null

Gegalvaniseerde kachelpijp

Gegalvaniseerde kachelpijp

Gegalvaniseerde kachelpijp

Bij ons bent u aan het juiste adres voor een enkelwandige gegalvaniseerde kachelpijp met een dikte van 0,6 millimeter. Daarbij heeft u de keuze uit een ruim aantal verschillende diameters: 90, 100, 110, 120, 130, 135, 150, 160, 180 en 200 millimeter. De kachelpijpen met een diameter van 100 en 150 zijn de meest reguliere. Daarvan bieden wij dan ook het ruimste aanbod.

Toepassingen van een gegalvaniseerde kachelpijp

Deze enkelwandige rookgasafvoer kunt u gebruiken om een houtkachel of een gaskachel op een bestaande schoorsteenpijp aan te sluiten. De gegalvaniseerde kachelpijp mag in het zicht gebruikt worden. Dit houdt in dat u vanaf het moment dat u deze door een muur, gevel of plafond laat lopen, verder moet gaan met een dubbelwandige pijp. Dit heeft te maken met de brandveiligheid.

Eigenschappen van een gegalvaniseerde kachelpijp

Galvaniseren is een methode waarbij elektriciteit wordt gebruikt om een dekking van een laagje metaal aan te brengen. In het geval van een kachelpijp gaat het om een laagje zink die het staal omhult. Het gaat dus om een oppervlakteafwerking. Deze afwerking maakt de kachelpijp corrosiebestendiger, alhoewel vermeld dient te worden dat een kachelpijp van RVS (een legering met chroom en nikkel) beter bestand is tegen externe invloeden. Een gegalvaniseerde kachelpijp is daarentegen wel een efficiënt economisch alternatief.

Montage van een gegalvaniseerde enkelwandige kachelpijp

Kiest u voor een gegalvaniseerde enkelwandige kachelpijp, dan is het uiterst belangrijk dat deze goed op uw kachel aansluit. Wanneer u uw keuze maakt uit de diameters die wij aanbieden, dient u er rekening mee te houden dat dit altijd de binnendiameter betreft. Zoals reeds genoemd, kunt u een gegalvaniseerde enkelwandige kachelpijp enkel daar monteren, waar deze in het zicht is. Verder bouwt u uw rookkanaal altijd vanaf de kachel omhoog op en werkt u afwaterend. Om een enkelwandige kachelpijp in een dubbelwandig rookkanaal te laten verlopen, heeft u eveneens een dubbelwandig-enkelwandig aansluitstuk nodig.

Wettelijke keuringsnorm

Veiligheid dragen wij bij Heating World hoog in het vaandel. Daarom voldoet iedere gegalvaniseerde enkelwandige kachelpijp die wij u aanbieden aan de wettelijke keuringsnorm. Om precies te zijn beschikken ze over het Europese NEN-EN1856-1 keurmerk. Al onze kachelpijpen voldoen aan de strenge regels die binnen Europa op het gebied van metalen schoorstenen gelden. U kunt dus te allen tijde vertrouwen op de kwaliteit van onze kachelpijpen en andere materialen.

Heeft u hulp nodig bij het samenstellen van uw kachelpijp?

Schaft u voor het eerst een gegalvaniseerde kachelpijp aan en bent u niet zeker van welk type u precies nodig heeft? Heeft u vragen over de eigenschappen van gegalvaniseerde kachelpijpen of de montage daarvan? Voor advies op maat bent u bij de experts van Heating World aan het juiste adres. Schroomt u niet om contact met ons op te nemen; wij staan graag voor u klaar.