null

Gegalvaniseerde kachelpijp 120 mm

Gegalvaniseerde kachelpijp 120 mm

Gegalvaniseerde kachelpijp 120 mm

Heating World biedt de gegalvaniseerde kachelpijp van 120 mm, als onderdeel van ons assortiment van hoogwaardige kachelpijpen. Deze buis is gemaakt van gegalvaniseerd staal en vormt een duurzame en betrouwbare oplossing voor het afvoeren van rookgassen uit uw kachel. Met een diameter van 120 mm past hij op een verscheidenheid aan hout- en pelletkachels.
Lees verder . . .

Toepassingen van een gegalvaniseerde kachelpijp 120 mm

Deze gegalvaniseerde kachelpijp is speciaal ontworpen om een naadloze verbinding te vormen tussen uw hout- of pelletkachel en de schoorsteenpijp. Door de strakke en industriële uitstraling past deze pijp goed in een modern interieur.

Het is belangrijk om te onthouden dat deze buis bedoeld is voor gebruik dat in het zicht is. Zodra het rookkanaal de muur of het plafond moet passeren, moet u overschakelen naar een dubbelwandige pijp om de brandveiligheid te garanderen.

Eigenschappen van gegalvaniseerd staal

Gegalvaniseerd staal, als keuze een kachelpijp van 120 mm, blinkt uit in verschillende opzichten. Gegalvaniseerd staal staat bekend om zijn uitstekende duurzaamheid en corrosiebestendigheid. Het galvanisatieproces, waarbij een laag zink wordt aangebracht op het staal, beschermt de pijp tegen roest en slijtage. Dit zorgt voor een langere levensduur en vermindert de noodzaak van frequent onderhoud.

Ondanks zijn robuustheid, is gegalvaniseerd staal lichtgewicht en gemakkelijk te bewerken. Het biedt weerstand tegen weersomstandigheden, behoudt zijn nette uiterlijk ongeacht het klimaat en is voordeliger dan een rvs kachelpijp. Bovendien voldoet het aan onze ecologische normen: het bevat geen schadelijke stoffen en is eenvoudig te recycleren.

Inspecteer en onderhoud uw gegalvaniseerde kachelpijp regelmatig. Zo voorkomt u eventuele problemen vroegtijdig door ze op te sporen en aan te pakken. Hiermee komt de efficiëntie en veiligheid van uw kachel ten goede.

Zoek de juiste maat voor uw kachel

De diameter van de kachelpijp moet overeenkomen met de uitgang van uw kachel. In dit geval heeft de gegalvaniseerde kachelpijp een diameter van 120 mm, wat een gangbare maat is voor veel hout- en gaskachels. Zorg ervoor dat u de juiste metingen doet voordat u uw aankoop doet, zodat u verzekerd bent van een goede pasvorm en een efficiënte werking.

Bij twijfel kunt u altijd onze servicemedewerkers contacteren. Zij helpen u met het uitzoeken van de beste kachelpijp.

Montage van een gegalvaniseerde enkelwandige kachelpijp 120 mm

Het installeren van een gegalvaniseerde kachelpijp is een vrij eenvoudig proces, maar vereist wel zorgvuldigheid om veiligheidsrisico's te minimaliseren. Zorg ervoor dat de buis stevig op uw kachel aansluit en dat er geen lekken zijn. Zoals eerder vermeld, moet een rookkanaal, bij een geleiding door een muur, gevel of plafond, een dubbelwandig rookkanaal zijn.

Werk vanuit de kachel naar buiten voor een afwaterende montage. Raadpleeg onze montage instructies of contacteer onze medewerkers voor de beste begeleiding. We staan klaar om u te ondersteunen met gedetailleerde instructies, nuttige tips en directe ondersteuning. Zo kunt u uw verwarmingssysteem veilig en efficiënt installeren en onderhouden.