null

Pelletkachel afvoer 80 mm

Pelletkachel afvoer 80 mm

Pelletkachel afvoer 80 mm

Deze buizen zijn NIET te combineren met onze geëmailleerde materialen.

Pelletkachels presteren het best met een hoogwaardige trek. Om goed te kunnen branden moet de pelletkachel een hoogwaardig afzuigsysteem hebben. Een pelletkachel is ook uitgerust met een adequaat afzuigsysteem voor de veiligheid. Om brandgevaar te voorkomen moeten de gassen goed worden afgevoerd. Pelletkachel uitlaten met deze eigenschappen zijn verkrijgbaar bij Heating World. U kunt kiezen uit drie maten: 80, 100 en 125 millimeter. Een schoorsteen van 5 meter lang wordt geadviseerd met een minimale diameter van 100 millimeter. Bij Heating World leveren we twee soorten pelletkachels uitlaten: de 0,6 mm email pelletkachel uitlaat en de 1,2 mm stalen pelletkachel uitlaat.
Lees verder . . .

Toepassingen van een 80 mm pelletkachel afvoer

Pelletkachels verwarmen meestal een woonkamer of andere enkele ruimte. Ze hebben een hoog rendement als ze in werking zijn. In een woonkamer waar een pelletkachel staat mag een enkelwandige rookgasafvoer worden gebruikt. U moet een dubbelwandige afvoer aanleggen vanaf de afvoer locatie als u de afvoer door een wand of plafond laat lopen. De isolatie helpt met het minimaliseren van het brandgevaar.

Eigenschappen van een 80 mm pelletkachel afvoer

Tussen de twee soorten pelletkachel afvoer uit ons assortiment zijn er nog andere verschillen, afgezien van de wanddikte. De 1,2 mm stalen pelletkachel afvoer is weliswaar zwaarder, maar gemakkelijker te snijden en op maat te maken. In tegenstelling tot de 0,6 mm email pelletkachel afvoer, die veel lichter is en niet krast, maar moeilijk te snijden is.

De binnen- en buitenkant van deze pelletkachel afvoer zijn geëmailleerd, maar is de stalen pelletkachel afvoer aan de binnenkant niet gecoat. In geval van schade kan de afvoer van 1,2 mm gemakkelijker gerepareerd worden.

Installatie van een 80 mm pelletkachel afvoer

De uitlaatpijp van een pelletkachel wordt vanaf de achterkant van de kachel geïnstalleerd. Een T-stuk wordt gebruikt om as en condensatie op te vangen. U kunt de as en het condenswater via de gevel of via de schoorsteen afvoeren. De gemakkelijkste en meest economische methode is de afvoerpijp aan te sluiten op de schoorsteen. Als u de pelletkachel op de schoorsteen aansluit, mag de diameter niet groter zijn dan 150 millimeter. De schoorsteen moet ook schoon zijn en voldoende trek hebben.

Wettelijke keuringsnorm

Heating World geeft prioriteit aan veiligheid. Daarom vindt u in ons assortiment alleen pelletkachel afvoeren die voldoen aan de strengste Europese normen voor fabricage, veiligheid en rendement van pelletkachels en hun afvoer. Onze pelletkachel afvoer artikelen voldoen aan de NEN-EN 14785-1 norm.

Heeft u hulp nodig bij het selecteren van een pelletkachel afvoer?

Wij bieden pijpsteunen, bochten, verlopen en alle andere onderdelen voor pelletkachel uitlaten. Heeft u hulp nodig bij het selecteren van het juiste onderdeel of heeft u een andere vraag over pelletkachel uitlaten? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de vakmensen van Heating World!

Veelgestelde vragen over Pelletkachel afvoer 80 mm:

Wat zijn de verschillen tussen een rookgasafvoer voor een pelletkachel en een houtkachel?

Houtkachels en pelletkachels delen de basisfunctie van het verwarmen van een ruimte door het verbranden van vaste brandstoffen. Echter zijn de verschillen opmerkelijk en bieden unieke voordelen. Terwijl een houtkachel traditioneel houtblokken verbrandt met behulp van luchttoevoer, brengt de pelletkachel innovatie en technologie samen voor een uiterst efficiënte verwarmingsoplossing.

Pelletkachels verbranden cilindervormige houtkorrels en gebruiken elektriciteit om de verbranding te reguleren. Dit betekent dat u eenvoudig de gewenste temperatuur instelt, waarna de kachel automatisch de juiste hoeveelheid brandstof verbrandt om deze te bereiken. Een pelletkachel is voorzien van ventilatoren, zodat de afvoer een goede trek heeft. Dit is essentieel voor een pelletkachel om een efficiënte verbranding en het beste resultaat te behalen. Onze pelletkachel afvoeren zijn hiervoor geproduceerd.

Wat maken deze kachelpijpen geschikt voor een pelletkachel?

Ontdek de hoogwaardige pelletkachelpijp, vervaardigd uit hitte- en corrosiebestendig roestvrij staal. Deze pijp is speciaal ontworpen voor milieuvriendelijke en zuinige pelletkachels, als innovatief alternatief voor traditionele verwarmingssystemen.

De eenvoudig te installeren pelletkachelpijp kan moeiteloos worden aangesloten op andere componenten van uw pelletkachel afvoer, zoals bochten, T-stukken, adapters en schoorsteenkappen. Profiteer van de mof- en spie-verbindingen voor een snelle en veilige aansluiting en een efficiënt verwarmingssysteem.

Past de pelletkachelpijp van 80 mm op mijn kachel?

Over het algemeen zijn onze pelletkachelpijpen aan te sluiten op verschillende systemen. Toch is het belangrijk om rekening te houden het de volgende:

  • Diameter: Kies de juiste diameter voor uw pelletkachelpijp, meestal 80 mm of 100 mm, afhankelijk van de grootte van uw pelletkachel en de gewenste verwarmingscapaciteit.
  • Lengte: Selecteer de optimale lengte voor uw pelletkachelpijp, variërend van 0,5 meter tot meer dan 3 meter, gebaseerd op uw specifieke verwarmingsinstallatie.
  • Hulpstukken: Kies voor pelletkachelpijpen met mof- en spie-systeem voor een snelle en veilige verbinding tussen de verschillende elementen van uw verwarmingssysteem, zoals 90º bochten, verloopstukken, T-stukken en schoorsteenkappen.

Waar moet ik op letten bij het monteren van een pelletkachelpijp?

Bent u van plan een pelletkachelpijp te installeren? Start aan de achterkant van de kachel altijd met een T-stuk voor het opvangen van as en mogelijke condens. Schakel over op een dubbelwandig rookkanaal wanneer u het rookgasafvoer> door een muur of plafond heen leidt. Dit is verplicht in verband met de brandveiligheid.

Wanneer u de pelletkachelpijp op een schoorsteen aansluit, zorg er dan voor dat de diameter niet groter is dan 150 millimeter. Ook is het essentieel dat de schoorsteen schoon en goed trekkend is.