null

RVS verlopen 165 mm

RVS verlopen 165 mm

RVS verlopen 165 mm

Verloopstuk kachelpijp 165 mm

Rookkanalen voor een (hout)kachel bestaan uit meer dan alleen een kachelpijp. In verreweg de meeste gevallen is het nodig om verschillende stukken kachelpijp te gebruiken. Een verloopstuk heeft u dan nodig om die betreffende stukken aan elkaar te verbinden. Een verloopstuk met een diameter van 165 mm gebruikt u voor kachelpijpen met dezelfde afmeting. Zo voorkomt u het ontsnappen van rookgassen. Een verloopstuk kunt u daarnaast ook inzetten om soepel van een kleinere naar een grotere diameter over te gaan.

Lees verder . . .

Houtkachel verloopstuk op de juiste manier gebruiken

Haalt u een houtkachel in huis? Dan bestaat de kans dat de kacheluitgang niet overeenkomt met een bestaande schoorsteenkanaal. Hier heeft u dan een verloopstuk voor nodig. Ons assortiment bevat een ruime voorraad van diverse verloopstukken in verschillende diameters. Om het correcte onderdeel te bestellen kan u altijd contact opnemen met Heating World.

Versmal of verbreed uw rookkanaal

Waarom u uw enkelwandige of dubbelwandige rookkanaal zou willen verbreden of versmallen? Daarvoor bestaan verschillende redenen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat u al een rookgaskanaal heeft, maar een andere kachel aanschaft. Wanneer deze een andere diameter heeft, kunt u er met een verloopstuk voor zorgen dat u niet het hele rookkanaal hoeft aan te passen. Ook kunt u voor een rookkanaal kiezen om de trek gunstig te beïnvloeden. Wanneer u een grotere diameter toepast vlak bij de kachel en een kleinere diameter verderop in het rookkanaal, zorgt u er bovendien ook voor dat rookgassen vlot worden afgevoerd. Met een verloopstuk kachelpijp 165 mm kunt u versmallen naar 149 mm.

Voor deze maten is het verloopstuk 165 mm geschikt

Een verloopstuk van 165 mm is geschikt voor een kachelpijp of rookkanaal met dezelfde diameter. U gebruikt deze wanneer u in plaats van aan 165 mm behoefte heeft aan een kleinere diameter. Heeft u hier meer vragen over? De specialisten van Heating World voorzien u graag van advies.

Waar op te letten?

Bij de aanschaf van een verloopstuk van 165 mm is het van belang om op enkele zaken te letten. Zo is het in de eerste plaats natuurlijk raadzaam om voor hoogwaardig materiaal te kiezen. Het 165 mm verloopstuk dat u bij Heating World vindt, is gemaakt van roestvrij staal. U kiest daarmee voor een duurzaam materiaal met een zeer hoge bestendigheid tegen corrosie. Raadpleeg ook altijd de specificaties van uw kachel. Mogelijk vereist dit specifieke verloopstukken. Bij vragen kunt u het beste een specialist inschakelen.