null

Flexibele dakdoorvoeren EPDM + loodvervanger

Flexibele dakdoorvoeren EPDM + loodvervanger

Flexibele dakdoorvoeren EPDM + loodvervanger

Flexibele dakplaat met EPDM en loodvervanger

Een optimale afdichting bij daken is cruciaal voor het waarborgen van een veilig en efficiënt rookkanaal. Bij Heating World hebben we oplossingen die niet alleen een uitstekende afdichting bieden, maar ook flexibiliteit voor een breed aantal toepassingen. Onze flexibele dakdoorvoeren met EPDM en loodvervanger zijn ontworpen om betrouwbaarheid en duurzaamheid te bieden, zonder in te leveren op prestaties of installatiegemak.
Lees verder . . .

Hier is een Flexibele dakdoorvoeren EPDM + loodvervanger voor te gebruiken

Dakdoorvoeren zijn essentieel voor het creëren van een naadloze en waterdichte verbinding tussen het dak en de rookkanalen. De flexibele dakdoorvoeren met EPDM en loodvervanger zijn bijzonder nuttig voor dubbelwandige geïsoleerde rookkanalen. Dankzij hun unieke ontwerp kunnen ze thermische uitzetting of lengteverandering van de kanalen toestaan zonder risico op vermoeiingsbreuken, een veelvoorkomend probleem bij starre buisdoorvoeren.

Daarnaast is de dakdoorvoer bestand tegen weersinvloeden en UV-straling dankzij het gebruik van hoogwaardig EPDM. Dit zorgt voor een langdurige levensduur, met een warmtebestendigheid tot +150 °C kortstondig en +115 °C op lange termijn, en koudebestendigheid tot -50 °C. Dankzij de flexibele aanpasbaarheid aan verschillende profieltypes en buismaterialen, is onze EPDM dakdoorvoer met loodvervanger een betrouwbare en duurzame oplossing voor uw rookkanaal behoeften.

Voor deze maten is de EPDM dakdoorvoer met loodvervanger geschikt

De EPDM dakdoorvoer met loodvervanger is specifiek ontworpen voor buitendiameters van 200-275 mm. Dit maakt hen uitermate geschikt voor een breed scala aan rookkanaal toepassingen. Daarnaast heeft de onderplaat een afmeting van 760 x 660 mm, waardoor ze gemakkelijk aan te passen zijn aan de contouren van de dakpannen.

EPDM dakdoorvoer met loodvervanger installeren

Het installeren van een EPDM dakdoorvoer kan een eenvoudig proces zijn met de juiste tools en begeleiding. Hieronder vindt u de essentiële stappen voor een probleemloze installatie.

Voorbereiding

Begin met het voorbereiden van de locatie op uw dak waar de dakdoorvoer moet komen. Controleer de maten van uw rookkanaal om ervoor te zorgen dat het overeenkomt met de afmetingen van de flexibele dakdoorvoer. U heeft een dakdoorvoer nodig die geschikt is voor de buitendiameter van uw buis, in dit geval tussen 200-275 mm.

Plaatsen van de dakdoorvoer

Zodra u de juiste locatie en afmetingen heeft, kunt u de dakdoorvoer plaatsen. De flexibele onderplaat van de dakdoorvoer is ontworpen om gemakkelijk te worden gevormd naar de contouren van de dakpannen. Plaats de onderplaat over de opening van de buis en druk het stevig aan om te zorgen voor een goede afdichting.

Controleer de installatie

Tot slot, voer een grondige controle uit van de installatie om ervoor te zorgen dat alles correct is geïnstalleerd. Het is belangrijk dat de dakdoorvoer goed aansluit op het rookkanaal en dat er een goede afdichting is tussen de dakdoorvoer en het dak.

Na deze stappen kunt u overgaan tot het installeren van uw dubbelwandige rookkanaal, met daarbij de bijbehorende schoorsteenkap.