null

Nisbus Ø 150 mm Dikwandig staal zwart

Schrijf een recensie
Inclusief BTW €15.75
Vaak samen gekocht:

Beschrijving

Nisbus Ø 150mm Dikwandig staal zwart - Omschrijving

Het stalen rookgasafvoerkanaal is geproduceerd uit 2 mm staal en gespoten met hittebestendige verf. in een zwarte kleur. Deze kachelbuizen kunt u direct aansluiten op de kachel of haard. en verbinden met een dubbelwandig kanaal of de bestaande schoorsteen.

Nisbus Ø 150mm Dikwandig staal zwart - Specificaties

- Materiaal: Staal 2 mm
- Binnendiameter: 150 mm
- Mof en spie systeem

Wettelijke keuringsnorm

De productlijn stalen 2 mm kachelpijpen zijn gekeurd volgens de normen EN 1856 -2 TUV Duitsland Het rookkanaal voldoet hiermee aan de normen welke verplicht zijn voor de Nederlandse. Belgische. Franse en Duitse markt.

Certificaat EN 1856 - 2 (EG-Certificaat)

Altijd uit voorraad leverbaar.

Bekijk allesSluiten

0 Beoordelingen

Bekijk allesSluiten

Veelgestelde vragen over Nisbus Ø 150 mm Dikwandig staal zwart:

Wat doet een nisbus?

De nisbus is een buisvormige component, die gebruikt wordt in verschillende situaties. Bijvoorbeeld wanneer u een kachelpijp wilt aansluiten op een gemetselde schoorsteen. Of wanneer het rookkanaal door een wand of plafond moet worden geleid. De nisbus doet in dat geval dienst als een beschermend omhulsel. Omdat hij de warmteafvoer weet te optimaliseren, hoeft u er niet voor te vrezen dat rookgassen in uw woonkamer terechtkomen. Bovendien ondervindt u ook geen problemen meer in het geval van een vaste gefixeerde afstand tussen kachel en plafond. Voor een schoonmaak- of onderhoudsbeurt trekt u de kachel moeiteloos weg. Bij Heating World bent u aan het juiste adres voor kwalitatief hoogwaardige nisbussen van dikwandig staal.

Wat zijn de eigenschappen van de nisbus 150 mm?

De nisbus 150 mm die u in ons assortiment vindt, heeft -zoals zijn benaming al doet vermoeden- een doorsnede van een diameter van 15 centimeter. Deze afmeting betreft de binnendiameter. De dikte van het staal zelf is 2 millimeter. Het product is met zwarte hittebestendige verf bespoten. Zo biedt deze extra weerstand en profiteert u van een nog grotere duurzaamheid. De nisbus 15 mm is geschikt voor rookkanalen met dezelfde diameter, om zo een naadloze overgang te kunnen garanderen. De nisbus heeft isolerende eigenschappen, waardoor warmteverlies zo goed mogelijk wordt voorkomen. Hetzelfde geldt voor condensatie.

Hoe kunt u een nisbus plaatsen?

Het plaatsen van een nisbus dient u zorgvuldig voor te bereiden. In de eerste plaats bepaalt u op welke locatie de nisbus exact op de kachel moet aansluiten en hoe het rookkanaal georiënteerd is. Vervolgens maakt u in de muur of het plafond, afhankelijk van waar u de kachelpijp doorheen wilt laten lopen, een gat met dezelfde afmeting van de nisbus 150 mm. De nisbus moet goed in de opening passen en daarin niet bewegen. Om dat laatste te voorkomen, metselt u het onderdeel in. Dicht op de kachel doet u dat met vuurvaste cement. Een goede afdichting met hittebestendige materialen is noodzakelijk om lekkage te voorkomen. Uiteraard volgt u tijdens de plaatsing nauwlettend de voorschriften. Voelt u zich niet zeker over deze klus? Om uw veiligheid te waarborgen, kunt u deze laten uitvoeren door een gekwalificeerd vakman of -vrouw.

Kunt u een nisbus plaatsen in het plafond?

Wilt u een nisbus in het plafond plaatsen? Dan gaat u op dezelfde manier te werk als bij het plaatsen van een nisbus in een wand. U begint wederom met het bepalen van de juiste locatie en het maken van een gat met dezelfde diameter van de nisbus. Plaatst u de nisbus 150 mm in het plafond, zorgt u dan voor voldoende ondersteuning voor uw rvs kachelpijp.