null

Concentrische pelletkachel afvoer

Concentrische pelletkachel afvoer

Concentrische pelletkachel afvoer

Een concentrische pelletkachel afvoer leidt niet alleen de rookgassen die door het stoken ontstaan naar buiten, maar voert via de kachel ook weer zuurstof aan. Omdat deze afvoer de zuurstof uit hetzelfde drukvlak haalt als waar het de rookgassen uitblaast, vormt tegenwerking door wind geen hinder. De concentrische pelletkachel afvoer heeft een dubbel kanaal systeem en bevat een kleine pijp in een grotere. Door de buitenpijp wordt verse lucht aangezogen en door de binnenpijp wordt rook afgevoerd.
Lees verder . . .

Concentrische pelletkachel afvoer toepassingen

De concentrische pelletkachel afvoer is behalve bij pelletkachels ook bij gashaarden en houtkachels te gebruiken. Het concentrische rookkanaal is vooral raadzaam voor pelletkachels met een gesloten systeem. Het is niet noodzakelijk om de afvoer naar de nok van het dak te laten lopen. Wanneer u de afvoer vanaf de pelletkachel een meter omhoog laat lopen, is afvoer via de muur vervolgens toegestaan.

Concentrische pelletkachel afvoer eigenschappen

Aan de concentrische pelletkachel afvoer zijn diverse gunstige eigenschappen verbonden. Het grootste pluspunt is dat er geen fijnstof in uw leefruimte terecht kan komen. Dit komt doordat de zuurstof van buiten wordt aangevoerd. Verder zorgt dit type afvoer voor een hoog rendement en leidt het tot een stillere werking van uw kachel.

Concentrische pelletkachel montage instructies

Zoals al even genoemd kunt u de concentrische pelletkachel rookgasafvoer zowel verticaal als horizontaal aan te sluiten. Kiest u voor het laatste, dan is het daarbij wel raadzaam om de lengte van het horizontale gedeelte te beperken. Zo voorkomt u de ophoping van asresten en houdt u de verbranding optimaal. U kunt de onderdelen van de afvoer eenvoudig in elkaar schuiven. Deze worden middels een klemband met elkaar verbonden. Mede omdat de elementen weinig wegen is de montage vrij eenvoudig. Het lichte gewicht voorkomt tevens een te grote belasting op de draagconstructie

Wettelijke keuringsnorm

Elke concentrische pelletkachel afvoer die u bij ons aanschaft, is volgens de normen van EN 1856-1n gekeurd. Dit betekent dat onze producten voldoen aan de normen voor metalen schoorstenen die op de Europese markt gelden. Voorheen stond deze norm bekend onder de Nederlandse codering NEN-6062. De nieuwe Europese normen richten zich niet meer op de maximale temperatuur van het rookkanaal oppervlak, maar op de veilige afstand van de pijpen ten opzichte van brandbare materialen.

Heeft u hulp nodig bij het samenstellen van uw concentrische pelletkachel afvoer?

Bent u er niet zeker van wat u nodig heeft voor het aanleggen van een concentrische afvoer voor uw pelletkachel? Of heeft u andere vragen op dit gebied? Aarzelt u dan niet om contact met ons op te nemen. Heating World is dé specialist in rookgasafvoer en aanverwante producten op het gebied van (metalen) schoorsteeninstallaties. De rol van voorlichter nemen we dan ook graag op ons. Onze professionals staan voor u klaar om uw meest uiteenlopende vragen te beantwoorden.