null

Diverse verlopen

Diverse verlopen

Diverse verlopen

Verloop installatie

Een verloop voor een kachelpijp is een buis of koppeling die wordt gebruikt om twee stukken kachelpijp aan elkaar te verbinden. Een verloop voor een kachelpijp kan gemaakt zijn van verschillende materialen en is ontworpen om een stevige verbinding te maken zonder dat er rook of gassen kunnen ontsnappen. Wilt u weten wat voor mogelijkheden er zijn voor een verloop? Hier vindt u alle belangrijke informatie.
Lees verder . . .

RVS verlopen

Van alle soorten verlopen gaat roestvrij staal het langste mee en is het geschikt voor hout- en pelletkachels. Omdat een RVS kachelpijp resistent is tegen roest en corrosie zal de trek worden bevorderd, waardoor de rook beter kan worden afgevoerd. Ook treedt er weinig ophoping van teer of roet op, waardoor het zeer onderhoudsvriendelijk is. RVS is naar verhouding tot andere materialen wel wat duurder, maar betaalt dit zich terug in de levensduur. Daarnaast kan RVS voorzien worden van een fraaie kleurcoating. Dit soort verlopen kunnen in talloze maten worden geleverd, zodat het past bij uw situatie.

Stalen verlopen

In het geval van een stalen verloop heeft u vaak te maken met een dikwandige kachelpijp van 2mm dik. Dit stuk staal is voorzien van een coating, zodat ze beter tegen de hitte bestendig zijn. Wanneer er gebruik gemaakt wordt van een stalen kachelpijp, met stalen verloop, zal wegens brandveiligheid het rookkanaal altijd in het zicht moeten blijven. Wanneer een rookkanaal door een muur of vloer heen geleid wordt, zal er moeten worden overgegaan op een ander materiaal. Ook deze stalen verlopen kunnen in diverse maten en kleuren worden geleverd.

Blauw gegloeide verlopen

Een verloop voor blauw gegloeide kachelpijp is gemaakt van koudgewalst plaatstaal en is de goedkoopste oplossing voor het compleet maken van uw rookkanaal. Het verloop heeft door dit proces van zichzelf een donkerblauwe afwerking, wat bijna zwart lijkt. Dit materiaal is ideaal voor situaties waar u van plan bent om sporadisch te gaan stoken. Voor dit materiaal geldt namelijk dat het snel last heeft van corrosie en vaak maar één seizoen mee gaat. Wanneer u van plan bent om met regelmaat te stoken, kunt u beter kijken naar een van de bovengenoemde opties.

Toepassingen van een verloop

Wanneer u een pellet- of houtkachel heeft kan het nodig zijn dat de afstand tussen de kachel en de schoorsteen groter is dan de lengte van de standaard kachelpijp, of dat er een hoek in de pijp zit die moeilijk te maken is met een rechte pijp. In dit soort gevallen kunt u dan gebruik maken van een verloop. Ook kan een verloop worden ingezet wanneer de breedte van de kachelpijp moet worden vergroot of verkleind. Het is belangrijk om een verloop van goede kwaliteit te gebruiken om ervoor te zorgen dat de kachel goed blijft werken en de luchtkwaliteit in de ruimte niet wordt aangetast.

Installatie van een verloop

Als een kachel wordt voorzien van het juiste rookkanaal en verloopstuk is het belangrijk om de instructies van de fabrikant goed op te volgen. Bij de montage werkt u van de kachel naar boven toe en moet er worden gelet op een afwaterende en luchtdichte afwerking. Het team van Heating World staat voor u klaar om u te helpen met eventuele vragen of advies bij installeren.