null

Diverse schoorsteenkappen bij Heating World

Diverse schoorsteenkappen bij Heating World

Diverse schoorsteenkappen bij Heating World

Een rookgasafvoer kan op verschillende manieren worden beschermd tegen invloeden van buitenaf of worden voorzien van een hulpstuk om de trek te verbeteren. Heating World heeft een ruim aanbod aan schoorsteenkappen in voorraad om u hierbij te helpen. Lees verder om er achter te komen welke kap voor u de beste oplossing biedt.
Lees verder . . .

Schoorsteenkappen tegen vogels

Wilt u voorkomen dat vogels nestelen in uw schoorsteen of rookkanaal? Dan biedt een kraaienkap een goede oplossing. De warme en beschutte omgeving van uw schoorsteen of rookkanaal is bijzonder aantrekkelijk voor vogels om nesten te bouwen met takken, bladeren en andere materialen. Maar een dergelijk nest kan verstoppingen veroorzaken, wat leidt tot slechte ventilatie, rookterugslag en onaangename geuren in uw huis.

Met de kraaienkap behoren deze problemen tot het verleden. De kraaienkap voorkomt dat vogels zich vestigen in uw rookkanaal en beschermt tegelijkertijd uw huis tegen regen en sneeuwval, waardoor u het risico op vochtproblemen aanzienlijk vermindert. Bovendien is de kraaienkap een duurzame en effectieve oplossing. Het verwijderen van een nest kan een tijdelijke oplossing zijn, maar vogels keren vaak terug naar hun vertrouwde nestplaats. Met de kraaienkap bespaart u dus tijd, geld en moeite op lange termijn.

Als alternatief is er ook een gegalvaniseerd boldraadrooster beschikbaar, wat een alternatief is om vogelnest vorming tegen te gaan.

Roterende schoorsteenkappen

De windgedreven RVS spinner is de ideale oplossing voor optimale ventilatie van uw rookkanaal en voorkomt terugslag van wind. Deze roterende schoorsteenkap is geschikt voor alle brandstoffen en ventilatiekanalen en is gefabriceerd in onze Engelse fabriek met hoogwaardige materialen. De spinner heeft een voet van massief gegoten aluminium en is uit één stuk laser gesneden van roestvast staal.

De lichtgewicht vinnen, gemaakt van 0,4 mm RVS plaat, maken het draaiend gedeelte lichter dan concurrerende spinners. Hierdoor draait de spinner al bij een licht briesje en ontstaan er aanzienlijk minder centrifugale krachten bij harde wind. De spinner is voorgemonteerd en gemakkelijk te installeren zonder speciaal gereedschap. Hij is ook in het zwart verkrijgbaar en geschikt voor kanalen tot 250 mm en temperaturen tot 200 graden Celsius.

Bespaar kosten en energie met de windgedreven RVS Heating World spinner. Deze spinner zorgt voor optimale ventilatie en trekkracht zonder de noodzaak van een elektrische ventilator box.

Schoorsteen trekkap

De trekkap is een belangrijke toevoeging voor uw rookgasafvoer, omdat het de trek in uw rookkanaal bevordert. Dit gebeurt door constant dezelfde luchtstroom te behouden, ongeacht de sterkte en richting van de wind. Het slimme ontwerp met boven- en onderplaat beschermt tegen wind en regen, terwijl de mantel zorgt voor de juiste luchtgeleiding. Zo voorkomt u dat de wind het rookkanaal binnendringt en de luchtstroom belemmert. De kap biedt ook bescherming tegen regenwater.

Regenkappen

De functie van een regenkap wordt al prijsgegeven door zijn naam: het tegenhouden van regen uit het rookkanaal. Bij Heating World hebben we diverse soorten regenkappen. Zo is er de gegalvaniseerde regenkap, verkrijgbaar in diverse maten. Dit is een eenvoudig te monteren kap, waardoor u in een handomdraai uw rookkanaal beter beschermt tegen weersomstandigheden.

Daarnaast hebben we ook een regenkap met gaas in het assortiment. Deze kap is voorzien van een extra beschermend gaas, waardoor ook bij deze kap vogels geen kans krijgen om nesten te vormen in het rookkanaal. De regenkap met gaas is gemaakt van roestvrij staal, is in verschillende maten verkrijgbaar en wordt geleverd in een metaalkleurige en terracotta afwerking.