null

Dubbelwandige rookkanalen 80 mm RVS

Dubbelwandige rookkanalen 80 mm RVS

Dubbelwandige rookkanalen 80 mm RVS

De dubbelwandige geïsoleerde rookkanalen van Heatingworld zijn vervaardigd uit hoogwaardig roestvrij staal. Ze bestaan uit 2 roestvrijstalen buizen met daartussen een minerale thermische isolatie. Een dubbelwandig rookkanaal is geschikt voor nieuwe installaties, zowel binnen als buiten.

Een dubbelwandig rookkanaal installeren

Het kanaal is makkelijk te installeren dankzij de verschillende perfect passende onderdelen. Het rookkanaal is bestand tegen hoge temperaturen en geschikt voor alle brandstoffen. Standaard worden de elementen geleverd in een blinkende roestvrijstalen kleur. Om esthetische redenen kunnen de elementen ook gepoederlakt worden geleverd in de kleur zwart.

Lees verder . . .

Dubbelwandig rookkanaal binnen en buitenshuis gebruiken

Binnen- en buitenbuis worden op hun plaats gehouden door een steenwol isolatie met een grote densiteit. Op die manier is er geen warmtegeleiding van binnen naar buitenbuis en werkt de isolatie optimaal. Met een binnenbuis in roestvrijstaal AISI-316L een buitenbuis in roestvrijstaal AISI-314L, en een isolatie van 25 mm is dit kanaal dan ook uitstekend geschikt voor het branden van alle brandstoffen zoals, gas, hout, kolen, mazout en pellets.

Door de hoge kwaliteit van ons rookkanaal geven wij een garantie van 25 jaar

De klembanden zitten bij de materialen inbegrepen!!

Dubbelwandige kachelpijp 80 mm eigenschappen

In diverse situaties is het verplicht om gebruik te maken van een dubbelwandig rookkanaal. Bijvoorbeeld wanneer dit kanaal door een gevel, dak of plafond loopt. Deze vereiste is in het Nederlandse Bouwbesluit vastgelegd en dient als strikte veiligheidsvereiste. Een dubbelwandige kachelpijp met een diameter van 80 mm is een belangrijk onderdeel van een compleet rookafvoersysteem. Omdat de dubbele wand extra isolatie biedt, blijft de buitenkant een stuk koeler. Zeker wanneer u de rookafvoer vlak bij brandbare materialen installeert, is dat van belang. U kunt een dubbelwandige kachelpijp als rookkanaal voor een houtkachel, maar ook voor een pelletkachel of een kolenkachel gebruiken.

Dubbelwandig rookkanaal 80 mm gebruiken voor een houtkachel

Een dubbelwandig rookkanaal met een diameter van 80 mm wordt het meeste toegepast bij een pelletkachel. De rookkanalen die u bij Heating World aanschaft, zijn gemaakt van kwalitatief zeer hoogwaardig roestvrij staal (rvs). Tussen de twee buizen van het rookkanaal bevindt zich thermische isolatie. De hoge densiteit isolatie en de beperking van de warmteoverdracht die dit oplevert, maakt dergelijke kanalen geschikt voor de installaties in uiteenlopende ruimtes, waaronder woonkamers en serres. Ook kunt u een dubbelwandig rookkanaal van 80 mm buiten gebruiken.

Rookgasafvoer 80 mm onderdelen

Een roestvrij stalen rookkanaal zorgt ervoor dat de rook die uw kachel produceert veilig en efficiënt naar buiten kan worden afgevoerd. Een dubbelwandig rookkanaal is verplicht zodra deze door een dak, plafond of gevel heen gaat. Wanneer we het over de rookgasafvoer hebben, vormt de kachelpijp daar slechts een onderdeel van. Het hoofdonderdeel, welteverstaan, maar u heeft nog meer nodig voor een complete installatie. Op deze pagina vindt u dan ook andere onderdelen, zoals aansluitstukken, paspijpen, rozetten en dakplaten. Zo haalt u in één keer alles in huis wat u nodig heeft voor de volledige installatie van het dubbelwandige rookkanaal. Onze dubbelwandige onderdelen passen maar één manier op elkaar.

Kachelpijp dubbelwandig 80 mm in rvs of zwart

De dubbelwandige kachelpijp van 80 mm die u in ons assortiment vindt, is vervaardigd van roestvrij staal oftewel rvs. Dergelijke kachelpijpen zijn voorzien van een oxidelaag, die ervoor zorgt dat roest niet zomaar de kans krijgt om grip te krijgen op het materiaal. Roestvrij staal is daarom goed bestand tegen corrosie en daarmee duurzaam te noemen. In plaats van een ‘standaard’ rvs kachelpijp kunt u ook voor een zwart gepoedercoate variant kiezen. Wie daarvoor kiest, doet dat in de meeste gevallen (voornamelijk) vanuit esthetische overwegingen.

Dubbelwandige kachelpijp rvs 80 mm zorgvuldig gebruiken

Zoals voor alle andere soorten rookgasafvoersystemen geldt, geldt ook voor de rvs kachelpijp dat een zorgvuldig gebruik ervan essentieel is voor het functioneren en de veiligheid. Dit begint bij een correcte installatie. Maar ook periodieke controle en onderhoud zijn van belang. Wanneer u hiermee weinig ervaring heeft, kunt u ervoor kiezen om dit aan een professional over te laten.