null

Gegalvaniseerde kachelpijp 130 mm

Gegalvaniseerde kachelpijp 130 mm

Gegalvaniseerde kachelpijp 130 mm

Enkelwandige kachelpijp van gegalvaniseerd staal 0,6 mm dik

Rookgasafvoer enkelwandig kunt u gebruiken voor de aansluiting van een houtkachel of gaskachel op een bestaande schoorsteenpijp. Tevens mag een enkelwandig rookkanaal gebruikt worden in het zicht totdat het door een (buiten)muur of plafond gaat. Vanaf dit moment bent u verplicht om verder te voeren met een gecertificeerde geïsoleerde dubbelwandige kachelpijp.

Gegalvaniseerde kachelpijpen zijn een economische oplossing voor een rookkanaal.

Vergelijking tussen enkelwandige en dubbelwandige kachelpijp 130 mm

De enkelwandige en de dubbelwandige kachelpijp van 130 mm hebben een standaard diameter die overeenkomt met de diameter van een groot deel van de kachels en haarden. Natuurlijk gaat u dit voorafgaand aan de aanschaf na. Toch bestaat er een belangrijk verschil tussen de twee. Enkelwandige kachelpijpen zijn namelijk gemaakt van gegalvaniseerd staal, oftewel staal met een laagje zin dat corrosievorming tegengaat. Ze zijn geschikt voor gebruik binnenshuis in goed geventileerde ruimtes.

Een dubbelwandige kachelpijp bestaat uit een binnenste pijp en een buitenste pijp. Daartussenin bevindt zich een isolatielaag. Dit zorgt ervoor dat warmte beter kan worden vastgehouden. Ook is een dubbelwandige kachelpijp om die reden geschikt om door muren of plafonds te leiden. In het geval van een enkelwandige kachelpijp van 130 mm is het van belang om een aanzienlijke afstand van de pijp tot brandbaar materiaal te behouden.

Kies de juiste maat gegalvaniseerde kachelpijp

Galvaniseren is een behandeling waarbij een laagje op de kachelpijp wordt aangebracht die corrosie tegen moet gaan. De gegalvaniseerde kachelpijp bestaat in verschillende maatvoeringen. Zoals we eerder al noemden, is het essentieel dat de diameter van een dergelijke kachelpijp overeenkomt met de aansluiting op de houtkachel. Dit bevordert optimale trek en verbranding. Alhoewel 130 mm een standaard diameter is voor veel houtkachels, is het nodig om eerst de handleiding van uw kachel te raadplegen alvorens u tot de aanschaf daarvan overgaat. U wilt immers zeker kunnen zijn van de efficiëntie en bovenal de veiligheid van de uiteindelijke installatie.