null

Dikwandige kachelpijp 180 mm zwart

Dikwandige kachelpijp 180 mm zwart

Dikwandige kachelpijp 180 mm zwart

Heating World heeft alles in huis om uw warmtebron te voorzien van de goede rookgasafvoer voor uw kachel. Met de zwarte dikwandige kachelpijp in diverse maten heeft u altijd beschikking tot het ideale exemplaar wat naadloos aansluit op uw kachel, zonder dat u diep in de buidel hoeft te tasten. Hier gaan we verder in op de zwarte dikwandige kachelpijp van 180 mm.

Toepassingen van een dikwandige kachelpijp 180 mm

Kies voor de prestaties en stijl van een zwarte, dikwandige kachelpijp 180 mm. Deze enkelwandige rookkanalen worden gewaardeerd om hun vermogen om aanzienlijk meer warmte uit te stralen dan dubbelwandige rookkanalen. Dit maakt dit type kachelpijp tot een verlengstuk van de kachel zelf. Daarnaast is de zwarte dikwandige kachelpijp veelzijdig, omdat het geschikt is voor alle soorten brandstoffen.
Lees verder . . .

Eigenschappen van dikwandige kachelpijpen met zwarte coating

Onze robuuste kachelpijpen met stevige stalen wanden staan garant voor optimale warmteafgifte, waardoor u maximaal profiteert van het stookproces en een heerlijk warme woonomgeving creëert. Het is belangrijk te weten dat de dikwandige kachelpijp speciaal ontworpen is voor gebruik in het zicht, dankzij het enkelwandige karakter van het dikwandig staal. Zodra u de pijp door een muur of plafond wilt laten lopen, schakelt u eenvoudig over naar een dubbelwandige pijp, zodat u voldoet aan de regelgeving voor brandveiligheid.

Kies de juiste dikwandige kachelpijp voor uw kachel

Voor een goed werkende rookgasafvoer is het cruciaal om de juiste dikwandige kachelpijp te vinden die naadloos aansluit op de opening van uw open haard. Wij helpen u graag bij het uitzoeken van de juiste kachelpijp voor het afvoeren van rookgassen.

180 mm behoort tot een gangbare maat kachelpijp, maar is de juiste pasmaat van uw dikwandige kachelpijp afhankelijk van diverse factoren zoals haardopening, totale lengte van het rookgasafvoersysteem, hulpstukken, isolatie, materiaalsoorten en weerstand van het kanaal. Vergeet ook niet dat de genoemde maten inwendig zijn: tel altijd 4 millimeter bij de diameter op (2 millimeter wanddikte) voor een naadloze pasvorm.

Montage van een dikwandige kachelpijp 180 mm zwart

Bij Heating World begrijpen we dat het aansluiten van een dikwandige kachelpijp de nodige aandacht en zorg vereist. Daarom bieden wij u graag de volgende belangrijke tips om u op weg te helpen naar een warm en veilig thuis:

  1. Plan zorgvuldig uw traject om obstakels te vermijden en een vlotte installatie te garanderen.
  2. Begin bij de kachel en werk naar buiten toe, zodat u een afwaterend effect creëert en vochtproblemen voorkomt.
  3. Zorg voor een naadloze aansluiting tussen de diameter van de afvoer en uw kachel voor een optimale rookgasafvoer. Mocht dit niet het geval zijn, geen zorgen. Wij helpen u graag met het uitzoeken van een verloopstuk met condensring om een naadloze aansluiting te garanderen.
  4. Kies voor een dubbelwandig rookkanaal bij afvoer via een muur of plafond, want met enkel een dikwandige kachelpijp voldoet het rookkanaal niet aan de brandveiligheidseisen.
  5. Gebruik een flexibele dakdoorvoer van EPDM of siliconen om de afvoer op een veilige manier door het dak te leiden. Monteer een stormkraag voor een waterdichte afwerking.
  6. Bedenk ook wat voor schoorsteenkap u wilt gebruiken. Zo heeft u onder andere keus uit een kraaienkap, trekkap of regenkap.