null

Dubbelwandige rookkanalen 100 mm zwart

Dubbelwandige rookkanalen 100 mm zwart

Dubbelwandige rookkanalen 100 mm zwart

Dubbelwandig rookkanaal 100 mm zwart

Een zwart dubbelwandig rookkanaal van 100 mm is zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk. Dit specifieke rookkanaal, gemaakt van duurzaam en roestvast staal (RVS), is geïsoleerd en geproduceerd in een strakke zwarte afwerking (RAL9004). Hiermee kunt u een veilig en efficiënt rookafvoersysteem creëren dat ook nog eens perfect past bij de uitstraling van uw kachel.

Enkelwandig of dubbelwandig rookkanaal voor uw kachel

Bij het kiezen van een rookkanaal voor uw kachel, is het essentieel om te bepalen of een enkelwandig of dubbelwandig systeem het meest geschikt is. Enkelwandige rookkanalen zijn doorgaans goedkoper en eenvoudiger te installeren, maar hebben beperkingen. Ze zijn voornamelijk geschikt voor installaties waarbij de afstand tussen het rookkanaal en brandbare materialen groot is.

Dubbelwandige rookkanalen, daarentegen, bieden extra isolatie en veiligheid, vooral wanneer het rookkanaal door een muur, plafond of dak gaat. Deze zijn specifiek ontworpen om te voorkomen dat overmatige hitte de omliggende materialen bereikt, waardoor ze ideaal zijn voor toepassingen waarbij brandveiligheid cruciaal is. Het dubbelwandige rookkanaal van 100 mm zwart is een uitstekende optie voor dergelijke situaties.

Koppelstukken voor een zwarte, dubbelwandige kachelpijp 100 mm

Bij het monteren van een dubbelwandig rookkanaal van 100 mm zijn verschillende koppelstukken nodig. Zo hebben we voor dit type rookkanaal het onderaansluitstuk enkel naar dubbelwandig van 100 mm dubbelwandig geïsoleerd RAL9004 voor een veilige aansluiting van de kachel naar het rookkanaal. Ook pijpen van verschillende lengtes zoals de Pijp 100 cm van 100 mm dubbelwandig geïsoleerd RAL9004 of de Pijp 50 cm van 100 mm dubbelwandig geïsoleerd RAL9004 zijn beschikbaar om de nodige lengte en hoogte van het rookkanaal te bereiken.

Voor bochten en vertakkingen biedt de bocht 45° of het T-stuk van 90° oplossingen. Voor de dakdoorvoer kan er gebruik worden gemaakt van de dakplaat met loodvervanger 45-60° en de montage kan worden afgewerkt met een bijpassende regenkap of trekkap van 100 mm.

Zoek de juiste maat dubbelwandig rookkanaal voor uw kachel

Bij de keuze van het juiste rookkanaal is de diameter van essentieel belang. Een te klein rookkanaal kan leiden tot slechte afvoer van de rookgassen, terwijl een te groot kanaal kan leiden tot een minder efficiënte verbranding. Het is daarom cruciaal dat u de specificaties van uw kachel goed begrijpt. In veel gevallen is een rookkanaal met een diameter van 100 mm, zoals het zwarte dubbelwandige rookkanaal, een uitstekende keuze. Mocht u twijfelen, neem dan contact op met onze collega’s. Zij kijken met u mee voor de juiste maat.

Montage van een RVS dubbelwandig rookkanaal 100 mm zwart

Bij de montage van een dubbelwandig rookkanaal zijn veiligheid en nauwkeurigheid van het grootste belang. Een correcte montage begint met een gedetailleerde planning, rekening houdend met de locatie van de kachel, het pad van het rookkanaal en de dakdoorvoer. Maak gebruik van de diverse beschikbare koppelstukken en onderdelen om een veilig en efficiënt rookafvoersysteem te creëren.

Volg de instructies en veiligheidsrichtlijnen nauwgezet op en zorg ervoor dat alle onderdelen goed op elkaar aansluiten.