null

Gegalvaniseerde kachelpijp

Gegalvaniseerde kachelpijp

Gegalvaniseerde kachelpijp

Bij ons bent u aan het juiste adres voor een enkelwandige gegalvaniseerde kachelpijp met een dikte van 0,6 millimeter. Daarbij heeft u de keuze uit een ruim aantal verschillende diameters: 90, 100, 110, 120, 130, 135, 150, 160, 180 en 200 millimeter. De kachelpijpen met een diameter van 100 en 150 zijn de meest reguliere. Daarvan bieden wij dan ook het ruimste aanbod.
Lees verder . . .

Toepassingen van een gegalvaniseerde kachelpijp

Deze enkelwandige rookgasafvoer kunt u gebruiken om een houtkachel of een gaskachel op een bestaande schoorsteenpijp aan te sluiten. De gegalvaniseerde kachelpijp mag in het zicht gebruikt worden. Dit houdt in dat u vanaf het moment dat u deze door een muur, gevel of plafond laat lopen, verder moet gaan met een dubbelwandige pijp. Dit heeft te maken met de brandveiligheid.

Eigenschappen van een gegalvaniseerde kachelpijp

Galvaniseren is een methode waarbij elektriciteit wordt gebruikt om een dekking van een laagje metaal aan te brengen. In het geval van een kachelpijp gaat het om een laagje zink die het staal omhult. Het gaat dus om een oppervlakteafwerking. Deze afwerking maakt de kachelpijp corrosiebestendiger, alhoewel vermeld dient te worden dat een kachelpijp van RVS (een legering met chroom en nikkel) beter bestand is tegen externe invloeden. Een gegalvaniseerde kachelpijp is daarentegen wel een efficiënt economisch alternatief.

Montage van een gegalvaniseerde enkelwandige kachelpijp

Kiest u voor een gegalvaniseerde enkelwandige kachelpijp, dan is het uiterst belangrijk dat deze goed op uw kachel aansluit. Wanneer u uw keuze maakt uit de diameters die wij aanbieden, dient u er rekening mee te houden dat dit altijd de binnendiameter betreft. Zoals reeds genoemd, kunt u een gegalvaniseerde enkelwandige kachelpijp enkel daar monteren, waar deze in het zicht is. Verder bouwt u uw rookkanaal altijd vanaf de kachel omhoog op en werkt u afwaterend. Om een enkelwandige kachelpijp in een dubbelwandig rookkanaal te laten verlopen, heeft u eveneens een dubbelwandig-enkelwandig aansluitstuk nodig.

Wettelijke keuringsnorm

Veiligheid dragen wij bij Heating World hoog in het vaandel. Daarom voldoet iedere gegalvaniseerde enkelwandige kachelpijp die wij u aanbieden aan de wettelijke keuringsnorm. Om precies te zijn beschikken ze over het Europese NEN-EN1856-1 keurmerk. Al onze kachelpijpen voldoen aan de strenge regels die binnen Europa op het gebied van metalen schoorstenen gelden. U kunt dus te allen tijde vertrouwen op de kwaliteit van onze kachelpijpen en andere materialen.

Heeft u hulp nodig bij het samenstellen van uw kachelpijp?

Schaft u voor het eerst een gegalvaniseerde kachelpijp aan en bent u niet zeker van welk type u precies nodig heeft? Heeft u vragen over de eigenschappen van gegalvaniseerde kachelpijpen of de montage daarvan? Voor advies op maat bent u bij de experts van Heating World aan het juiste adres. Schroomt u niet om contact met ons op te nemen; wij staan graag voor u klaar.

Veelgestelde vragen over Gegalvaniseerde kachelpijp:

Hoe onderhoud ik mijn gegalvaniseerde kachelpijp?

Alhoewel een gegalvaniseerde kachelpijp niet dezelfde duurzaamheid heeft als een rvs kachelpijp, neemt dat niet weg dat deze met goed onderhoud lang mee kan gaan. Op die manier houdt u het tegen corrosie beschermende zinklaagje in topconditie. Een gegalvaniseerde kachelpijp kan dan financieel gezien bijna net zo duurzaam als een rvs variant zijn. Die laatste heeft namelijk een aanzienlijk hogere aanschafprijs.

