null

80 mm Enkellaags flexibel 10 meter

Schrijf een recensie
UPC:
7438251392316
  • 80 mm Enkellaags flexibel 10 meter
  • 80 mm Enkellaags flexibel 10 meter
Inclusief BTW €187.00

Advies nodig?
085-7326809

Banner Veilig Betalen
Alles op voorraad
T600 Gekeurde rookkanalen
25 Jaar garantie
Veilig Betalen
De Scherpste Prijzen
Vaak samen gekocht:

Beschrijving

80 mm Enkellaags flexibel 10 meter - Omschrijving

Het flexibele roestvaststalen enkelwandige rookgaskanaal wordt gebruikt voor renovatie of optimalisatie van een bestaande gemetselde schoorsteen. Een flexibel enkelwandig rookkanaal is geschikt voor rookgastemperaturen tot 260 graden.

Het flexibele rookkanaal kan onderstaande probleem oplossen:

  • Renoveren van een beschadigd rookkanaal
  • Slechte trek
  • Terugslag verbrandingsgassen
  • Condens in de schoorsteen

80 mm Enkellaags flexibel 10 meter - Specificaties

  • Product: Flexibele enkelwandige rookgasafvoer
  • Materiaal: Roestvaststaal AISI 316
  • Binnendiameter: 80 mm
  • Buitendiameter: 86 mm

Wettelijke keuringsnorm

- CE
- BS EN 1856-2
- EN 1856-2 T250 N1 D V3 L50010 G
- ISO 9001:2000

*10 jaar garantie*

Het rookkanaal voldoet hiermee aan de normen welke verplicht zijn voor de Nederlandse, Belgische, Franse en Duitse en Engelse markt.
Altijd uit voorraad leverbaar.

Bekijk allesSluiten

0 Beoordelingen

Bekijk allesSluiten

Veelgestelde vragen over 80 mm Enkellaags flexibel 10 meter:

Welke voordelen heeft een flexibel rookkanaal van 80 mm?

Met een flexibel rookkanaal van 80 mm haalt u de ideale oplossing voor het renoveren van uw schoorsteen in huis. Dit rookkanaal heeft unieke eigenschappen, zoals het afvoeren van rookgassen bij temperaturen tot wel 600 graden Celsius.

Het rookkanaal garandeert een uitstekende afvoer van rook en gassen, waardoor uw ruimte vrij blijft van schadelijke dampen. Bovendien is de installatie snel en eenvoudig, zodat u in een handomdraai profiteert van een verbeterde afvoer ten opzichte van uw huidige schoorsteen.

Dankzij de verminderde weerstand wordt de rook efficiënter afgevoerd, wat tijd en geld bespaart op onderhoudskosten. Het flexibele kanaal is bovendien gemakkelijker te vegen dan een gemetselde schoorsteen, wat bijdraagt aan lagere onderhoudskosten en een optimale werking van uw kachel of haard.

Wanneer kan ik een flexibele rookgasafvoer gebruiken?

Heeft u last van vochtschade, condensvorming, rookgas terugslag of beschadigingen in uw huidige rookkanaal? Dan is onze flexibele kachelpijp van 80 mm de goede oplossing. Speciaal ontworpen voor haarden en houtkachels, zorgt deze rookgasafvoer voor een efficiënte renovatie van uw bestaande gemetselde rookkanaal zonder torenhoge kosten van een verbouwing.

Heating World heeft een uitgebreid assortiment aan flexibele rookgasafvoeren. Wij staan klaar om u te helpen bij het vinden van de ideale oplossing voor uw situatie. Ons deskundige team informeert u graag over de talloze mogelijkheden en voordelen van onze flexibele kachelpijpen.

Wat zijn de verschillen tussen enkelwandige en dubbelwandige flexibele rookkanalen?

Overweegt u een flexibel rookkanaal voor het moderniseren van uw bestaand rookkanaal? Dan staan er twee uitstekende opties voor u klaar: enkelwandig en dubbelwandig. Beide soorten flexibele rookkanalen bieden u een fantastische oplossing, maar er zijn enkele belangrijke verschillen.

Het dubbelwandige flexibele rookkanaal, met zijn extra laag, staat garant voor stevigheid en behoudt zijn vorm beter, wat leidt tot een langere levensduur. Let op: hoewel dubbelwandige flexibele rookkanaal steviger zijn, bevatten ze geen isolatie zoals bij de niet-flexibele dubbelwandige rookkanalen. Flexibele rookkanalen zijn dus enkel geschikt voor het plaatsen van een rookkanaal in uw huidige schoorsteen.

Hoe monteer ik een flexibel rookkanaal van 80 mm?

De installatie van een flexibel rookkanaal van 80 mm is doorgaans een eenvoudige klus die u zelf kunt klaren zonder de hulp van een professional. Echter, om een soepele en succesvolle montage te garanderen, zijn er enkele tips die u in overweging moet nemen. Zo is het aanbevolen om de installatie met minstens twee personen te voltooien, zodat u het rookkanaal efficiënt en veilig door de schoorsteen kunt leiden.

Terwijl één persoon het flexibele rookkanaal omhoog hijst met een touw of ijzerdraad dat eraan vastzit, waakt de andere persoon erover dat het kanaal soepel door de schoorsteen schuift zonder obstakels tegen te komen.