null

Stormkraag voor EW 200 mm en DW 150 mm

Schrijf een recensie
 • Stormkraag voor EW 200 mm en DW 150 mm
 • Stormkraag voor EW 200 mm en DW 150 mm
Inclusief BTW €22.80

Advies nodig?
085-7326809

Banner Veilig Betalen
Alles op voorraad
T600 Gekeurde rookkanalen
25 Jaar garantie
Veilig Betalen
De Scherpste Prijzen
Vaak samen gekocht:

Beschrijving

Stormkraag voor EW 200 mm en DW 150 mm - Omschrijving

Het roestvast stalen dubbelwandig geïsoleerde rookkanaal is geschikt voor openhaard. houtkachel, open gaskachel, oliekachel, kolenkachel, ovens en pelletkachel, Het rookkanaal wordt geleverd met standaard 25 jaar fabrieksgarantie.

Stormkraag voor EW 200 mm en DW 150 mm - Specificaties

 • Materiaal: rvs AISI 316
 • Werkdruk: 200 pascal
 • Werktemperatuur: 600 graden
 • Piektemperatuur: 1000 graden
 • Binnendiameter: 200 mm
 • Warmtebrug afstand tot brandbaar materiaal: 50 mm
 • Geschikt voor: houtkachel, gaskachel, oliekachel, pelletkachel, kolenkachels, ovens

Wettelijke keuringsnorm

De Productlijn dubbelwandige kachelpijpen (Avant) van Convesa is gekeurd volgens de normen EN 1856 -1 als ook de verplicht T600 keur: T600-N1-W-V2-L50040/05060-G(50)
Het rookkanaal voldoet hiermee aan de normen welke verplicht zijn voor de Nederlandse. Belgische. Franse en Duitse markt.

Certificaat EN 1856 - 1 (EG-Certificaat)
*25 jaar garantie*
Altijd uit voorraad leverbaar.

Bekijk allesSluiten

Bekijk in 3D

Bekijk allesSluiten

1 Beoordeling

 • 1
  Slappe sluiting

  Gepost door Vincent van der Sluijs op 2022-09-06

  Met deze sluiting mag je het geen stormsluiting noemen vind ik. Erg slap. Ik voorzie nu al problemen.

Bekijk allesSluiten

Veelgestelde vragen:

Wat doet een stormkraag?

Een stormkraag dient als afwerking van het laatste stuk van een rookkanaal of schoorsteen, waar het door het dak of de muur naar buiten wordt geleid. De functie van deze kraag is om het binnendringen van regen, sneeuw of andere weersinvloeden te voorkomen, waardoor de ruimte tussen het rookkanaal en het dak of de muur droog blijft. Meestal is een stormkraag gemaakt van metaal en wordt deze om het rookkanaal geklemd.
De stormkraag vormt een waterdichte afwerking tussen de buis van het rookkanaal en het dak. Deze afwerking is essentieel om te voorkomen dat er vochtschade ontstaat door het binnendringen van regenwater of sneeuw. Het plaatsen van een goede stormkraag is dan ook van groot belang bij de installatie van een rookkanaal en dakdoorvoer. Door de bescherming tegen verschillende weersomstandigheden wordt niet alleen de levensduur van de onderdelen bevorderd, maar wordt ook roestvorming in het metaal voorkomen.

Voor welk type rookkanaal is een stormkraag 150 mm te gebruiken?

Een 150 mm stormkraag is compatibel met zowel bestaande als nieuw te installeren rookkanalen. Het is echter cruciaal om de passende maat trekkap te selecteren, zodat vocht geen kans krijgt om tussen de kraag en het rookkanaal terecht te komen. Deze specifieke kraag is louter geschikt voor rookkanalen met een diameter van 150 mm of enkelwandige pijpen van 200 mm. Indien uw rookkanaal een andere maat heeft, biedt Heating World een reeks oplossingen voor diverse afmetingen. Zo zijn er tevens stormkragen voor dubbelwandige kanalen beschikbaar in de maten 80, 100, 125, 175 en 200> mm.

Hoe moet een stormkraag 150 mm worden gemonteerd?

Het installeren van een stormkraag is redelijk eenvoudig. Plaats de stormkraag op het dak, rondom het rookkanaal en vlak boven de silicone of EPDM dakdoorvoer. Laat vervolgens de stormkraag over het rookkanaal zakken, zodat deze de dakdoorvoer volledig afdekt. Het is raadzaam om tijdens het vastzetten van de stormkraag een hitte- en waterbestendige flexibele kit te gebruiken om een volledig waterdichte afdichting te garanderen. De brandwerende kit, verkrijgbaar in de Heating World-webshop, is hiervoor uitermate geschikt. Zorg ook voor een grondige reiniging en ontvetting van het oppervlak alvorens de kit aan te brengen.

Wat voor soorten stormkragen zijn er nog meer?

Buiten het brede scala aan verschillende maten zijn er ook stormkragen met diverse afwerkingen verkrijgbaar. Hier gaat het om een RVS AISI 316 stormkraag voorzien van een neutrale zilverkleurige metaal afwerking. Daarnaast zijn er ook stormkragen van RVS met een zwarte ral 9004 poedercoating beschikbaar. Buiten het aantrekkelijke aanzicht beschermt de poedercoating van deze stormkraag extra tegen de weersomstandigheden.