null

Dubbelwandige rookkanalen 150 mm RVS

Dubbelwandige rookkanalen 150 mm RVS

Dubbelwandige rookkanalen 150 mm RVS

LET OP! Ons huismerk is niet te combineren met de productlijn van Convesa!!

Dubbelwandig rookkanaal 150 mm

Bent u als eigenaar van een pellet- of houtkachel op zoek naar een kwalitatief hoogstaand rookgasafvoersysteem? Bij Heating World bieden hebben we een ruim aanbod aan dubbelwandige rookkanalen van roestvrijstaal. Onze collectie voor de maat 150 mm bevat diverse onderdelen, waardoor u een mooi en goed werkend rookgasafvoersysteem aanlegt.  Hier vindt u alle relevante informatie voor een dubbelwandig rookkanaal 150 mm.

Verschillen tussen enkelwandige en dubbelwandige rookkanalen

De opbouw en het toepassingsbereik van enkelwandige en dubbelwandige rookkanalen verschillen van elkaar. Een enkelwandig rookkanaal bestaat uit slechts één laag metaal, doorgaans van staal of roestvrij staal, om de rook af te voeren die vrijkomt bij het verbranden van kachelbrandstof. Het is een budgetvriendelijke en relatief eenvoudig te installeren optie, maar heeft enkele beperkingen op het gebied van brandveiligheid.

Aan de andere kant is een dubbelwandig rookkanaal opgebouwd uit twee lagen metaal met een extra isolatielaag ertussen. Dit ontwerp biedt een betere isolatie en verhoogde brandveiligheid. Dubbelwandige rookkanalen zijn bedoeld voor situaties waarin de rookgasafvoer door een bewoonde ruimte loopt of wanneer de afvoer van rookgassen zonder obstakels naar buiten niet mogelijk is.

Een dubbelwandig rookkanaal installeren

Bij het installeren van een dubbelwandig rookkanaal is het essentieel om een aantal belangrijke punten te overwegen. Zorg ervoor dat u de route vooraf plant om obstakels te vermijden, begin de installatie bij de kachel en werk naar buiten toe. Daarnaast is het belangrijk om een passende diameter voor de buizen te kiezen, zodat een optimale trek van de rookgassen gegarandeerd is. Dit geldt zowel voor de diameter als de af te leggen afstand van het rookkanaal. Voor de brandveiligheid zit u met een dubbelwandig rookkanaal goed bij het leiden van de afvoer door een muur of plafond. Kies voor een flexibele dakdoorvoer voor een veilige doorvoer door het dak. Als u vragen heeft, kunt u terecht bij de klantenservice van Heating World of kunt u instructies vinden over de montage op onze website.

Muurdoorvoer voor een kachelpijp

Een pijp met een nisbus, ook wel muur- of wanddoorvoer genoemd, fungeert als verbindingsstuk tussen een ronde kachelpijp en een gemetseld stenen schoorsteenkanaal. Gewoonlijk wordt de wanddoorvoer stevig bevestigd met vuurvast cement in de ruimte achter de kachel. Dit zorgt voor een vlekkeloze aansluiting van een dunwandige kachelpijp op de nisbus, waardoor rook effectief via het stenen kanaal wordt afgevoerd. Door gebruik te maken van een roestvrijstalen rozet, kunt u de nisbus netjes afdekken en het rookkanaal een uniforme RVS afwerking geven.

Dakdoorvoer voor een dubbelwandige kachelpijp

Bij Heating World bieden we een breed scala aan dakdoorvoeren voor verschillende soorten daken, zodat we altijd een passende oplossing kunnen bieden voor uw specifieke situatie. Onze flexibele dakdoorvoeren van EPDM (Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer) of silicone zijn ideaal voor toepassingen op golfplaten daken of bitumen. Deze dakdoorvoeren zijn gemakkelijk aan te passen aan de vorm van het dakprofiel en staan bekend om hun duurzaamheid en weerbestendigheid. Ze worden gebruikt op daken met een helling van 0 tot 45º en zijn geschikt voor zowel platte als schuine daken.

Voor schuine daken bieden we ook dakdoorvoeren met een loden onderplaat. Deze onderplaat kunt u vormen naar de contouren van een dakpan, waardoor er een stevige, waterdichte basis ontstaat waarop dakpannen worden geplaatst. Bij Heating World hebben we altijd de juiste dakdoorvoer oplossing voor uw specifieke dak behoeften.

De klembanden zitten bij de materialen inbegrepen!!