null

Enkelwandige RVS kachelpijp

Enkelwandige RVS kachelpijp

Enkelwandige RVS kachelpijp

Met een enkelwandige RVS kachelpijp laat u een verbinding tussen uw verbrandingstoestel en het rookkanaal tot stand komen. De laser-gelaste kachelpijpen die u in onze webshop vindt, zijn gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal en hebben een dikte van 0,5 millimeter of 0,6 millimeter. De enkelwandige RVS kachelpijpen, ook wel kachelbuizen genoemd, zijn geschikt voor gas, mazout en alle vaste brandstoffen. U heeft de keuze uit kachelpijpen met een diameter van 125, 150 en 200 millimeter en rvs of rvs met zwarte coating.
Lees verder . . .

Toepassingen van een enkelwandige RVS kachelpijp

Een enkelwandige RVS kachelpijp of kachelbuis gebruikt u voor een houtkachel, een pelletkachel of een open haard. U kunt deze zowel binnen als buiten gebruiken. Buiten zorgt een kachel voor extra sfeer en, tijdens de avonden waarop het wat sneller afkoelt, voor een aangename temperatuur. Gebruikt u een enkelwandige RVS kachelpijp, dan haalt u zowel binnen als buiten meer rendement uit uw kachel.

Waarom kiezen voor een RVS kachelpijp?

De keuze voor een enkelwandige RVS kachelpijp komt vaak tot stand wegens dit hoge rendement. Omdat een enkelwandig kanaal erg warm kan worden, straalt het ook veel meer warmte uit dan een dubbelwandig kanaal. Zeker aangezien een kachelbuis een groot oppervlak betreft, is het voordeel extra groot. Een enkelwandige RVS kachelpijp is dan ook eigenlijk een verlenging van de kachel zelf. Ook kiest men vaak voor een dergelijke kachelpijp vanwege het uiterlijk ervan: het slanke design en het esthetische RVS uiterlijk.

Montage van een enkelwandige RVS kachelpijp

Omdat u in onze webwinkel verschillende elementen en verstelbare bochten (van 0° tot 45° (of van 0° tot 90°)) kunt aanschaffen, is de montage van een enkelwandige RVS kachelpijp een redelijk eenvoudige klus. Extra aandacht wordt wel gevergd vanwege het feit dat een enkelwandige pijp niet brandwerend is. Deze mag dan ook niet te dicht bij brandbare materialen worden gemonteerd. Ook mag u deze enkel in het zicht monteren en dus niet door een muur of plafond laten lopen. Bent u dit wel voornemens te doen? Schaft u dan een aansluitstuk of verloop aan om deze dubbelwandig verder te laten lopen.

Wettelijke keuringsnorm

Voor een enkelwandige RVS kachelpijp geldt een wettelijke keuringsnorm. In Nederland is dit, net alle voor alle andere kachelpijpen en complete rookkanalen, in het Bouwbesluit vastgelegd. Vroeger diende een kachelpijp brandveilig overeenkomstig de NEN 6062 norm te zijn. Tegenwoordig gelden de Europese CE normen. De enkelwandige RVS kachelpijp valt onder de NEN-EN-1856-1 norm, de norm voor metalen schoorstenen. Alle kachelbuizen die u in onze website vindt, zijn voorzien van dit keurmerk.

Heeft u hulp nodig bij het samenstellen van uw kachelpijp?

De juiste materialen en aansluiting zijn erg belangrijk voor het optimaal en veilig functioneren van de enkelwandige RVS kachelpijp. Twijfelt u over maten of diameters of heeft u anderszins hulp nodig? Onze medewerkers voorzien u graag van hun professionele adviezen.