null

Vuurvaste Mortel 1 kg

Schrijf een recensie
Inclusief BTW €8.35

Advies nodig?
085-7326809

Banner Veilig Betalen
Alles op voorraad
T600 Gekeurde rookkanalen
25 Jaar garantie
Veilig Betalen
De Scherpste Prijzen
Vaak samen gekocht:

Beschrijving

Vuurvaste Mortel 1 kg - Omschrijving

Vuurvaste mortel voor het repareren van kachels en haarden. tevens is de mortel geschikt voor het waterdicht maken van de schoorsteen.

Vuurvaste Mortel 1 kg - Specificaties

  • Geschikt voor temperaturen tot 1600ºC
  • Niet brandbaar
  • 0.5 tot 2 uur verwerkingstijd (afhankelijk van temperatuur)
  • Uitharding door middel van hitte
  • 250 ml water bijmengen
Bekijk allesSluiten

0 Beoordelingen

Bekijk allesSluiten

De voordelen van kwalitatief vuurvast cement mortel

Vuurvast cement mortel kent u wellicht ook wel onder de naam vuurvast mortel. Niet mee bekend? De kans is dan groot dat u nog niet eerder heeft gemetseld. Of beter gezegd: dat u nog niet eerder metselwerkzaamheden aan een schoorsteen of rookkanaal heeft verricht. Vuurvast cement mortel is gemaakt om tegen extreem hoge temperaturen te kunnen. Het wordt in tal van sectoren gebruikt. Ook wanneer u een kachel op een schoorsteen wilt aansluiten, is deze mortel van belang. Heating World vertelt u er graag meer over.

De eigenschappen van hittebestendige mortel

De belangrijkste eigenschap van een hittebestendige mortel is zijn bestendigheid tegen hoge temperaturen. Tot wel meer dan 1000 graden Celsius zelfs. Zelfs dan behoudt het zijn vorm en structuur. Bovendien weet het de warmte goed vast te houden. Niet voor niets gebruiken we deze mortel dan ook in schoorstenen. Vuurvast cement mortel is daarnaast zeer duurzaam. Eenmaal aangebracht hoeft het bijna nooit meer vervangen te worden. Daar hoeft u in de toekomst dus niet meer naar om te kijken!

Waarom kiezen voor vuurvaste mortel bij installaties?

Kiezen voor vuurvaste mortel bij verwarmingsinstallaties doet u om al de bovengenoemde redenen. Natuurlijk is het wel van belang om ook gebruik te maken van vuurvaste stenen in een bouwconstructie als een schoorsteen. Wat we nog niet hadden benoemd, is de eenvoud van het werken met hittebestendige mortel. Deze mengsels zijn zeer gemakkelijk te gebruiken, waardoor zowel de professional als de doe-het-zelver nooit meer tijd kwijt is aan de voorbereiding dan hij of zij wenst.

Het verschil tussen vuurvast cement en mortel

Vuurvast cement en mortel worden nogal eens door elkaar gehaald. Niet zo vreemd, maar toch verschillen ze duidelijk van elkaar. Heating World legt het u graag uit. Cement is een fijn poeder en eveneens een bindmiddel dat bestand is tegen hogere temperaturen. Vuurvast cement is sterker en harder dan mortel. Een nadeel daarvan is dat het wel sneller breekt en scheurt. Anders gezegd: het is gevoeliger voor beschadigingen. Mortel bestaat uit cement en zand en heeft een veel hogere flexibiliteit. Het is ideaal om te gebruiken bij voegwerk en reparaties.

Kachel reparatie: hoe en wanneer?

Onderhoud van uw kachel en kachelpijp is van groot belang om de werking en de veiligheid ervan te kunnen blijven waarborgen. Is een reparatie nodig? Dan voert u deze het beste zo spoedig mogelijk uit. Uw kachel repareren met vuurvaste mortel doet u op het moment dat u scheuren of barsten constateert. Deze kunnen warmteverlies en gevaarlijke situaties tot gevolg hebben. Vaak merkt u aan een verhoogd brandstofverbruik dat er ergens een beschadiging bestaat. Heeft u de mortel eenmaal aangebracht? Laat u deze dan minimaal 24 uur drogen, zodat hij zijn juiste sterkte kan verkrijgen.

Wanneer de schade te groot is, kunt u een renovatie overwegen door middel van een flexibele kachelpijp. Hierdoor voorkomt een totale vernieuwing en bespaart u in de kosten. Lees er meer over in onze blog over renovatie schoorsteen met flexibele pijp.