null

Dubbelwandige rookkanalen 150 mm RVS

Dubbelwandige rookkanalen 150 mm RVS

Dubbelwandige rookkanalen 150 mm RVS

LET OP! Ons huismerk is niet te combineren met de productlijn van Convesa!!

Dubbelwandig rookkanaal 150 mm

Bent u als eigenaar van een pellet- of houtkachel op zoek naar een kwalitatief hoogstaand rookgasafvoersysteem? Bij Heating World bieden hebben we een ruim aanbod aan dubbelwandige rookkanalen van roestvrijstaal. Onze collectie voor de maat 150 mm bevat diverse onderdelen, waardoor u een mooi en goed werkend rookgasafvoersysteem aanlegt. Hier vindt u alle relevante informatie voor een dubbelwandig rookkanaal 150 mm.
Lees verder . . .

Verschillen tussen enkelwandige en dubbelwandige rookkanalen

De opbouw en het toepassingsbereik van enkelwandige en dubbelwandige rookkanalen verschillen van elkaar. Een enkelwandig rookkanaal bestaat uit slechts één laag metaal, doorgaans van staal of roestvrij staal, om de rook af te voeren die vrijkomt bij het verbranden van kachelbrandstof. Het is een budgetvriendelijke en relatief eenvoudig te installeren optie, maar heeft enkele beperkingen op het gebied van brandveiligheid.

Aan de andere kant is een dubbelwandig rookkanaal opgebouwd uit twee lagen metaal met een extra isolatielaag ertussen. Dit ontwerp biedt een betere isolatie en verhoogde brandveiligheid. Dubbelwandige rookkanalen zijn bedoeld voor situaties waarin de rookgasafvoer door een bewoonde ruimte loopt of wanneer de afvoer van rookgassen zonder obstakels naar buiten niet mogelijk is.

Een dubbelwandig rookkanaal installeren

Bij het installeren van een dubbelwandig rookkanaal is het essentieel om een aantal belangrijke punten te overwegen. Zorg ervoor dat u de route vooraf plant om obstakels te vermijden, begin de installatie bij de kachel en werk naar buiten toe. Daarnaast is het belangrijk om een passende diameter voor de buizen te kiezen, zodat een optimale trek van de rookgassen gegarandeerd is. Dit geldt zowel voor de diameter als de af te leggen afstand van het rookkanaal. Voor de brandveiligheid zit u met een dubbelwandig rookkanaal goed bij het leiden van de afvoer door een muur of plafond. Kies voor een flexibele dakdoorvoer voor een veilige doorvoer door het dak. Als u vragen heeft, kunt u terecht bij de klantenservice van Heating World of kunt u instructies vinden over de montage op onze website.

Muurdoorvoer voor een kachelpijp

Een pijp met een nisbus, ook wel muur- of wanddoorvoer genoemd, fungeert als verbindingsstuk tussen een ronde kachelpijp en een gemetseld stenen schoorsteenkanaal. Gewoonlijk wordt de wanddoorvoer stevig bevestigd met vuurvast cement in de ruimte achter de kachel. Dit zorgt voor een vlekkeloze aansluiting van een dunwandige kachelpijp op de nisbus, waardoor rook effectief via het stenen kanaal wordt afgevoerd. Door gebruik te maken van een roestvrijstalen rozet, kunt u de nisbus netjes afdekken en het rookkanaal een uniforme RVS afwerking geven.

Dakdoorvoer voor een dubbelwandige kachelpijp

Bij Heating World bieden we een breed scala aan dakdoorvoeren voor verschillende soorten daken, zodat we altijd een passende oplossing kunnen bieden voor uw specifieke situatie. Onze flexibele dakdoorvoeren van EPDM (Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer) of silicone zijn ideaal voor toepassingen op golfplaten daken of bitumen. Deze dakdoorvoeren zijn gemakkelijk aan te passen aan de vorm van het dakprofiel en staan bekend om hun duurzaamheid en weerbestendigheid. Ze worden gebruikt op daken met een helling van 0 tot 45º en zijn geschikt voor zowel platte als schuine daken.

