null

Concentrische pelletkachelafvoer 80/125 mm

Concentrische pelletkachelafvoer 80/125 mm

Concentrische pelletkachelafvoer 80/125 mm

Het voordeel van een concentrisch rookkanaal

Een concentrisch rookkanaal is een type rookgasafvoer dat bestaat uit twee aaneengesloten buizen: een binnenbuis waarlangs de rook en de gassen afgevoerd worden, en een buitenbuis die dient als luchttoevoer voor de verbranding. De twee buizen zijn concentrisch geplaatst, wat betekent dat ze in hetzelfde middelpunt staan. Dit type rookkanaal heeft als voordeel dat het ruimtebesparend is en dat het een goede luchttoevoer garandeert, wat de verbranding van een houtkachel kan verbeteren. Bovendien is het concentrische rookkanaal met enige kennis goed zelf te installeren en te onderhouden. Lees verder hoe Heating World u kan helpen bij de juiste keuze voor een concentrisch rookkanaal.

Een concentrisch rookkanaal plaatsen

Het monteren van een concentrisch rookkanaal vereist enige technische kennis en vaardigheden, maar is met de juiste instructie goed zelf te doen. Algemene stappen voor het plaatsen van een concentrisch rookkanaal zijn:

  1. Bepaal de juiste positie voor het rookkanaal. Zorg ervoor dat het rookkanaal recht omhoog loopt en dat het voldoende afstand heeft tot brandbare materialen. Bovendien moet het rookkanaal aan de eisen voldoen die gesteld worden door de fabrikant van de houtkachel.
  2. Maak een gat in de muur of het dak waar het rookkanaal doorheen moet. Gebruik hiervoor een boor en een zaag die geschikt zijn voor het materiaal waar u doorheen moet boren (bijvoorbeeld een betonboor voor beton, of een diamantzaag voor steen). Zorg ervoor dat het gat net iets groter is dan de buitenbuis van het rookkanaal, zodat u de buis gemakkelijk kunt doorvoeren.
  3. Monteer het rookkanaal volgens de instructies van de fabrikant. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat u een aantal onderdelen samen moet schroeven om het rookkanaal te vormen. Zorg ervoor dat u alle onderdelen goed vast maakt en dat er geen lekken zijn.
  4. Plaats het rookkanaal door het gat in de muur of het dak. Denk hierbij ook aan de juiste dakdoorvoer en schoorsteenkappen Zorg ervoor dat de buitenbuis volledig door het gat heen steekt en dat de binnenbuis zich binnen het gebouw bevindt.
  5. Maak het rookkanaal vast aan de muur of het dak met behulp van beugels of houders. Zorg ervoor dat het rookkanaal stevig vastzit en dat het recht omhoog loopt.
  6. Controleer of het rookkanaal goed is geïnstalleerd door de houtkachel aan te steken en te kijken of de rook goed afgevoerd wordt. Als er rook lekken zijn of als de rook niet goed afgevoerd wordt, moet het rookkanaal opnieuw worden geïnstalleerd of hersteld.

Heeft u hulp nodig bij het uitzoeken van een concentrisch rookkanaal?

Voor vragen over het beste concentrische rookkanaal voor uw persoonlijke situatie kunt u terecht bij de medewerkers van Heating World. Het team staat voor u paraat om u te helpen bij het maken van de beste keuze en advies bij installeren.