null

Geblauwde kachelpijp 80 mm

Geblauwde kachelpijp 80 mm

Geblauwde kachelpijp 80 mm

Enkelwandige kachelpijp van geblauwd (geoxideerd) staal 0,6 mm dik

Rookgasafvoer enkelwandig kunt u gebruiken voor de aansluiting van een houtkachel of gaskachel op een bestaande schoorsteenpijp. Tevens mag een enkelwandig rookkanaal gebruikt worden in het zicht totdat het door een (buiten)muur of plafond gaat. Vanaf dit moment bent u verplicht om verder te voeren met een gecertificeerde geïsoleerde dubbelwandige kachelpijp.

Geblauwde kachelpijpen zijn een economische oplossing voor een rookkanaal; ze gaan in de regel echter niet langer mee dan enkele stookseizoenen. 

 

Veelgestelde vragen over Geblauwde kachelpijp 80 mm:

Welke voordelen heeft een kachelpijp van geblauwd staal?

Een blauw gegloeide kachelpijp is een betaalbare optie voor het plaatsen van een enkelvoudig rookkanaal voor uw kachel of haard. De enkelvoudige blauw gegloeide kachelpijpen die u in onze webshop vindt, hebben een dikte van 0,6 millimeter. Door de wanddikte zal er veel restwarmte van de kachel via de pijp worden gestraald, waardoor u efficiënt de ruimte verwarmt.
De blauw gegloeide kachelpijp is voorzien is van een donkerblauwe laag door een oxiderend gloeiproces. Hoewel de kachelpijp meer neigt naar een zwarte kleur, wordt de kleur na de behandeling toch "blauw" genoemd.

Waar is een kachelpijp van geblauwd staal voor geschikt?

Een geblauwde kachelpijp kunt u gebruiken voor een verschillende typen kachels, zoals een houtkachel, kolenkachel of gaskachel. Het is geschikt voor een nieuw aan te leggen rookkanaal, of om een bestaand rookkanaal te vernieuwen of te vervangen. Het oxidatieproces zorgt voor een smaakvolle donkerblauwe afwerking, die door de thermische behandeling nooit exact dezelfde kleur blauw als eindresultaat heeft. Dit geeft elke pijp een uniek karakter.

Hoe bepaal ik de juiste maat voor een kachelpijp van geblauwd staal?

Het is belangrijk dat de grootte van de stookopening in de open haard in overeenstemming is met de diameter en lengte van het totale rookkanaal. Als u hier te ver van afwijkt, kan dit problemen veroorzaken bij het verbranden van het haardvuur en het afvoeren van de rookgassen. De diameter van een kachelpijp van geblauwd staal wordt bepaald door factoren zoals de grootte van de haardopening, de totale lengte van het rookkanaal, eventuele bochten, isolatie, het soort materiaal en de weerstand van het kanaal.
Heating World helpt u graag bij het uitzoeken van de juiste maat geblauwde kachelpijp. Met de hulp van onze klantenservice en het ruime aanbod pijpen in verschillende maten vindt u de juiste oplossing.

Waar moet ik bij een kachelpijp van geblauwd staal op letten?

Hoewel een geblauwde kachelpijp een van de meest economische oplossingen is voor de rookgasafvoer van uw kachel, levert u wel wat in op de levensduur. Dit soort pijpen zijn door de wanddikte en het oxidatieproces niet zo goed beschermd tegen roest als roestvrij stalen pijpen. Dit betekent dat u normaliter niet langer dan één stookseizoen gebruik kunt maken van dit type kachelpijp.
Een ander aspect waar u rekening mee dient te houden is het feit dat een kachelpijp van geblauwd staal enkel geschikt is voor de rookgasafvoer die in zicht blijft. Wanneer een rookkanaal door een muur of plafond wordt geleid bent u verplicht om over te gaan op een dubbelwandig rookkanaal, zodat u voldoet aan de eisen voor brandveiligheid. In deze gevallen kunt u dus helaas geen geblauwde kachelpijpen gebruiken.