null

Schoorsteenkap

Schoorsteenkap

Schoorsteenkap

Een schoorsteenkap dient ter bescherming van uw schoorsteen: tegen regen en vorst, maar ook tegen vogels die een nest willen bouwen in uw schoorsteen. Daarnaast verbetert de schoorsteenkap de trek in de schoorsteen. Bij Heating World vindt u diverse schoorsteenkappen voor een goed beschermde schoorsteen!

Schoorsteenkap vierkant

Schoorsteenkappen zijn er in allerlei vormen, waarbij de vierkante schoorsteenkap een populaire keuze is. Deze soort kap past goed op een gemetselde schoorsteen, die vaak een vierkante opening heeft. Kies bijvoorbeeld voor een vierkant getoogde schoorsteenkap voor op uw schoorsteen, om deze zo tegen regen te beschermen. U kunt kiezen uit eenvoudige modellen of modellen met versieringen, zoals een kartelrand of een kroontje.

RVS schoorsteenkap

Bij Heating World vindt u veel schoorsteenkappen die gemaakt zijn van rvs, oftewel roestvaststaal. Dit materiaal is sterk en heeft een hoge weerstand tegen corrosie, wat het tot een populaire keuze voor schoorsteenkappen maakt. U kiest bijvoorbeeld voor trekkap van roestvaststaal die zorgt voor een waterdichte afsluiting van het rookkanaal. Een andere optie is een regenkap met gaas gemaakt van roestvast staal. Deze kap is geschikt voor een open haard, houtkachel, gaskachel, oliekachel of pelletkachel. We verkopen ook diverse roterende schoorsteenkappen van roestvaststaal.

Roterende schoorsteenkap

Een roterende schoorsteenkap wordt ook wel een spinner genoemd. Deze schoorsteenkap wordt aangedreven door wind, waardoor tegenslag in de schoorsteen voorkomen wordt en de ventilatie bevorderd wordt. Bij Heating World vindt u roterende schoorsteenkappen gemaakt van roestvaststaal, zowel in glanzende uitvoering als in het zwart verkrijgbaar. De spinners zijn licht van gewicht, waardoor ze al bij een briesje draaien. Ze zijn makkelijk te monteren zonder gereedschap en u kiest uit diverse maten. De roterende schoorsteenkap kan gebruikt worden voor alle brandstoffen, waaronder stookolie, gas, kolen en droog hout.

Schoorsteenkap tegen vogels

Een schoorsteenkap tegen vogels wordt ook wel een kraaienkap genoemd. Een kraaienkap dient om vogelnesten uit uw schoorsteen te houden. Bij Heating World vindt u kraaienkappen gemaakt van aluminium met verschillende diameters. De kappen hebben kleine gaatjes, waardoor de rook makkelijk naar buiten kan, maar er geen vogel in de schoorsteen kan klimmen. Dit is beter voor uw schoorsteen en voor de vogels. De schoorsteenkap tegen vogels gemaakt van aluminium monteert u eenvoudig.

Zelf een schoorsteenkap plaatsen

Wilt u uw nieuwe schoorsteenkap zelf plaatsen? Dit is mogelijk, maar het is wel belangrijk dat u voorzichtig te werk gaat op het dak. Het is belangrijk dat u de schoorsteenkap correct bevestigt, om zo schade te voorkomen. Een verkeerd geplaatste kap beschermt het rookkanaal namelijk niet zoals dat hoort. Een ervaren klusser kan deze taak zelf uitvoeren, maar een beginner kan de klus beter uitbesteden. Laat uw schoorsteenkap door een expert plaatsen, zodat dit correct verloopt en u zichzelf niet in een gevaarlijke situatie op het dak brengt.