Onderhoud moet u regelmatig uitvoeren. Ten eerste gebruikt u een schoorsteenveegborstel om de binnenkant van de pijp te reinigen. U voorkomt daarmee de opbouw van schadelijk creosoot. Gaat u wel na of deze borstel geschikt is voor gebruik op gegalvaniseerd staal. Krassen en andere beschadigingen wilt u immers voorkomen. Gebruikt u ook geen agressieve reinigingsmiddelen. Tot slot is het raadzaam om de rookgasafvoer jaarlijks door een professional te laten inspecteren op tekenen van corrosie of andere beschadigingen.

Hoe bepaal ik de optimale diameter voor mijn kachelpijp?

De optimale diameter voor uw kachelpijp is afhankelijk van de output van uw kachel. Een te grote of kleine diameter zal de prestaties van uw kachel negatief beïnvloeden. Bovendien kunnen zo gevaarlijke of op zijn minst ongezonde situaties ontstaan. In de handleiding van uw houtkachel leest u welke diameter een gegalvaniseerde kachelpijp moet hebben.

Is een gegalvaniseerde kachelpijp geschikt voor buiten?

Gegalvaniseerde kachelpijpen kunnen worden gebruikt in buitenomstandigheden vanwege hun weerstand tegen roest en corrosie. De galvanisatie procedure, waarbij een beschermlaag van zink wordt aangebracht, verhoogt de duurzaamheid van het staal, waardoor het beter bestand is tegen verschillende weerselementen.
Hoewel gegalvaniseerde pijpen beter bestand zijn tegen het weer dan sommige andere materialen, kunnen ze nog steeds corroderen als ze worden blootgesteld aan langdurige of extreme weersomstandigheden. Hoewel ze over het algemeen geschikt zijn voor buitengebruik, is regelmatige inspectie en onderhoud nog steeds belangrijk om hun levensduur te maximaliseren.

Welke koppelstukken zijn geschikt voor een gegalvaniseerde kachelpijp?

Bij Heating World hebben we een veelzijdige reeks aanvullende producten voor gegalvaniseerde kachelpijpen. Ongeacht of u een directe omleiding of een subtiele afwijking in uw rookkanaal nodig heeft, onze collectie bevat gegalvaniseerde bochten in verschillende maten. Met een T-stuk zorgt u voor een opvang van overtollige roet, direct achter uw kachel. Met de muurbeugels bent u verzekerd van een stevige montage van uw rookgasafvoer. Alle producten zijn vervaardigd uit gegalvaniseerd staal van hoge kwaliteit. Daarnaast voldoen ze aan alle strenge brandveiligheidseisen, wat uw veiligheid garandeert.

Wat kan ik met een rozet voor een afvoerbuis?

Een rozet is een decoratieve plaat die wordt gebruikt om de aansluiting van een afvoerbuis of kachelpijp op een muur of plafond netjes af te werken. Een rozet combineert u met een nisbus, een korte metalen buis die u in de muur metselt. Buiten de esthetische rol heeft het ook een functionele rol. Een rozet helpt om openingen rond de gegalvaniseerde kachelpijp af te dichten, waardoor de isolatie wordt verbeterd en het binnendringen van koude lucht wordt voorkomen. Heating World heeft rozetten en nisbussen in verschillende maten op voorraad.

Welke schoorsteenkap is geschikt voor een gegalvaniseerde kachelpijp?

Wij hebben een ruim assortiment aan schoorsteenkappen voor uw gegalvaniseerde kachelpijp, waaronder verschillende soorten regenkappen en trekkappen. Wanneer u het complete rookkanaal wilt voorzien van dezelfde esthetische afwerking, kunt u kiezen voor de gegalvaniseerde regenkap. Deze kap beschermt tegen regen en andere weersomstandigheden.
Daarnaast bieden wij ook stijlvolle aluminium kraaienkappen, die ontworpen zijn tegen nestvorming door vogels in uw schoorsteen. Deze kappen hebben kleine openingen die vogels buiten houden terwijl ze toch een onbelemmerde afvoer van rookgassen mogelijk maken, waardoor uw schoorsteen schoon en veilig blijft. Onze dubbel geïsoleerde trekkappen met vonkenvanger bieden een extra laag bescherming tegen hitte en rondvliegende vonken.
Voor de ultieme combinatie van bescherming en ventilatie, kiest u voor onze draaiende schoorsteenkappen, zoals spinners. Deze weren vogels, bevorderen ook de ventilatie van rookgassen en helpen wind terugslag te verminderen.