dezelfde diameter van 90 mm.
Houd er rekening mee dat pijpen en bochten van blauw gegloeid staal alleen geschikt zijn voor het zichtbare gedeelte van een rookgasafvoersysteem. Als het kanaal door een muur of plafond loopt, moet u overschakelen naar een dubbelwandig systeem om aan de brandveiligheidseisen te voldoen. In dergelijke situaties is geblauwd staal helaas geen optie.

Wat zijn de eigenschappen geblauwd staal?

Met een blauw gegloeide kachelpijp bocht haalt u een voordelige oplossing voor uw rookgasafvoer in huis. In onze online winkel vindt u bochten en kachelpijpen van geblauwd staal die zorgen voor een effectieve warmteafgifte in uw ruimte met een karakteristieke donkerblauwe tint, dankzij de oxidatieve behandeling. Dit materiaal is geschikt voor diverse soorten kachels, zoals hout-, kolen- en gaskachels.
Hoewel rookgasafvoer onderdelen van geblauwd staal een budgetvriendelijke keuze zijn, hebben ze een kortere levensduur door de wanddikte en het oxidatieproces. Ze zijn minder roestbestendig dan roestvrijstalen opties, wat betekent dat ze vaak slechts één stookseizoen meegaan.

Hoe bepaal ik de juiste maat kachelpijp bocht voor mijn rookkanaal?

Bij Heating World vindt u een uitgebreid aanbod van bochten in geblauwd staal. Hoewel deze bocht enkel geschikt is voor kachelpijpen van van 90 mm, zijn er ook afmetingen van 80, 110, 120, 130, 150, 160, 180 en 200 mm beschikbaar. Zo kunt u altijd een geschikte maat uit onze voorraad kiezen. Mocht u ondersteuning nodig hebben bij het selecteren van de juiste diameter bocht, dan staat onze klantenservice voor u klaar om u van dienst te zijn.
Een correcte afvoer van rookgassen is van essentieel belang. Als er lekken of onvoldoende afdichtingen in het rookkanaal zijn, ontstaan er risicovolle situaties door het vrijkomen van toxische rookgassen. Door de passende kachelpijp bocht aan te sluiten op uw warmtebron, voorkomt u dergelijke problemen.
De aangegeven afmetingen betreffen interne maten. Tel 4mm bij de diameter op om de externe maat te verkrijgen.

Welke soorten kachelpijp bochten zijn er verkrijgbaar?

Buiten dat ons assortiment meerdere maten bedraagt, zijn er ook verschillende hoeken bochten verkrijgbaar. Deze bocht heeft een hoek van 90º. Voor een meer subtiele afbuiging is ook de bocht van 45º 90 mm van geblauwd staal beschikbaar. Met een t-stuk 90 mm van geblauwd staal kunt u direct achter uw kachel een bocht van 90º maken, terwijl overtollig roet wordt verzameld in een reservoir.