null

Kachelpijp zwart geëmailleerde buis

Kachelpijp zwart geëmailleerde buis

Kachelpijp zwart geëmailleerde buis

Deze kachelpijp van geëmailleerd staat weet de prestaties van uw kachel dankzij zijn hoogwaardige kwaliteit en laswerk te optimaliseren. Deze kachelpijp met een laag zwarte email zijn bestand tegen roesten. Het email bedekt immers de stalen laag. Bovendien haalt u een kachelbuis met een strakke uitstraling in huis, omdat de gladde afwerking aan de buitenzijde de aansluitpunten veel minder zichtbaar maakt. U heeft bij ons de keuze uit diverse diameters: 80, 100, 125, 150 en 200 millimeter. Voor de meeste kachels heeft u een kachelpijp met een diameter van 150 millimeter nodig. Raadpleegt u echter altijd de productomschrijving van uw kachel.
Lees verder . . .

Toepassingen van een zwarte geëmailleerde kachelpijp

De zwarte geëmailleerde kachelpijp is geschikt voor kachels die op hout of pelletkorrels branden. De buizen zijn enkelwandig en kunnen worden toegepast voor het zichtbare gedeelte van het rookkanaal. Indien u de rookafvoer verder door een (buiten)muur of het plafond wilt laten lopen, dient u vanaf dat punt een dubbelwandige pijp te gebruiken. Dubbelwandige kachelpijpen zijn namelijk een stuk brandveiliger.

Eigenschappen van een zwarte geëmailleerde kachelpijp

Geëmailleerd staal is vervaardigd van staal en glas. Email is een beschermlaag van gesmolten glas, dat op de metalen buis is aangebracht. Geëmailleerd staal is robuust, duurzaam en onderhoudsvriendelijk. De laag email beschermt de kachelpijp tegen corrosie en het gladde oppervlak maakt deze erg hygiënisch. Dankzij het duurzame karakter van de kachelpijp met een zwart geëmailleerde buis vervaardigt u een rookkanaal waarvan u jaren profijt zult hebben.

Montage van een zwarte kachelpijp

De zwarte kachelpijp laat zich eenvoudig monteren. Uiteraard heeft u meer nodig dan de pijp alleen. Bij Heating World bent u aan het juiste adres voor alle benodigdheden voor een succesvolle en veilige montage. Het prettige van de geëmailleerde pijpen is dat de buizen perfect op elkaar aansluiten. Klembanden en pakkingen zijn niet nodig. Het resultaat is een efficiënt rookkanaal met een strakke uitstraling.

Wettelijke keuringsnorm

Bij Heating World, uw specialist op het gebied van rookgasafvoer en aanverwante producten, schaft u enkel artikelen aan die garant staan voor honderd procent veiligheid. Net als de andere artikelen die u bij ons koopt, is ook de zwarte geëmailleerde kachelpijp voorzien van het benodigde keurmerk. Dit is de Europese EN-1856-1. Daarmee is deze kachelpijp gecertificeerd en goedgekeurd voor een gebruik tot 600 graden.

Heeft u hulp nodig bij het samenstellen van uw kachelpijp?

Bij Heating World kunnen we ons voorstellen dat de aanschaf en montage van een kachelpijp voor u geen dagelijkse kost. Als expert op het gebied van rookgasafvoer vinden we het daarom dan ook belangrijk om voor u meer te kunnen betekenen dan een verkooppunt met een breed assortiment. Heeft u vragen over de aanschaf van een kachelpijp met zwart geëmailleerde buis? Onze professionals zijn u graag van dienst met hun adviezen. Neemt u gerust contact met ons op.

Veelgestelde vragen over Kachelpijp zwart geëmailleerde buis:

Waarvoor is een kachelpijp zwart geschikt?

Een zwart geëmailleerde kachelpijp is specifiek ontworpen voor de afvoer van rookgassen bij vaste verbranding van vaste brandstoffen, zoals hout, kolen of pelletkorrels. Deze kachelpijpen zijn geschikt voor binnengebruik. Ze worden gebruikt in situaties waar de kachelpijp zichtbaar is in de woonruimte, omdat ze er aantrekkelijker uitzien dan veel andere soorten kachelpijpen.
Echter, voor het passeren van een muur of plafond naar buiten of naar een andere ruimte, is een overgang naar een dubbelwandig rookkanaal vereist voor veiligheid en efficiënte warmteafvoer.

Wat zijn de eigenschappen van een zwarte afvoerbuis?

De geëmailleerde coating bevordert de duurzaamheid van de kachelpijp. Het maakt de pijp beter bestand tegen de corrosieve effecten van rook en de hitte van verbranding, waardoor de levensduur van de pijp wordt verlengd.
De zwart geëmailleerde afwerking heeft een esthetische functie. Het geeft de kachelpijp een strakke, gepolijste uitstraling die goed past bij de meeste interieurstijlen. De zwarte kleur kan ook helpen om roet of vuil minder zichtbaar te maken.
Een zwart geëmailleerde kachelpijp is enkelwandig, wat betekent dat het een goede warmtegeleiding heeft en de ruimte waarin het is gemonteerd efficiënt verwarmt. Daarnaast is de afvoerbuis bestand tegen hoge temperaturen die voorkomen bij de verbranding van vaste brandstoffen zoals hout of pellets.

Hoe verloopt de montage van een zwarte kachelpijp?

Het installeren van een zwarte kachelpijp vraagt enige technische kennis van het proces. Allereerst moet u de route voor de kachelpijp bepalen, waarbij u rekening houdt met brandveiligheidsnormen. U zorgt dat de kachelpijp ver genoeg weg is van brandbare materialen en de snelste route naar buiten toe vindt.
Daarna begint u met het afwaterend plaatsen van de kachelpijp vanaf de kachel naar boven toe, zodat eventuele condensatie terug naar beneden in de kachel kan stromen en niet in de pijp blijft. Zorg ervoor dat alle onderdelen goed op elkaar passen en dat ze stevig zijn bevestigd.
Bevestig met muurbeugels de kachelpijp om stabiliteit te garanderen. Als de kachelpijp door een muur of plafond gaat, dan moet u overschakelen naar een dubbelwandig rookkanaal voor optimale veiligheid.

Hoe zoek ik de beste zwart geëmailleerde buis uit?

Om de beste zwart geëmailleerde buis voor uw kachel uit te zoeken, is het belangrijk om eerst de afmetingen van de haardopening te achterhalen. Het is van cruciaal belang dat de diameter van de buis voldoende groot is om blokkades of oververhitting van het kanaal te voorkomen. Daarnaast is een schatting van de totale lengte van het rookkanaal ook medebepalend voor de meest geschikte kachelpijpen.
Het team van Heating World helpt met het bepalen of een kachelbuis van deze maat een passende oplossing is voor uw rookkanaal.