null

RVS verlopen 170 mm

RVS verlopen 170 mm

RVS verlopen 170 mm

Kachelpijp verloop 170 mm

Een kachelpijp verloop van 170 mm is een element waarmee u twee stukken kachelpijp aan elkaar koppelt. Een verloopstuk ziet er feitelijk uit als een korte buis en kan van verschillende materialen vervaardigd zijn. Het vormt de overgang tussen kachelpijpen met verschillende diameters en tevens een brug tussen enkelwandige en dubbelwandige rookkanalen. Door de kachelpijp verloop 170 mm te gebruiken, voorkomt u dat rook en gassen uit de rookgasafvoer ontsnappen. Voor een efficiënte en veilige werking van uw verwarmingssysteem is het van belang dat u zich ervan verzekert dat u de juiste diameter kiest.

Lees verder . . .

Eigenschappen van het verloopstuk voor kachelpijp

Een verloopstuk voor een kachelpijp wordt door enkele eigenschappen gekenmerkt. Zo is hij ten eerste van kwalitatief hoogwaardig materiaal vervaardigd. In veel gevallen gaat het om roestvrij staal oftewel rvs, net als bij de rvs kachelpijp. Dit materiaal staat voor duurzaamheid en is bestand tegen corrosie. Een verloopstuk zorgt ervoor dat de overgang tussen twee kachelpijpen naadloos verloopt. Het risico op onder andere rookterugslag wordt daarmee aanzienlijk verminderd.

Hoe helpt het verloopstuk bij de kachel aansluiten?

Een kachelpijp verloop met een diameter van 170 mm speelt een essentiële rol bij het aansluiten van een kachelpijp op de kachel. Want ook al schaft u een rookkanaal van de hoogste kwaliteit aan, wanneer u een verloop over het hoofd ziet, worden rookgassen alsnog niet efficiënt afgevoerd. Er zullen in dergelijke gevallen problemen met de trek ontstaan. Ook verslechtert de kwaliteit van de lucht in de ruimte waar de kachel staat. Dit heeft een negatieve impact op uw gezondheid en comfort.

Past deze verloop op uw kachelpijp?

Voordat u een verloopstuk aanschaft, is het van belang dat u controleert of deze bij uw kachelpijp en rookafvoersysteem past. Meet u daarom altijd de diameter van uw kachelpijp zorgvuldig en vergelijkt u deze met de specificaties van het verloopstuk. Heeft u hierover vragen? De experts van Heating World vertellen u graag of de kachelpijp verloop van 170 mm voor u geschikt is en zo niet, welke dat dan wel is. Uiteraard voldoen alle artikelen die u in onze webshop kunt aanschaffen aan de geldende vereisten. Heeft u hulp nodig met het plaatsen van het verloopstuk op uw kachelpijp? Raadpleegt u hiervoor dan een professional.

Het kachel verloopstuk monteren

Het monteren van het kachelverloopstuk is een klus die nauwkeurigheid vereist. Een eerste stap die wellicht onbelangrijk lijkt, maar dat zeker niet is, is het reinigen van de pijp en de rookkanalen. Vervolgens gaat u over tot de plaatsing van het verloopstuk. Een 100% goede afdichting realiseert u door daarna een hittebestendige afdichting te gebruiken. Deze dient u in de loop der tijd ook regelmatig te controleren. Pas wanneer deze in goede staat zijn, stookt u efficiënt en veilig.