null

Geblauwde kachelpijp 80 mm

Geblauwde kachelpijp 80 mm

Geblauwde kachelpijp 80 mm

Enkelwandige kachelpijp van geblauwd (geoxideerd) staal 0,6 mm dik

Rookgasafvoer enkelwandig kunt u gebruiken voor de aansluiting van een houtkachel of gaskachel op een bestaande schoorsteenpijp. Tevens mag een enkelwandig rookkanaal gebruikt worden in het zicht totdat het door een (buiten)muur of plafond gaat. Vanaf dit moment bent u verplicht om verder te voeren met een gecertificeerde geïsoleerde dubbelwandige kachelpijp.

Geblauwde kachelpijpen zijn een economische oplossing voor een rookkanaal; ze gaan in de regel echter niet langer mee dan enkele stookseizoenen.

Veelgestelde vragen over Geblauwde kachelpijp 80 mm:

Wat maakt een kachelpijp van geblauwd staal een voordelige keuze?

De budgetvriendelijke kachelpijp van geblauwd staal is een goede keuze voor uw houtkachel, kolenkachel of gaskachel. Deze stijlvolle stalen pijp dankt zijn naam aan het unieke, bijna zwarte uiterlijk, verkregen door een oxiderend gloeiproces.

Onze enkelwandige geblauwde kachelpijpen zijn 0,6 millimeter dik en vormen een betaalbaar alternatief voor RVS kachelpijpen. Hoewel ze misschien niet zo lang meegaan als hun RVS-tegenhangers, bieden ze toch een uitstekende waarde voor enkele stookseizoenen.

Kies voor de geblauwde kachelpijp als u op zoek bent naar een stijlvolle en economische oplossing voor uw rookgasafvoer.

Hoe lang gaat een kachelpijp van geblauwd staal mee?

Een kachelpijp van geblauwd staal is een goede keuze voor wanneer u slechts af en toe uw kachel wilt gebruiken. Hoewel dit materiaal gevoelig is voor corrosie en vaak slechts één seizoen meegaat, is het een uitstekende keuze voor de sporadische stoker.

De veelzijdige geblauwde kachelpijp is geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Hoewel de levensduur bij buiteninstallatie korter kan zijn door de dunne wanden die gevoeliger zijn voor corrosie, biedt de geblauwde kachelpijp een fantastisch voordeel: eenvoudige bewerking en inkorting dankzij de beperkte wanddikte.

Als u van plan bent om regelmatig te stoken, kunt u altijd een kijkje nemen naar onze andere hoogwaardige opties.

Kan ik een geblauwde kachelpijp voor mijn gehele rookkanaal gebruiken?

Een geblauwde kachelpijp is ideaal voor het aansluiten van uw houtkachel, kolenkachel of gaskachel op een bestaande schoorsteenpijp of nieuw te installeren rookkanaal. Door uw rookkanaal te voorzien van enkel deze pijp voldoet u niet aan de richtlijnen van brandveiligheid. Deze pijp mag namelijk alleen worden gebruikt op zichtbare locaties. Wanneer het rookkanaal door een muur of plafond gaat, is het noodzakelijk over te stappen op een dubbelwandige kachelpijp.

Heating biedt de hoogste kwaliteit rookkanalen, volledig in overeenstemming met de nieuwste bouwvoorschriften sinds 2012. Wij bieden producten die voldoen aan de strenge NEN-EN-1856-1 norm, als gevolg van Europese besluitvorming. Alle door ons aangeboden producten zijn met succes getest volgens de rigoureuze 1856-1 testmethode, zodat u met vertrouwen kunt kiezen voor veiligheid en betrouwbaarheid.

Hoe monteer ik een geblauwde kachelpijp van 80 mm?

Voorzie uw kachel van een goed werkend rookkanaal met een vlekkeloze installatie van een geblauwde kachelpijp. Dit doet u door eerst de indeling van uw huis zorgvuldig te bestuderen. Omdat elke situatie uniek is, helpt een doordacht plan u om een soepel installatieproces te garanderen, zonder onverwachte obstakels.

Begin bij de kachel en werk naar buiten toe tijdens de installatie, zodat het rookgasafvoersysteem effectief functioneert. Kies het juiste materiaal voor uw situatie: een geblauwde kachelpijp is niet geschikt als het kanaal door een plafond, dak of muur loopt - u heeft dan dubbelwandige kachelpijpen nodig. Vergeet niet een silicone of EPDM dakdoorvoer en stormkraag te gebruiken voor een waterdichte afwerking bij montage door een dak.

Heeft u vragen of hulp nodig? Neem contact op met de klantenservice van Heating World of raadpleeg onze handige montage-instructies op onze website. Zo bent u verzekerd van een geslaagde installatie.