null

Dikwandige kachelpijp 150 mm zwart

Dikwandige kachelpijp 150 mm zwart

Dikwandige kachelpijp 150 mm zwart

Een kachelpijp verbindt uw kachel met de buitenwereld, waardoor schadelijke stoffen en rook niet in uw woonkamer terecht komen. U kiest voor kachelpijpen van hoge kwaliteit om ervoor te zorgen dat uw kachel veilig in gebruik is. Bij Heating World vindt u dikwandige kachelpijpen met een diameter van 150 millimeter of 15 centimeter.
Lees verder . . .

Eigenschappen van een 150 mm dikwandige kachelpijp

Een dikwandige kachelpijp heeft dikke stevige stalen wanden van 2 mm dik. Een belangrijk kenmerk van de dikwandige kachelpijp van 150 mm is dat deze veel warmte afgeeft en dus mee helpt met het verwarmen van de ruimte. Doordat een 150 mm dikwandige kachelpijp veel warmte af geeft kan deze alleen in het zicht worden gemonteerd en dus niet door plafon dakends, muren en. Dit is tenslotte een enkelwandig rookkanaal, en geen dubbelwandig rookkanaal. De 150 mm dikwandige kachelpijp is ook in andere maten verkrijgbaar zoals 120, 130, 180 en 200 millimeter.

Montage van een 150 mm dikwandige kachelpijp

Bij het monteren van een 150 mm dikwandige kachelpijp is het belangrijk dat u deze afwaterend monteert, de smalle kant moet naar beneden richten. Op deze manier blijft condens in het rookkanaal zitten. Condens bevat veel vuil stoffen zoals teer en roet en daarom is het van belang deze in de kachel te houden. U monteert de 150 mm dikwandige kachelpijp in de uitlaat van de kachel. Mocht dit niet passen dan kan er een verloopstuk en een condensring worden geplaatst. Houdt er rekening mee dat de genoemde maten interne maten zijn. Er dient dus altijd 4mm bij het diameter opgeteld te worden om de uitwendige maat te berekenen.

Wettelijke keuringsnorm

Als u bij ons een dikwandige kachelpijp aanschaft dan weet u zeker dat u een veilig en kwalitatief hoogwaardig product heeft. Al onze producten beschikken over de juiste europese keurmerken. Een correct installie is daarbij uiteraard wel noodzakelijk. Al onze dikwandige kachelpijpen zijn van hoge kwaliteit met een strakke afwerking. De kachelpijpen laten zich daardoor makkelijk monteren.

Heeft u hulp nodig bij het samenstellen van uw kachelpijp?

Wij begrijpen dat u geen expert bent op het gebied van dikwandige kachelpijpen. Onze medewerkers staan met hun professionele adviezen voor u klaar. Mocht u niet weten welk diameter u precies nodig heeft? Kun je een bepaald product niet vinden? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze experts.

Icoon met een oranje vraagteken

Veelgestelde vragen over Dikwandige kachelpijp:

Hoe optimaliseert u de luchtstroom in een zwarte kachelpijp 150 mm?

Het optimaliseren van de luchtstroom in een zwarte kachelpijp 150 mm is om twee redenen essentieel: voor de efficiëntie, maar ook voor de veiligheid. U kunt hier op verschillende manieren zorg voor dragen. Om bij het begin te beginnen, is het nodig u ervan te verzekeren dat u de juiste maat kachelpijp gebruikt. Ook de plaatsing is van belang. Scherpe bochten en een horizontaal verloop dient u te voorkomen. In plaats daarvan laat u het rookkanaal naar boven toe licht aflopend richting de schoorsteen. Luchtstroom optimalisatie bewerkstelligt u eveneens door de zwarte kachelpijp 150 mm schoon te houden. Kraaienkappen kunnen u daarbij van dienst zijn.

Welke brandstoffen zijn geschikt voor een rookkanaal 150 mm zwart?

Het rookkanaal 150 mm zwart betreft een enkelwandig rookkanaal. Dat betekent dat deze in staat is om rook en verbrandingsgassen van vaste brandstoffen af te voeren. Daarbij kunt u denken aan hout en pellets. Dat neemt uiteraard niet weg dat u regelmatig moet controleren op de eventuele opbouw van creosoot. Dit is een koolstofhoudende substantie die ontstaat bij de verbranding van fossiele brandstoffen, maar ook hout. In combinatie met pelletkachels zal in een rookkanaal 150 mm zwart minder snel creosoot ontstaan. In vergelijking met het rookkanaal 150 mm zwart zijn dubbelwandige rookkanalen beter bestand tegen hoge temperaturen. Daardoor kunt u die wel gebruiken bij het stoken van bijvoorbeeld gas of olie.

Hoe onderhoud ik de zwarte 150 mm kachelpijp?

Het juiste onderhoud van de zwarte 150 mm kachelpijp begint bij preventie. Reiniging en inspectie zijn dan ook sleutelwoorden. Bekijkt u daarom regelmatig of er sprake is van eventuele roestvorming of beschadigingen. Eventuele creosoot dient direct te worden verwijderd. Deze teerachtige afzetting is namelijk de belangrijkste aanleiding voor branden in verwarmingsinstallaties. Het reinigen van de zwarte 150 mm kachelpijp moet minimaal één keer per jaar gebeuren, maar Heating World adviseert om dit vaker te (laten) doen. Indien u hier zelf weinig ervaring mee heeft, kunt u het beste een schoorsteenveger inschakelen.

Kan ik mijn bestaande rookkanaal vervangen door de 150 mm kachelpijp zwart?

Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van de situatie. Wanneer u overweegt een 150 millimeter kachelpijp zwart aan te schaffen, moet u verschillende dingen nagaan. In de eerste plaats onderzoekt u of deze geschikt is voor het type kachel of open haard dat u heeft en de brandstoffen die u daarin gebruikt. Enkelvoudige rookkanalen zijn geschikt voor vaste brandstoffen. Past de kachelpijp bij uw verwarmingssysteem? Meet u dan de bestaande opening van uw kachel waarin u het rookkanaal wilt gaan installeren. De kachelpijp moet hierin precies passen en daarnaast over de juiste lengte beschikken.