null

Mat zwart geëmailleerde buis 125 mm

Mat zwart geëmailleerde buis 125 mm

Mat zwart geëmailleerde buis 125 mm

Mat zwart geëmailleerde buis 125 mm

De mat zwart geëmailleerde buis van 125 mm in ons assortiment is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een kwalitatieve en stijlvolle kachelpijp voor hun kachel. Met een diameter van 125 mm past deze buis op de meeste houtkachels en gaskachels, en biedt hij een efficiënte en veilige manier om rookgassen af te voeren.
Lees verder . . .

Toepassingen van een mat zwart geëmailleerde buis 125 mm

Deze mat zwart geëmailleerde buis kan worden gebruikt om een houtkachel of een gaskachel op een bestaande schoorsteenpijp aan te sluiten. Vanwege het esthetische design kan deze buis in het zicht gebruikt worden, wat betekent dat hij ideaal is voor open ruimtes waar de kachel en de buis deel uitmaken van het interieurontwerp. Verder bouwt u uw rookkanaal altijd vanaf de kachel omhoog en werkt u afwaterend.

Let wel op: vanaf het moment dat u de buis door een muur, gevel of plafond laat lopen, moet u verdergaan met een dubbelwandige pijp. Dit is noodzakelijk om de brandveiligheid te waarborgen.

Eigenschappen van een mat zwart geëmailleerde kachelpijp 125 mm

Het emaille proces zorgt voor een sterke, matte en krasbestendige coating op de kachelpijp. Deze mat zwarte afwerking zorgt niet alleen voor een moderne en elegante uitstraling, maar verhoogt ook de duurzaamheid van de buis. Geëmailleerde buizen zijn corrosie bestendig en kunnen hoge temperaturen aan, waardoor ze zeer betrouwbaar en veilig zijn voor gebruik in verwarmingssystemen.

Desondanks is regelmatig onderhoud nog steeds belangrijk om de levensduur van de geëmailleerde buis te verlengen. Regelmatige inspectie en onderhoud voorkomen vroegtijdige slijtage en zorgen ervoor dat uw kachelpijp in optimale staat blijft.

Mat zwart geëmailleerde buis 125 mm monteren

Bij het monteren van een mat zwart geëmailleerde buis is het belangrijk dat deze goed op uw kachel aansluit. Bij het kiezen van de juiste diameter, dient u er rekening mee te houden dat dit altijd de binnendiameter betreft. Zo zorgt u ervoor dat de buis perfect past en een efficiënte afvoer van rookgassen mogelijk maakt.

Wanneer de buis door een muur of plafond heen gaat, moet u gebruik maken van een dubbelwandig rookkanaal. Voor het verloop van een enkelwandige kachelpijp in een dubbelwandig rookkanaal, heeft u eveneens een dubbelwandig-enkelwandig aansluitstuk nodig.

Wettelijke keuringsnorm

Alle door ons aangeboden kachelpijpen voldoen aan de Europese keuringsnorm NEN-EN 1856-1. Dit betekent dat ze voldoen aan de hoogste standaarden op het gebied van prestaties, veiligheid en duurzaamheid.

U kunt onze producten met een gerust hart gebruiken. Daarom bieden we uitgebreide informatie en ondersteuning om ervoor te zorgen dat u de juiste keuze maakt voor uw verwarmingssysteem. Of u nu hulp nodig heeft bij het kiezen van een kachelpijp, advies wilt over het installatieproces, of gewoon meer wilt weten over onze producten, we staan voor u klaar.