null

Kachelpijp zwart geëmailleerde buis

Kachelpijp zwart geëmailleerde buis

Kachelpijp zwart geëmailleerde buis

Deze kachelpijp van geëmailleerd staat weet de prestaties van uw kachel dankzij zijn hoogwaardige kwaliteit en laswerk te optimaliseren. Deze kachelpijp met een laag zwarte email zijn bestand tegen roesten. Het email bedekt immers de stalen laag. Bovendien haalt u een kachelbuis met een strakke uitstraling in huis, omdat de gladde afwerking aan de buitenzijde de aansluitpunten veel minder zichtbaar maakt. U heeft bij ons de keuze uit diverse diameters: 80, 100, 125, 150 en 200 millimeter. Voor de meeste kachels heeft u een kachelpijp met een diameter van 150 millimeter nodig. Raadpleegt u echter altijd de productomschrijving van uw kachel.

Toepassingen van een zwarte geëmailleerde kachelpijp

De zwarte geëmailleerde kachelpijp is geschikt voor kachels die op hout of pelletkorrels branden. De buizen zijn enkelwandig en kunnen worden toegepast voor het zichtbare gedeelte van het rookkanaal. Indien u de rookafvoer verder door een (buiten)muur of het plafond wilt laten lopen, dient u vanaf dat punt een dubbelwandige pijp te gebruiken. Dubbelwandige kachelpijpen zijn namelijk een stuk brandveiliger.

Eigenschappen van een zwarte geëmailleerde kachelpijp

Geëmailleerd staal is vervaardigd van staal en glas. Email is een beschermlaag van gesmolten glas, dat op de metalen buis is aangebracht. Geëmailleerd staal is robuust, duurzaam en onderhoudsvriendelijk. De laag email beschermt de kachelpijp tegen corrosie en het gladde oppervlak maakt deze erg hygiënisch. Dankzij het duurzame karakter van de kachelpijp met een zwart geëmailleerde buis vervaardigt u een rookkanaal waarvan u jaren profijt zult hebben.

Montage van een zwarte kachelpijp

De zwarte kachelpijp laat zich eenvoudig monteren. Uiteraard heeft u meer nodig dan de pijp alleen. Bij Heating World bent u aan het juiste adres voor alle benodigdheden voor een succesvolle en veilige montage. Het prettige van de geëmailleerde pijpen is dat de buizen perfect op elkaar aansluiten. Klembanden en pakkingen zijn niet nodig. Het resultaat is een efficiënt rookkanaal met een strakke uitstraling.

Wettelijke keuringsnorm

Bij Heating World, uw specialist op het gebied van rookgasafvoer en aanverwante producten, schaft u enkel artikelen aan die garant staan voor honderd procent veiligheid. Net als de andere artikelen die u bij ons koopt, is ook de zwarte geëmailleerde kachelpijp voorzien van het benodigde keurmerk. Dit is de Europese EN-1856-1. Daarmee is deze kachelpijp gecertificeerd en goedgekeurd voor een gebruik tot 600 graden.

Heeft u hulp nodig bij het samenstellen van uw kachelpijp?

Bij Heating World kunnen we ons voorstellen dat de aanschaf en montage van een kachelpijp voor u geen dagelijkse kost. Als expert op het gebied van rookgasafvoer vinden we het daarom dan ook belangrijk om voor u meer te kunnen betekenen dan een verkooppunt met een breed assortiment. Heeft u vragen over de aanschaf van een kachelpijp met zwart geëmailleerde buis? Onze professionals zijn u graag van dienst met hun adviezen. Neemt u gerust contact met ons op.