null

Geblauwde kachelpijp 90 mm

Geblauwde kachelpijp 90 mm

Geblauwde kachelpijp 90 mm

Enkelwandige kachelpijp van geblauwd (geoxideerd) staal 0,6 mm dik

Rookgasafvoer enkelwandig kunt u gebruiken voor de aansluiting van een houtkachel of gaskachel op een bestaande schoorsteenpijp. Tevens mag een enkelwandig rookkanaal gebruikt worden in het zicht totdat het door een (buiten)muur of plafond gaat. Vanaf dit moment bent u verplicht om verder te voeren met een gecertificeerde geïsoleerde dubbelwandige kachelpijp.

Geblauwde kachelpijpen zijn een economische oplossing voor een rookkanaal; ze gaan in de regel echter niet langer mee dan enkele stookseizoenen.

Lees verder . . .

Eigenschappen van de kachelpijp 90 mm van geblauwd staal

Bent u op zoek naar een kachelpijp 90 mm van geblauwd staal? Dan bent u bij Heating World aan het juiste adres. Hier vindt u een enkelwandige kachelpijp met een dikte van 0,6 mm. Deze rookkanalen kunt u gebruiken voor de aansluiting van een houtkachel op een bestaande schoorsteenpijp. Ook mag u kachelpijpen als deze binnen ‘in zicht’ gebruiken. Daarmee wordt bedoeld dat u over moet gaan op een dubbelwandig rookkanaal zodra u hiermee door een muur, gevel of plafond wilt gaan. Een maatvoering van 90 mm is echter ongunstig omdat veel dubbelwandige rookkanalen een diameter van 80 mm of 100 mm hebben. Hiervoor zal er altijd nog een extra verloopstuk nodig zijn.

Afvoer 90 mm toepassingen

Een kachelpijp van geblauwd staal met een diameter van 90 mm is ideaal voor kachels die behoefte hebben aan een compacte rookgasafvoer. Dit zijn doorgaans kleinere houtkachels, die ook vaak in ruimtes van beperkte oppervlakte staan. U kunt daarbij aan een kleine woonkamer, maar ook aan een tuinhuisje of stacaravan denken. Zoals we al even noemden, kunt u een blauw gegloeide kachelpijp in zicht gebruiken. Zodra deze door een muur, gevel of dak heen gaan, bent u verplicht om een dubbelwandig rookkanaal te gebruiken. Een kachelpijp 90 mm van geblauwd staal is een economische oplossing. U moet er echter wel rekening mee houden dat deze kachelpijpen doorgaans niet langer dan twee of drie stookseizoenen meegaan.

Geblauwde afvoerpijp houtkachel vs dubbelwandige varianten

In vergelijking met dubbelwandige kachelpijpen heeft een geblauwde afvoerpijp, ongeacht zijn diameter, een eenvoudiger ontwerp. Een dubbelwandige variant gebruikt u zodra het rookkanaal door een plafond, muur of dak heen gaat. Omdat het materiaal van de geblauwde afvoerpijp dunner is, kan het sneller beschadigen en roesten. Ook moet u er rekening mee houden dat deze heter wordt. Voldoende afstand tot brandbare materialen eromheen is dan ook extra belangrijk, hier wordt minimaal 20 cm geadviseerd. Een geblauwde afvoerpijp is vooral raadzaam voor onder een overkapping of een veranda. Ook kunt u hiervoor prima kiezen wanneer u niet zo vaak stookt.

Afvoerbuis 90 mm installeren

Installeren van een afvoerbuis van 90 mm is geen veeleisende klus, maar vergt toch de nodige aandacht. Wanneer u hiermee geen ervaring heeft, kunt u misschien beter overwegen om dit aan een professional over te laten. De pijp dient zo veel mogelijk verticaal te worden geplaatst. Een rookkanaal zal altijd afwaterend geïnstalleerd moeten worden. Een lekkage van rookgassen kan eigenlijk niet gebeuren omdat natuurlijke trek altijd de overhand heeft.

Kachelpijp doorvoer tips

Wilt u een kachelpijp door een muur, plafond of gevel voeren? Dan gaan veiligheid en brandpreventie een extra belangrijke rol spelen. U dient dan over te gaan op een dubbelwandige variant en heeft u niet genoeg aan een enkelwandige of dikwandige kachelpijp. Bovendien is ook een dubbelwandige dakdoorvoer van belang wanneer u de pijp door het dak laat lopen. Heating World voorziet u graag van adviezen op basis van uw specifieke situatie.