null

Dubbelwandige rookkanalen 100 mm zwart

Dubbelwandige rookkanalen 100 mm zwart

Dubbelwandige rookkanalen 100 mm zwart

Dubbelwandig rookkanaal 100 mm zwart

Een zwart dubbelwandig rookkanaal van 100 mm is zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk. Dit specifieke rookkanaal, gemaakt van duurzaam en roestvast staal (RVS), is geïsoleerd en geproduceerd in een strakke zwarte afwerking (RAL9004). Hiermee kunt u een veilig en efficiënt rookafvoersysteem creëren dat ook nog eens perfect past bij de uitstraling van uw kachel.
Lees verder . . .

Enkelwandig of dubbelwandig rookkanaal voor uw kachel

Bij het kiezen van een rookkanaal voor uw kachel, is het essentieel om te bepalen of een enkelwandig of dubbelwandig systeem het meest geschikt is. Enkelwandige rookkanalen zijn doorgaans goedkoper en eenvoudiger te installeren, maar hebben beperkingen. Ze zijn voornamelijk geschikt voor installaties waarbij de afstand tussen het rookkanaal en brandbare materialen groot is.

Dubbelwandige rookkanalen, daarentegen, bieden extra isolatie en veiligheid, vooral wanneer het rookkanaal door een muur, plafond of dak gaat. Deze zijn specifiek ontworpen om te voorkomen dat overmatige hitte de omliggende materialen bereikt, waardoor ze ideaal zijn voor toepassingen waarbij brandveiligheid cruciaal is. Het dubbelwandige rookkanaal van 100 mm zwart is een uitstekende optie voor dergelijke situaties.

Koppelstukken voor een zwarte, dubbelwandige kachelpijp 100 mm

Bij het monteren van een dubbelwandig rookkanaal van 100 mm zijn verschillende koppelstukken nodig. Zo hebben we voor dit type rookkanaal het onderaansluitstuk enkel naar dubbelwandig van 100 mm dubbelwandig geïsoleerd RAL9004 voor een veilige aansluiting van de kachel naar het rookkanaal. Ook pijpen van verschillende lengtes zoals de Pijp 100 cm van 100 mm dubbelwandig geïsoleerd RAL9004 of de Pijp 50 cm van 100 mm dubbelwandig geïsoleerd RAL9004 zijn beschikbaar om de nodige lengte en hoogte van het rookkanaal te bereiken.

Voor bochten en vertakkingen biedt de bocht 45° of het T-stuk van 90° oplossingen. Voor de dakdoorvoer kan er gebruik worden gemaakt van de dakplaat met loodvervanger 45-60° en de montage kan worden afgewerkt met een bijpassende regenkap of trekkap van 100 mm.

Zoek de juiste maat dubbelwandig rookkanaal voor uw kachel

Bij de keuze van het juiste rookkanaal is de diameter van essentieel belang. Een te klein rookkanaal kan leiden tot slechte afvoer van de rookgassen, terwijl een te groot kanaal kan leiden tot een minder efficiënte verbranding. Het is daarom cruciaal dat u de specificaties van uw kachel goed begrijpt. In veel gevallen is een rookkanaal met een diameter van 100 mm, zoals het zwarte dubbelwandige rookkanaal, een uitstekende keuze. Mocht u twijfelen, neem dan contact op met onze collega’s. Zij kijken met u mee voor de juiste maat.

Montage van een RVS dubbelwandig rookkanaal 100 mm zwart

Bij de montage van een dubbelwandig rookkanaal zijn veiligheid en nauwkeurigheid van het grootste belang. Een correcte montage begint met een gedetailleerde planning, rekening houdend met de locatie van de kachel, het pad van het rookkanaal en de dakdoorvoer. Maak gebruik van de diverse beschikbare koppelstukken en onderdelen om een veilig en efficiënt rookafvoersysteem te creëren.