Voor schuine daken bieden we ook dakdoorvoeren met een loden onderplaat. Deze onderplaat kunt u vormen naar de contouren van een dakpan, waardoor er een stevige, waterdichte basis ontstaat waarop dakpannen worden geplaatst. Bij Heating World hebben we altijd de juiste dakdoorvoer oplossing voor uw specifieke dak behoeften.

De klembanden zitten bij de materialen inbegrepen!!

Veelgestelde vragen over dubbelwandige rookkanalen RVS 150mm:

Wat zijn de voordelen van een dubbelwandige kachelpijp 150 mm?

Een dubbelwandige kachelpijp met een diameter van 150 mm biedt enkele voordelen wanneer u een kachel wilt installeren. Veiligheid is daarvan de belangrijkste. Tussen de twee wanden van een dergelijke kachelpijp bevindt zich isolatie. Die zorgt ervoor dat de buitenste wand koel blijft en er geen temperatuuroverdracht naar brandbare materialen plaatsvindt. Een dubbelwandige kachelpijp van 150 mm is dan ook een belangrijk stukje brandbeveiliging. Daarnaast ontstaat er in een dergelijke kachelpijp minder creosoot. Dat heeft niet alleen met de lagere temperatuur, maar ook met de zeer beperkte hoeveelheid condensvorming te maken. In de meeste gevallen gaat het om een rvs kachelpijp, die ook nog eens duurzaam en corrosiebestendig is.

Hoe duurzaam is een rvs dubbelwandige kachelpijp?

Installeert u een houtkachel? Dan moet u met diverse factoren rekening houden. Het soort kachelpijp is daarvan een van de meest essentiële. Alhoewel een pijp van bijvoorbeeld aluminium een stuk goedkoper is dan een variant van roestvrij staal, gaat deze een stuk minder lang mee. Roestvrij staat wordt het vaakst gebruikt voor rookkanalen. Het is sterk en duurzaam en bestand tegen corrosie en hoge temperaturen. Uiteraard levert een rvs rookgasafvoer enkel topprestaties wanneer u hier de juiste zorg voor draagt. Dat begint bij een juiste installatie, maar ook regelmatig onderhoud. Eventuele schade dient u zo snel mogelijk te verhelpen, net als opgebouwde creosoot. Gebruikt u een rvs kachelpijp buitenshuis? Blijft u de effecten van vocht, ondanks de corrosiebestendigheid, dan monitoren.

Welk onderhoud heeft een kachelpijp rvs nodig?

Een roestvrij stalen kachelpijp is vanwege zijn duurzaamheid de beste keuze voor een kachel. Dat neemt echter niet weg dat ook een rvs kachelpijp met enige regelmaat onderhoud nodig heeft. Op deze manier bevordert u zijn efficiëntie en veiligheid. Bekijkt u om te beginnen regelmatig de buitenkant van de kachelpijp. Ziet u misschien schade, zoals deuken of scheuren? Of tekenen van corrosie? Dan is het zaak daar zo snel mogelijk iets aan te doen. Aan de binnenzijde van rookkanalen kan zich creosoot ophopen. Heeft u zelf geen ervaring met het verwijderen daarvan? Geeft u dit dan uit handen aan een professional.

Zijn er speciale installatietips voor de rookgasafvoer 150 mm?

Het installeren van rookkanalen luistert nauw. U wilt een efficiënte en veilige werking immers kunnen waarborgen. Een eerste belangrijke tip is altijd de handleiding te raadplegen. Dit is leidend. De fabrikant heeft deze immers speciaal opgesteld voor het product dat u heeft aangeschaft. Zorgt u er ook voor dat u de juiste hoogte en positie berekent. Dit bevordert een goede trek. Horizontaal plaatsen dient u, indien dat mogelijk is, zoveel mogelijk te vermijden. De kachelpijp ondersteunt u door het gebruik van bevestigingen als muurbeugels.