null

Houtkachels

Houtkachels

Houtkachels

Een houtkachel is populair omdat het een aangename warmte geeft en een uniek sfeerelement toevoegt aan een ruimte. Het kan worden gebruikt als primaire of secundaire verwarming in een huis of gebouw en kan een goedkope en efficiënte manier zijn van verwarmen. Een houtkachel werkt door het hout te laten branden in een afgesloten ruimte, waardoor de warmte wordt opgevangen en vervolgens door middel van een luchtverwarmingssysteem of convectie naar de rest van de ruimte wordt geleid. Hier leest u wat een aanschaf van een houtkachel bij Heating World voor u kan betekenen.
Lees verder . . .

houtkachel.jpg

Eigenschappen van onze houtkachel

De houtkachels in het assortiment van Heating World kunnen worden geleverd in diverse uitvoeringen. Deze Tinderbox kachels hebben een hoogwaardige afwerking en zijn geproduceerd van een dik plaatstaal, waarbij u de keuze heeft tussen modellen mét of zonder een houtvak voor opslag. Primaire en secundaire luchttoevoeren geven u de controle over een perfecte regulatie van de kachel. De deur is gemaakt van gietijzer en heeft een groot raam, waardoor u een sfeervol zicht krijgt op het vuur. Door middel van het Airwash systeem wordt voorkomen dat u vaak het raam moet reinigen.

Ook op het gebied van brandveiligheid bent u bij onze houtkachel aan het juiste adres, mede doordat de stookruimte is uitgerust met onbrandbare vermiculiet platen van 3 cm dik. Gezien de uitstoot van al onze kachels is getest op slechts 14 Nmg/m3 en ze een rendement van 80,4% hebben, zijn ze voorzien van een A+ label. Onze kachels zijn getest volgens de gestelde Ecodesign norm en komen met alle waarden ruim onder het gestelde limiet.

Combineer het juiste rookkanaal bij uw houtkachel

Voor een veilig en plezierig gebruik van uw houtkachel is het belangrijk om op zoek te gaan naar het juiste type rookgasafvoer, om de gassen die vrijkomen bij het verbranden van hout af te voeren naar buiten. Om een geschikt rookkanaal te kiezen dat aan de eisen van de houtkachel en uw persoonlijke situatie voldoet, moet u rekening houden met verschillende dingen. Denk hierbij onder andere aan de keuze tussen het materiaal, de maten van de locatie waar u het rookkanaal wilt plaatsen, of u een enkel- of dubbelwandige rookkanalen moet gebruiken met de juiste verlopen en of er sprake is van een plat of schuin dak.

In Nederland zijn er verschillende normen voor rookkanalen die u kunt gebruiken als richtlijn bij het kiezen van een geschikt rookkanaal. Daarnaast is het raadzaam om advies in te winnen over welk rookkanaal het beste bij uw situatie past.

Heeft u vragen over onze houtkachel?

U kunt bij Heating World altijd terecht voor advies van één van onze specialisten, zodat u de beste keuze maakt voor uw toekomstige houtkachel en bijbehorende rookkanaal. Voor vragen over onze producten kunt u contact opnemen met onze medewerkers.