null

Diverse verlopen

Diverse verlopen

Diverse verlopen

Verloop installatie

Een verloop voor een kachelpijp is een buis of koppeling die wordt gebruikt om twee stukken kachelpijp aan elkaar te verbinden. Een verloop voor een kachelpijp kan gemaakt zijn van verschillende materialen en is ontworpen om een stevige verbinding te maken zonder dat er rook of gassen kunnen ontsnappen. Wilt u weten wat voor mogelijkheden er zijn voor een verloop? Hier vindt u alle belangrijke informatie.
Lees verder . . .

RVS verlopen

Van alle soorten verlopen gaat roestvrij staal het langste mee en is het geschikt voor hout- en pelletkachels. Omdat een RVS kachelpijp resistent is tegen roest en corrosie zal de trek worden bevorderd, waardoor de rook beter kan worden afgevoerd. Ook treedt er weinig ophoping van teer of roet op, waardoor het zeer onderhoudsvriendelijk is. RVS is naar verhouding tot andere materialen wel wat duurder, maar betaalt dit zich terug in de levensduur. Daarnaast kan RVS voorzien worden van een fraaie kleurcoating. Dit soort verlopen kunnen in talloze maten worden geleverd, zodat het past bij uw situatie.

Stalen verlopen

In het geval van een stalen verloop heeft u vaak te maken met een dikwandige kachelpijp van 2mm dik. Dit stuk staal is voorzien van een coating, zodat ze beter tegen de hitte bestendig zijn. Wanneer er gebruik gemaakt wordt van een stalen kachelpijp, met stalen verloop, zal wegens brandveiligheid het rookkanaal altijd in het zicht moeten blijven. Wanneer een rookkanaal door een muur of vloer heen geleid wordt, zal er moeten worden overgegaan op een ander materiaal. Ook deze stalen verlopen kunnen in diverse maten en kleuren worden geleverd.

Blauw gegloeide verlopen

Een verloop voor blauw gegloeide kachelpijp is gemaakt van koudgewalst plaatstaal en is de goedkoopste oplossing voor het compleet maken van uw rookkanaal. Het verloop heeft door dit proces van zichzelf een donkerblauwe afwerking, wat bijna zwart lijkt. Dit materiaal is ideaal voor situaties waar u van plan bent om sporadisch te gaan stoken. Voor dit materiaal geldt namelijk dat het snel last heeft van corrosie en vaak maar één seizoen mee gaat. Wanneer u van plan bent om met regelmaat te stoken, kunt u beter kijken naar een van de bovengenoemde opties.

Toepassingen van een verloop

Wanneer u een pellet- of houtkachel heeft kan het nodig zijn dat de afstand tussen de kachel en de schoorsteen groter is dan de lengte van de standaard kachelpijp, of dat er een hoek in de pijp zit die moeilijk te maken is met een rechte pijp. In dit soort gevallen kunt u dan gebruik maken van een verloop. Ook kan een verloop worden ingezet wanneer de breedte van de kachelpijp moet worden vergroot of verkleind. Het is belangrijk om een verloop van goede kwaliteit te gebruiken om ervoor te zorgen dat de kachel goed blijft werken en de luchtkwaliteit in de ruimte niet wordt aangetast.

Installatie van een verloop

Als een kachel wordt voorzien van het juiste rookkanaal en verloopstuk is het belangrijk om de instructies van de fabrikant goed op te volgen. Bij de montage werkt u van de kachel naar boven toe en moet er worden gelet op een afwaterende en luchtdichte afwerking. Het team van Heating World staat voor u klaar om u te helpen met eventuele vragen of advies bij installeren.

Veelgestelde vragen over Diverse verlopen:

Hoe draagt een verloop bij aan een betere rookafvoer?

Een verloopstuk is een hulpmiddel dat u nodig heeft wanneer u verschillende rookkanalen op elkaar wilt aansluiten. Het kan daarbij om flexibele rookgasafvoeren, enkelvoudige en dubbelwandige rookkanalen gaan. Deze kunnen van uiteenlopende materialen zijn gemaakt. Een verloopstuk is van belang om de rookafvoer van een haard of kachel te optimaliseren. Het hulpmiddel zorgt namelijk voor een vloeiende overgang tussen de verschillende diameters van twee rookkanalen.

Die flexibele overgang is nodig om de luchtstroom te optimaliseren. De trek en rookafvoer wordt op die manier beter. In de praktijk betekent dit een schonere en efficiëntere verbranding en een verkleind risico op rookterugslag. Dat bevordert natuurlijk niet alleen de prestaties van uw verwarmingssysteem, maar ook uw veiligheid. Standaard verloopstukken zijn doorgaans verbredend. We bedoelen daarmee dat ze -vanaf de kachel gezien- van een kleinere in een grotere diameter overgaan. In de meeste gevallen kunnen ze dus ook op maar één manier gemonteerd worden.

Hoe bepaal je de juiste maat kachelpijp verloop voor uw situatie?

Het mag duidelijk zijn: de juiste maat kachelpijp verloop is essentieel om twee rookkanalen goed op elkaar te laten aansluiten. Om de maat te bepalen, gaat u eerst na wat de diameters van die twee rookkanalen zijn. Dit doet u door de diameter van de bestaande en de nieuwe kachelpijp te meten. Ook vindt u deze afmetingen terug in de productbeschrijvingen van deze artikelen.

Afhankelijk van wat u precies nodig heeft, kiest u voor een verloopstuk dat de diameter vanaf de kachel gezien vergroot of juist verkleint. Twijfelt u? Dan is het raadzaam om professioneel advies in te winnen. Heating World staat graag voor u klaar.

Op welke manier zijn RVS verlopen onderhoudsvriendelijker dan andere materialen?

We noemden al eerder dan een verloop voor een kachelpijp, of dat nu een dubbelwandig rookkanaal, een enkelwandig rookkanaal of een dikwandige kachelpijp betreft, van uiteenlopende materialen kan zijn gemaakt. Roestvrij staal oftewel rvs heeft echter belangrijke voordelen. Zo is het in de eerste plaats duurzaam, omdat het bestand is tegen corrosie. Dat maakt een rvs verloop net zo geschikt voor buiten als voor binnen. Daarnaast laat roestvrij staal zich makkelijk onderhouden en behoudt het ook na langdurig gebruik zijn esthetische uitstraling. Rvs is wel wat duurder dan andere materialen, maar dat wordt gecompenseerd door zijn langere levensduur.

Wat is het verschil in levensduur kachelpijp verloop van RVS en blauw gegloeide staal?

Het materiaal van het verloop voor een rookgasafvoer is van directe invloed op de levensduur ervan. Doorgaans heeft rvs de langste levensduur en gaat deze dus ook langer mee dan blauw gegloeid staal. Die laatste is gevoeliger, zeker in omstandigheden waarin vocht aanwezig is. Doorgaans is het verloopstuk van blauw gegloeid staal, net als een geblauwde kachelpijp, geschikt voor maximaal enkele stookseizoenen.