null

Pelletkachel afvoer 80 mm

Pelletkachel afvoer 80 mm

Pelletkachel afvoer 80 mm

Deze buizen zijn NIET te combineren met onze geëmailleerde materialen.

Pelletkachels presteren het best met een hoogwaardige trek. Om goed te kunnen branden moet de pelletkachel een hoogwaardig afzuigsysteem hebben. Een pelletkachel is ook uitgerust met een adequaat afzuigsysteem voor de veiligheid. Om brandgevaar te voorkomen moeten de gassen goed worden afgevoerd. Pelletkachel uitlaten met deze eigenschappen zijn verkrijgbaar bij Heating World. U kunt kiezen uit drie maten: 80, 100 en 125 millimeter. Een schoorsteen van 5 meter lang wordt geadviseerd met een minimale diameter van 100 millimeter. Bij Heating World leveren we twee soorten pelletkachels uitlaten: de 0,6 mm email pelletkachel uitlaat en de 1,2 mm stalen pelletkachel uitlaat.

Toepassingen van een 80 mm pelletkachel afvoer

Pelletkachels verwarmen meestal een woonkamer of andere enkele ruimte. Ze hebben een hoog rendement als ze in werking zijn. In een woonkamer waar een pelletkachel staat mag een enkelwandige rookgasafvoer worden gebruikt. U moet een dubbelwandige afvoer aanleggen vanaf de afvoer locatie als u de afvoer door een wand of plafond laat lopen. De isolatie helpt met het minimaliseren van het brandgevaar.

Eigenschappen van een 80 mm pelletkachel afvoer

Tussen de twee soorten pelletkachel afvoer uit ons assortiment zijn er nog andere verschillen, afgezien van de wanddikte. De 1,2 mm stalen pelletkachel afvoer is weliswaar zwaarder, maar gemakkelijker te snijden en op maat te maken. In tegenstelling tot de 0,6 mm email pelletkachel afvoer, die veel lichter is en niet krast, maar moeilijk te snijden is.

De binnen- en buitenkant van deze pelletkachel afvoer zijn geëmailleerd, maar is de stalen pelletkachel afvoer aan de binnenkant niet gecoat. In geval van schade kan de afvoer van 1,2 mm gemakkelijker gerepareerd worden.

Installatie van een 80 mm pelletkachel afvoer

De uitlaatpijp van een pelletkachel wordt vanaf de achterkant van de kachel geïnstalleerd. Een T-stuk wordt gebruikt om as en condensatie op te vangen. U kunt de as en het condenswater via de gevel of via de schoorsteen afvoeren. De gemakkelijkste en meest economische methode is de afvoerpijp aan te sluiten op de schoorsteen. Als u de pelletkachel op de schoorsteen aansluit, mag de diameter niet groter zijn dan 150 millimeter. De schoorsteen moet ook schoon zijn en voldoende trek hebben.

Wettelijke keuringsnorm

Heating World geeft prioriteit aan veiligheid. Daarom vindt u in ons assortiment alleen pelletkachel afvoeren die voldoen aan de strengste Europese normen voor fabricage, veiligheid en rendement van pelletkachels en hun afvoer. Onze pelletkachel afvoer artikelen voldoen aan de NEN-EN 14785-1 norm.

Heeft u hulp nodig bij het selecteren van een pelletkachel afvoer?

Wij bieden pijpsteunen, bochten, verlopen en alle andere onderdelen voor pelletkachel uitlaten. Heeft u hulp nodig bij het selecteren van het juiste onderdeel of heeft u een andere vraag over pelletkachel uitlaten? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de vakmensen van Heating World!