null

Geblauwde kachelpijp 150 mm

Geblauwde kachelpijp 150 mm

Geblauwde kachelpijp 150 mm

Geblauwde kachelpijp 150 mm

Ontdek de geblauwde kachelpijp, een stijlvol en betaalbaar alternatief voor een RVS enkelwandig rookkanaal. Deze unieke stalen pijp dankt zijn naam aan het oxiderende gloeiproces dat het oppervlak een bijna zwarte kleur geeft – een esthetisch aantrekkelijke tint die men 'blauw' noemt.

Onze webshop biedt u een exclusieve selectie van enkelwandige geblauwde kachelpijpen met een dikte van maar liefst 0,6 millimeter. De oplossing voor wie op zoek is naar een betaalbaar en stijlvol alternatief voor een RVS kachelpijp.
Lees verder . . .

Eigenschappen van een kachelpijp van geblauwd staal

De kachelpijp van geblauwd staal heeft door de thermische behandeling van het staal een kleur die nooit exact hetzelfde is, waardoor uw kachelpijp een uniek karakter krijgt. Bij Heating World vindt u voor geblauwde kachelpijpen van 150 mm diverse hulpstukken, zodat u eenvoudig het rookkanaal kunt vormen naar uw thuissituatie.

Onze veelzijdige geblauwde kachelpijpen zijn zowel binnen als buiten toepasbaar. Hoewel de levensduur van buitenhuis korter kan zijn door de beperkte wanddikte en de invloed van corrosie, profiteert u van het gemak van eenvoudige bewerking en inkorting dankzij de dunne wanden.

Voor deze kachels zijn geblauwde kachelpijpen geschikt

Ontdek de veelzijdigheid van blauw gegloeide kachelpijpen – de enkelwandige stalen oplossing voor het aansluiten van uw hout-, kolen- of gaskachel op een bestaande schoorsteen of een nieuw rookkanaal. Zodra de kachelpijp uit het zicht verdwijnt, schakelt u over naar een dubbelwandig rookkanaal voor optimale veiligheid en efficiëntie.

Wettelijke keuringsnorm voor rookkanalen

Vanaf 2012 gelden er omtrent rookkanalen nieuwe regels. Deze staan beschreven in het Bouwbesluit om ervoor te zorgen dat alle rookkanalen in Nederland voldoen aan de strengste veiligheidsnormen. Met de integratie van NEN-6062 en de recente overgang naar de Europese NEN-EN-1856-1 norm, kunt u met een gerust hart genieten van uw haard of kachel.

Bij ons bent u verzekerd van kwaliteit en veiligheid, want wij bieden alleen producten aan die de strenge 1856-1 testmethode met succes hebben doorstaan. In ons assortiment vindt u onze uitgebreide collectie rookkanalen die voldoen aan de hoogste Europese normen. Ervaar de combinatie van sfeer, warmte en veiligheid in uw eigen huis.

Montage van een geblauwde kachelpijp 150 mm

Maak uw rookgasafvoer compleet met een goed geïnstalleerde geblauwde kachelpijp. Voordat u begint, is het essentieel om een plan uiteen te zetten hoe het rookkanaal door uw huis naar buiten wordt geleid. Zo creëert u een soepel installatieproces zonder obstakels.

Werk vanaf de kachel naar buiten toe, zodat het kanaal afwaterend is gemonteerd en optimaal functioneert. Kies altijd het juiste materiaal, want geblauwde kachelpijpen mogen niet worden toegepast bij doorvoer door plafond, dak of muur – daarvoor heeft u dubbelwandige kachelpijpen nodig. Bij montage door een dak is het verstandig om een silicone of EPDM dakdoorvoer en stormkraag te gebruiken voor een waterdichte afwerking. Heeft u hulp nodig? Onze klantenservice van Heating World staat voor u klaar. Bovendien vindt u op onze website duidelijke montage-instructies om u te begeleiden tijdens de installatie.

 

Veelgestelde vragen:

Waarvoor kan ik een dunwandige buis van geblauwd staal gebruiken?

Een dunwandige buis van geblauwd staal is een voordelig alternatief voor het installeren van een enkelvoudig rookgasafvoersysteem voor uw verwarmingsbron. Onze online winkel biedt blauw gegloeide kachelpijpen met een wanddikte van 0,6 millimeter. Deze substantiële dikte zorgt voor een optimale warmteafgifte via de buis, wat resulteert in een efficiënte verwarming van de omgeving.
De dunwandige geblauwde kachelpijp is geschikt voor uiteenlopende kachels zoals hout-, pellet- en gaskachels. Dit geldt voor zowel nieuwe als bestaande rookkanalen. Het oxidatieproces leidt tot een stijlvolle afwerking, waarbij elke pijp een uniek karakter heeft door subtiele kleurvariaties.

Welke bochten zijn geschikt voor een dunwandige kachelpijp van geblauwd staal?

Ons aanbod omvat diverse afmetingen en verschillende bochtvarianten. Eén daarvan is de 90º bocht 150 mm van geblauwd staal, maar voor een minder scherpe wending is er ook een bocht 45º 150 mm van geblauwd staal beschikbaar. Het T-stuk 90º 150 mm geblauwd staal biedt de mogelijkheid om een 90º draai direct achter de kachel te creëren, terwijl een ingebouwde opvangbak ongewenst roet opvangt. Met deze verschillende maten en bochten kunt u het rookkanaal aangeleggen, zodat het de kortste weg naar buiten vindt zonder hinder te ervaren van eventuele objecten die in de weg staan. Door het handige mof en spie systeem schuift u eenvoudig de buizen over elkaar heen en bent u verzekerd van een goede afsluiting.

Met welke producten bevestig ik een dunwandige kachelpijp?

Voor het monteren van een dunwandige kachelpijp is het belangrijk om het rookkanaal goed te bevestigen. Hiervoor kunt u gebruik maken van één van de muurbeugels in ons assortiment, zodat u de buizen aan de muur kunt bevestigen. Voor deze kachelpijp zijn er twee soorten muurbeugels bij ons op voorraad: gegalvaniseerd staal met metalen afwerking en een universele beugel, die voorzien is van een zwarte hittebestendige verf. Met het draadeind schroeft u de muurbeugel in een nabijgelegen muur, waarna u de dunwandige kachelbuis van 150 mm door de beugel heen kunt schuiven. Let goed op bij de aanschaf van een muurbeugel dat de maat overeenkomt met de diameter van uw rookkanaal.

Wanneer moet ik een wanddoorvoer gebruiken voor een kachelpijp?

Een wanddoorvoer wordt ook wel een nisbus genoemd. Dit hulpstuk dient om een ronde kachelpijp te verbinden met een gemetseld stenen schoorsteenkanaal. Doorgaans wordt een wanddoorvoer ingemetseld met vuurvast cement in de schoorsteenruimte achter de kachel. Dit maakt het mogelijk om een dunwandige kachelpijp naadloos te koppelen aan de nisbus, waardoor de rook via het stenen schoorsteenkanaal wordt afgevoerd. Met een rozet kan de nisbus worden afgedekt, waardoor u het rookkanaal netjes kunt afwerken met onderdelen van hetzelfde materiaal.