null

Dikwandige kachelpijp 130 mm zwart

Dikwandige kachelpijp 130 mm zwart

Dikwandige kachelpijp 130 mm zwart

Ontdek bij Heating World uw ideale dikwandige kachelpijp voor uw kachel of haard. Met ons ruime aanbod vindt u het perfecte model dat naadloos op uw kachel past, zonder dat u teveel betaalt. Onze solide kachelpijpen zijn gemaakt van 2 mm dik kwaliteitsstaal en uitgerust met een hittebestendige laag. Ze zijn geschikt voor alle soorten brandstoffen.

Zwarte, dikwandige kachelpijp 130 mm kopen

De keuze voor een dikwandige kachelpijp in het zwart is vaak te danken aan de uitstekende prestaties die de pijp levert. Aangezien een enkelwandige rookkanaal aanzienlijk heet kan worden, straalt het aanzienlijk meer warmte uit dan zijn dubbelwandige tegenhanger. In feite kan men stellen dat een dikwandige kachelpijp een verlengstuk is van de kachel zelf. Bovendien wordt dit type kachelbuis vaak gekozen vanwege zijn uiterlijk: het elegante ontwerp en de aantrekkelijke zwarte afwerking.

Let er wel op dat dit type kachelpijp enkel te gebruiken is voor in het zicht. Wanneer een rookkanaal door een muur of plafond heen gaat, bent u wegens brandveiligheid verplicht om gebruik te maken van een dubbelwandig rookkanaal.
Les verder . . .

Toepassingen voor dikwandige zwarte kachelpijpen 130 mm

Maak gebruik van een dikwandige kachelpijp om een kachel of haard te verbinden met een dubbelwandig rookkanaal of bestaande schoorsteen. Een rookgasafvoer gemaakt van een enkelwandige pijp is alleen bedoeld voor zichtbare locaties. Wanneer u de pijp door een muur, gevel of plafond laat lopen, dient u over te schakelen op dubbelwandige pijp. Zo voldoet u aan regelgeving voor brandveiligheid.

Welke verloopstukken zijn er voor zwarte, dikwandige kachelpijpen 130 mm?

Onze gevarieerde collectie bevat diverse accessoires voor zwarte, dikwandige kachelpijpen. De zwarte, dikwandige 130 mm 90º bocht is bedoeld voor een strakke richtingsverandering van het rookkanaal, terwijl een zwarte, dikwandige 130 mm 45º bocht zorgt voor een meer geleidelijke afwijking. Voor een nog subtiele afbuiging is er zelfs een zwarte dikwandige bocht van 130 mm in 30º. Een T-stuk biedt de mogelijkheid om een haakse bocht direct achter uw kachel te realiseren, waarbij een ingebouwde bak overtollig roet opvangt.

Ook voor afwijkende wendingen in uw rookkanaal zijn er zwarte, dikwandige 130 mm verstelbare bochten beschikbaar, die van 0 tot 90º instelbaar zijn. Indien u het rookkanaal van binnenuit wilt kunnen inspecteren, biedt een 45º of 90º bocht met deur de perfecte oplossing. Met een zwarte, dikwandige S-bocht van 130 mm kunt u een kleine aanpassing maken in de richting van uw rookkanaal.

Wanneer uw rookkanaal wordt aangesloten op een gemetselde schoorsteen, kunt u met behulp van een nisbus in te metselen deze veilig aansluiten. Vervolgens kunt u met een rozet het geheel een mooie afwerking geven.

Zwarte, dikwandige kachelpijpen 130 mm die geschikt zijn voor buiten

Voor liefhebbers van houtkachels, pelletkachels en open haarden, is een dikwandige kachelpijp de perfecte oplossing. Als je buiten wilt genieten van een extra vleugje gezelligheid, dan biedt deze pijp je de mogelijkheid om optimaal te profiteren van je kachel. Tijdens frisse avonden buiten houdt een kachel met een dikwandige pijp je heerlijk warm en verhoogt het de sfeer.

Ook voor een totaaloplossing heeft Heating World diverse mogelijkheden. Zo zijn er complete veranda sets die u buiten kunt aansluiten.