Volg de instructies en veiligheidsrichtlijnen nauwgezet op en zorg ervoor dat alle onderdelen goed op elkaar aansluiten.

Veelgestelde vragen over Dubbelwandige rookkanalen 100 mm zwart:

Waarvoor is de dubbelwandige kachelpijp 100 mm te gebruiken?

Een dubbelwandige kachelpijp van 100 mm gebruikt u wanneer uw kachel een uitgang heeft van eveneens 100 mm. Dit kan een houtkachel betreffen, maar ook een pelletkachel of een ander verwarmingstoestel. De benaming ‘dubbelwandig’ vertelt u al met wat voor een kachelpijp u te maken heeft. Omdat deze van twee wanden is voorzien, kunt u rekenen op een kachelpijp met optimale isolatie en minimaal warmteverlies. Dergelijke kachelpijpen kunt u in allerlei verschillende situaties gebruiken: in bestaande bouw, nieuwbouw, binnen en buiten.

Wanneer is de rookgasafvoer dubbelwandig 100 mm verplicht?

Een dubbelwandige rookgasafvoer met een diameter van 100 mm gebruikt u voor de afvoer van rookgassen van verschillende soorten kachels. Alhoewel u wanneer u dat wenst voor een dubbelwandige rookgasafvoer kunt kiezen, is dit in diverse gevallen zelfs verplicht. De regels daarover zijn vastgelegd in het Nederlands Bouwbesluit. Het gaat vaak om installaties binnenshuis. Wanneer een rookgasafvoer door een muur, plafond of gevel wordt geleid, bent u verplicht om voor de dubbelwandige rookgasafvoer van 100 mm te kiezen. Voor kachels met een uitgang met een andere diameter, hebben wij diverse dubbelwandige materialen en verloopstukken in ons assortiment. De reden dat dit verplicht is, is dat dit het risico op brand aanzienlijk vermindert. Leidt u een enkelwandige kachelpijp door een muur, gevel of plafond en breekt er brand uit? Dan bent u daar ook in geen enkel geval voor verzekerd.

Kunt u de rvs kachelpijp 100 mm buiten gebruiken?

Jazeker. U kunt een rvs kachelpijp met een diameter van 100 mm ook prima buitenshuis gebruiken. Sterker nog, ze zijn geschikter dan kachelpijpen van andere materialen voor buitengebruik. De reden is dat rvs, voluit ook wel roestvrij staal genoemd, goed bestand is tegen weersinvloeden en corrosie. Dat maakt ze een betrouwbare, maar ook een duurzame keuze. Regen, wind en andere weerelementen zullen niet zomaar grip krijgen. Wel is het van belang om u ervan te verzekeren dat de verbindingen tussen de verschillende pijpdelen goed zijn afgedicht, om waterinfiltratie te voorkomen. Het isolatiemateriaal binnen het dubbelwandige rookkanaal moet ook goed worden afgesloten. Anders kan het isolatiemateriaal vocht aantrekken en verliest hier zijn isolerende functie. Controleert u ook regelmatig op eventuele lekkages.

Welke dakdoorvoer is geschikt voor de rookgasafvoer 100 mm?

Wanneer u een rookgasafvoer van binnen naar buiten leidt, is de dakdoorvoer daarvan het laatste stuk. Het is een deel dat ervoor zorgt dat rookgassen naar buiten worden geleid maar ook zorgt voor een waterdichte constructie. Een dakdoorvoer bestaat dan ook uit meerdere artikelen. Het is per situatie verschillend wat er exact benodigd is. Dit heeft te maken met de gradenhoek van het dak, soort dakbedekking, dakpannen, etc. Zoals altijd geldt ook hier dat een dakdoorvoer precies moet voldoen aan de diameter van het rookkanaal. Behalve een dakdoorvoer vindt u bij Heating World uiteraard ook alle andere benodigdheden om uw rookgasafvoer compleet te maken. Denk bijvoorbeeld aan een rozet, trekkap, stormkraag, pijp en muurbeugels.