null

Dikwandige kachelpijp 150 mm zwart

Dikwandige kachelpijp 150 mm zwart

Dikwandige kachelpijp 150 mm zwart

Een kachelpijp verbindt uw kachel met de buitenwereld, waardoor schadelijke stoffen en rook niet in uw woonkamer terecht komen. U kiest voor kachelpijpen van hoge kwaliteit om ervoor te zorgen dat uw kachel veilig in gebruik is. Bij Heating World vindt u dikwandige kachelpijpen met een diameter van 150 millimeter of 15 centimeter.

Eigenschappen van een 150 mm dikwandige kachelpijp

Een dikwandige kachelpijp heeft dikke stevige stalen wanden van 2 mm dik. Een belangrijk kenmerk van de dikwandige kachelpijp van 150 mm is dat deze veel warmte afgeeft en dus mee helpt met het verwarmen van de ruimte. Doordat een 150 mm dikwandige kachelpijp veel warmte af geeft kan deze alleen in het zicht worden gemonteerd en dus niet door plafon dakends, muren en. Dit is tenslotte een enkelwandig rookkanaal, en geen dubbelwandig rookkanaal. De 150 mm dikwandige kachelpijp is ook in andere maten verkrijgbaar zoals 120, 130, 180 en 200 millimeter.

Montage van een 150 mm dikwandige kachelpijp

Bij het monteren van een 150 mm dikwandige kachelpijp is het belangrijk dat u deze afwaterend monteert, de smalle kant moet naar beneden richten. Op deze manier blijft condens in het rookkanaal zitten. Condens bevat veel vuil stoffen zoals teer en roet en daarom is het van belang deze in de kachel te houden. U monteert de 150 mm dikwandige kachelpijp in de uitlaat van de kachel. Mocht dit niet passen dan kan er een verloopstuk en een condensring worden geplaatst. Houdt er rekening mee dat de genoemde maten interne maten zijn. Er dient dus altijd 4mm bij het diameter opgeteld te worden om de uitwendige maat te berekenen.

Wettelijke keuringsnorm

Als u bij ons een dikwandige kachelpijp aanschaft dan weet u zeker dat u een veilig en kwalitatief hoogwaardig product heeft. Al onze producten beschikken over de juiste europese keurmerken. Een correct installie is daarbij uiteraard wel noodzakelijk. Al onze dikwandige kachelpijpen zijn van hoge kwaliteit met een strakke afwerking. De kachelpijpen laten zich daardoor makkelijk monteren.

Heeft u hulp nodig bij het samenstellen van uw kachelpijp?

Wij begrijpen dat u geen expert bent op het gebied van dikwandige kachelpijpen. Onze medewerkers staan met hun professionele adviezen voor u klaar. Mocht u niet weten welk diameter u precies nodig heeft? Kun je een bepaald product niet vinden? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze experts.

Veelgestelde vragen:

Wanneer kan ik een zwarte, dikwandige kachelpijp 150 mm gebruiken?

Een zwarte, dikwandige kachelpijp is geschikt voor alle soorten kachels en is in staat om veel warmte af te geven, wat bijdraagt aan het verwarmen van de kamer waarin de kachel zich bevindt. Echter, vanwege de hoge temperatuur die deze kachelpijp genereert, moet u het zichtbaar installeren en mag het niet een door plafond, muur of dak worden geleid.
Om te voldoen aan de brandveiligheidseisen, moeten dikwandige kachelpijpen vanaf dat punt moet u het omzetten naar een dubbelwandig rookkanaal met een isolatielaag. Dit zorgt ervoor dat de kachelpijp veilig door muren, plafonds en daken mogen lopen, zonder het risico op brand te vergroten.

Hoe zoek ik de beste maat dikwandige kachelpijp uit?

Het is van cruciaal belang dat de opening van uw open haard past bij de diameter en lengte van het rookkanaal om problemen bij het verbranden van uw haardvuur en het afvoeren van rookgassen te voorkomen. Hoewel 150 mm behoort tot één van de meest gangbare maten, hangt de juiste grootte van de dikwandige kachelpijp af van verschillende factoren, zoals de grootte van de haardopening, de totale lengte van het rookgasafvoersysteem, hulpstukken, isolering, materiaalsoorten en weerstand van het kanaal.
Wanneer u op zoek bent naar de juiste maat dikwandige kachelpijp in het zwart, dan bent u bij Heating World aan het juiste adres. Met een uitgebreid assortiment kachelpijpen in verschillende maten en ons deskundige advies, zorgen wij ervoor dat uw haardvuur optimaal brandt en uw rookkanaal efficiënt functioneert.

Hoe sluit ik een dikwandige kachelpijp aan?

Bij het aansluiten van een dikwandige kachelpijp is het essentieel om enkele belangrijke aspecten in acht te nemen:

  1. Stippel eerst het traject uit om eventuele obstakels te vermijden.
  2. Start de installatie bij de kachel en werk naar buiten toe. Hiermee creëert u een afwaterend effect is de kans op achterblijvend vocht minimaal.
  3. Controleer of de diameter van de afvoer aansluit op uw kachel om een optimale rookgasafvoer te garanderen.
  4. Ga over op een dubbelwandig rookkanaal bij afvoer via een muur of plafond om brandveiligheid te waarborgen. Een dikwandige kachelpijp voldoet namelijk niet aan deze eis.
  5. Pas een flexibele dakdoorvoer van EPDM of silicone toe om de afvoer op een veilige wijze door het dak te geleiden.
Bij vragen kunt u altijd bij onze klantenservice terecht, of raadpleeg de montage-informatie op onze website.

Welke soorten koppelstukken zijn er voor een zwarte, dikwandige kachelpijp 150 mm?

Ons veelzijdige assortiment omvat uiteenlopende hulpstukken voor een zwarte, dikwandige kachelpijp. Zo bieden wij een zwarte, dikwandige 150 mm 90º bocht met deur aan om met een scherpe hoe het rookkanaal van richting te veranderen en waarmee het rookkanaal kan worden geïnspecteerd. Ook bestaat er een zwarte, dikwandige 150 mm 45º bocht, die een minder scherpe afbuiging mogelijk maakt. Met een zwart T-stuk van 90º van dikwandig staal kunt u direct achter uw kachel een haakse bocht te creëren, waarbij een ingebouwde opvangbak overtollig roet verzamelt. Voor meer precieze wendingen in uw rookkanaal zijn er ook 150 mm verstelbare bochten, die van 0 tot 90º aanpasbaar zijn.