Dikwandige kachelpijp 130 mm aansluiten

Bij het aansluiten van een dikwandige kachelpijp 130 mm moet u dit afwaterend monteren. Dit betekent dat u de smallere kant van de pijp naar beneden wijst, zodat de condens, die roet en teer bevat, in het rookkanaal terecht komt. De dikwandige kachelpijp dient in de uitlaat van de kachel te worden geplaatst. Mocht dit niet passen dan moet u met een overgangsstuk met condensring de pijp installeren. Vergeet tijdens het aansluiten niet dat de vermelde afmetingen betrekking hebben op de binnendiameter. Voeg daarom altijd 4 mm toe aan de diameter van de pijp, welke 2 mm dik is.

Veelgestelde vragen over Dikwandige kachelpijp 130 mm zwart:

Is een zwarte, dikwandige kachelpijp 130 mm voor een houtkachel te gebruiken?

Een dikwandige kachelpijp van 130 mm is zeer geschikt voor gebruik met een houtkachel. De dikte van de pijp biedt extra duurzaamheid en hittebestendigheid, wat belangrijk is gezien de hoge temperaturen die worden gegenereerd bij het verbranden van hout.
Daarnaast is de dikwandige kachelpijp een optie voor ook pelletkachels en gaskachels. Zorg er altijd voor dat de diameter van de pijp overeenkomt met de uitlaat van de kachel om een efficiënte werking en veilig gebruik te garanderen.

Wat zijn de eigenschappen van een zwarte, dikwandige kachelpijp 130 mm?

Een dikwandige kachelpijp van 130 mm is een robuust onderdeel van uw rookkanaal. Met de solide stalen constructie biedt deze pijp een optimale warmteoverdracht, waardoor het stookproces uiterst efficiënt wordt en uw leefruimte aangenaam warm blijft.
De zwarte poedercoating draagt bij aan de duurzaamheid van de kachelpijp. Het is een extra beschermlaag die helpt bij het voorkomen van corrosie of roest, wat de levensduur van de pijp verlengt. Hierdoor wordt het onderhoud van de kachelpijp verminderd en blijft de kachelpijp langer functioneel.

Wat is het verschil tussen een dikwandige en dubbelwandige kachelpijp?

Zowel dikwandige als dubbelwandige kachelpijpen hebben hun specifieke functies en toepassingen in het ontwerp en de werking van een rookafvoersysteem. Een dikwandige kachelpijp is gemaakt van zwaar, dik staal en is bedoeld voor gebruik binnen in het zicht, zoals de pijp die direct uit de kachel komt. Deze pijpen zijn zeer duurzaam en bestand tegen hoge temperaturen, maar ze hebben geen extra isolatielaag.
Dubbelwandige kachelpijpen daarentegen bestaan uit twee buizen, een binnenbuis waar de rook doorheen gaat en een buitenbuis die als isolator fungeert. De ruimte tussen de binnen- en buitenbuis is gevuld met een isolatiemateriaal, om de warmte in het rookkanaal te houden en de oppervlaktetemperatuur van de buitenbuis te verlagen. Hierdoor wordt de veiligheid verbeterd, vooral wanneer de pijp door muren, vloeren of het dak gaat.

Hoe monteer ik een zwarte, dikwandige kachelpijp van 130 mm?

Zorg eerst dat u in kaart brengt hoe het rookkanaal zijn weg naar buiten vindt. Meet daarna de diameter van de uitlaat van uw kachel op, om de juiste maat van de kachelpijp te bepalen. Plaats de kachelpijp zodanig dat hij verticaal uit de kachel komt en zo recht mogelijk omhoog gaat.
Maak bochten in uw rookgasafvoer niet te scherp om de doorstroom van rookgassen niet te belemmeren. Om de kachelpijp veilig en stabiel te houden, bevestigt u deze aan de muur met ophangbeugels. Als u de kachelpijp door een muur of plafond voert, schakelt u dan over naar een dubbelwandige kachelpijp om te voldoen aan de brandveiligheidsvoorschriften. Houd rekening met een eventuele flexibele dakdoorvoer om het kanaal veilig en waterdicht door uw dak te laten lopen. Zorg dat alle verbindingen goed afgedicht zijn om rookgaslekkage te voorkomen.