null

Dikwandige kachelpijp 150 mm zwart

Dikwandige kachelpijp 150 mm zwart

Dikwandige kachelpijp 150 mm zwart

Een kachelpijp verbindt uw kachel met de buitenwereld, waardoor schadelijke stoffen en rook niet in uw woonkamer terecht komen. U kiest voor kachelpijpen van hoge kwaliteit om ervoor te zorgen dat uw kachel veilig in gebruik is. Bij Heating World vindt u dikwandige kachelpijpen met een diameter van 150 millimeter of 15 centimeter.

Eigenschappen van een 150 mm dikwandige kachelpijp

Een dikwandige kachelpijp heeft dikke stevige stalen wanden van 2 mm dik. Een belangrijk kenmerk van de dikwandige kachelpijp van 150 mm is dat deze veel warmte afgeeft en dus mee helpt met het verwarmen van de ruimte. Doordat een 150 mm dikwandige kachelpijp veel warmte af geeft kan deze alleen in het zicht worden gemonteerd en dus niet door plafon dakends, muren en. Dit is tenslotte een enkelwandig rookkanaal, en geen dubbelwandig rookkanaal. De 150 mm dikwandige kachelpijp is ook in andere maten verkrijgbaar zoals 120, 130, 180 en 200 millimeter.

Montage van een 150 mm dikwandige kachelpijp

Bij het monteren van een 150 mm dikwandige kachelpijp is het belangrijk dat u deze afwaterend monteert, de smalle kant moet naar beneden richten. Op deze manier blijft condens in het rookkanaal zitten. Condens bevat veel vuil stoffen zoals teer en roet en daarom is het van belang deze in de kachel te houden. U monteert de 150 mm dikwandige kachelpijp in de uitlaat van de kachel. Mocht dit niet passen dan kan er een verloopstuk en een condensring worden geplaatst. Houdt er rekening mee dat de genoemde maten interne maten zijn. Er dient dus altijd 4mm bij het diameter opgeteld te worden om de uitwendige maat te berekenen.

Wettelijke keuringsnorm

Als u bij ons een dikwandige kachelpijp aanschaft dan weet u zeker dat u een veilig en kwalitatief hoogwaardig product heeft. Al onze producten beschikken over de juiste europese keurmerken. Een correct installie is daarbij uiteraard wel noodzakelijk. Al onze dikwandige kachelpijpen zijn van hoge kwaliteit met een strakke afwerking. De kachelpijpen laten zich daardoor makkelijk monteren.

Heeft u hulp nodig bij het samenstellen van uw kachelpijp?

Wij begrijpen dat u geen expert bent op het gebied van dikwandige kachelpijpen. Onze medewerkers staan met hun professionele adviezen voor u klaar. Mocht u niet weten welk diameter u precies nodig heeft? Kun je een bepaald product niet vinden? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze experts.