null

Geblauwde kachelpijp

Geblauwde kachelpijp

Geblauwde kachelpijp

De geblauwde kachelpijp is een stalen pijp die zijn naam ontleent aan de kleur van zijn oppervlak, welke tot stand is gekomen door een oxiderend gloeiproces. De kleur ‘blauw’ is ietwat verwarrend, omdat deze kachelpijp feitelijk bijna zwart is. De enkelwandige geblauwde kachelpijpen die u in onze webshop vindt, hebben een dikte van 0,6 millimeter. De geblauwde kachelpijp is een economisch alternatief voor een RVS enkelwandig rookkanaal, hoewel deze doorgaans niet langer dan enkele stookseizoenen meegaat.
Lees verder . . .

Toepassingen van een geblauwde kachelpijp

De enkelwandige geblauwde kachelpijp gebruikt u om een houtkachel, kolenkachel of een gaskachel op een bestaande schoorsteenpijp of een nieuw aan te leggen rookkanaal aan te sluiten. Houdt u er echter rekening mee dat dit rookkanaal enkel in het zicht mag worden gebruikt. Vlak voor het punt dat deze door een muur of plafond gaat, dient u over te gaan op een dubbelwandige kachelpijp. De geblauwde kachelpijp is dus uitsluitend geschikt voor gebruik in het vertrek waar de kachel zich bevindt.

Geblauwde kachelpijp eigenschappen

De geblauwde kachelpijp verkrijgt zijn kleur door de thermische behandeling van het staal. De exacte kleur is iedere keer weer iets anders; technisch gezien is het immers niet mogelijk om een identiek kleurenbeeld te produceren. De geblauwde kachelpijpen die u bij Heating World aanschaft, hebben een diameter tot 200 millimeter. De meest gangbare diameter betreft die van 150 millimeter. Daarvan hebben we ook de meeste artikelen in ons assortiment.

U kunt deze kachelpijp behalve binnen ook buiten toepassen. Vanzelfsprekend zal zijn levensduur -wegens zijn beperkte wanddikte krijgt corrosie nog meer grip- dan nog korter zijn. Wel is een geblauwde kachelpijp eenvoudig te bewerken en in te korten dankzij de beperkte dikte van zijn wanden.

Geblauwde kachelpijp monteren

Deze kachelpijp geeft in combinatie met uw kachel veel warmte af. Dit stelt u in staat uw ruimte efficiënt te verwarmen. Inherent verbonden aan die eigenschap is het feit dat u deze kachelpijp enkel mag gebruiken zolang deze in zicht is. In een muur of plafond gaat u verplicht verder met een dubbelwandige kachelpijp. De geblauwde kachelpijp dient verder goed op uw kachel aan te sluiten. U leest op uw kachel af welke diameter u nodig heeft voor de afvoer.

Wettelijke keuringsnorm

Sinds 2012 geldt een nieuw Bouwbesluit, waarin beschreven is aan welke eisen rookkanalen in Nederland moeten voldoen. Hierin werd ook de veiligheidsnorm voor rookkanalen, de NEN-6062, geïntegreerd. Inmiddels heet deze norm NEN-EN-1856-1, naar Europese besluitvorming. Alle producten die wij verkopen, hebben de strenge 1856-1 testmethode succesvol doorstaan.

Heeft u hulp nodig bij het samenstellen van uw geblauwde kachelpijp?

Dan staan we graag voor u klaar. Wij helpen u bij het maken van uw keuze voor de juiste materialen én de montage van uw geblauwde kachelpijp. Heeft u behoefte aan onze professionele adviezen, neemt u dan geheel vrijblijvend contact met ons op.