null

Dikwandige kachelpijp

Dikwandige kachelpijp

Dikwandige kachelpijp

Een dikwandige kachelpijp voor uw kachel vindt u bij Heating World. Dankzij ons uitgebreide assortiment aan dikwandige kachelpijpen vindt u hier het exemplaar dat perfect op uw kachel aansluit. Bovendien betaalt u hiervoor nooit meer dan nodig. Onze dikwandige kachelpijpen zijn vervaardigd van 2 mm dik hoogwaardig staal en zijn voorzien van een hittebestendige coating. De dikwandige kachelpijp is geschikt voor alle soorten brandstoffen.

Gebruik een dikwandige kachelpijp voor de volgende toepassingen Een dikwandige kachelpijp gebruikt u om een kachel of haard op een dubbelwandig rookkanaal of bestaande schoorsteen aan te sluiten. Deze enkelwandige rookgasafvoer mag u enkel gebruiken op plekken waar deze in het zicht is. Vanaf het punt dat u deze door een muur, gevel of plafond laat lopen, gebruikt u een dubbelwandige rookgasafvoer.

Eigenschappen van een dikwandige kachelpijp

Een belangrijk kenmerk van de dikwandige kachelpijp, die stevige stalen wanden heeft, is dat deze samen met de kachel veel warmte afgeeft. Hierdoor profiteert u optimaal van het stookproces. Echter is dit ook de reden waarom een dikwandige kachelpijp alleen mag worden gebruikt wanneer deze in het zicht is. Dikwandig staal is immers enkelwandig. U heeft bij ons de keuze uit grijze en zwarte kachelpijpen in uiteenlopende diameters: 120, 130, 150, 180 en 200 millimeter. 150 millimeter is daarbij de meest gangbare maat.

Montage van een dikwandige kachelpijp

Gaat u een dikwandige kachelpijp monteren, dan is het belangrijk om te weten dat u daarbij afwaterend moet monteren. Dit houdt in dat u de smalle kant naar beneden richt. U wilt immers dat de condens, die roet en teer bevat, in het rookkanaal belandt. De dikwandige kachelpijp moet dus in de uitlaat van de kachel vallen. Past dit niet, dan dient u de pijp daaroverheen te plaatsen. In dat geval heeft u een verloopstuk met een condensring nodig. Houdt u er rekening mee dat de genoemde maten inwendige maten betreffen. U dient dus altijd 4 millimeter bij de diameter op te tellen (2 millimeter wanddikte).

Wettelijke keuringsnorm

Schaft u bij ons een dikwandige kachelpijp aan, dan weet u zeker dat u een kwalitatief hoogwaardig en veilig product in huis haalt. Al onze producten beschikken over de noodzakelijke keurmerken in het kader van brandveiligheid. Een correcte installatie is uiteraard een voorwaarde. Onze dikwandige kachelpijpen zijn duurzaam en hebben een strakke afwerking. Hierdoor sluiten ze goed op elkaar aan.

Heeft u hulp nodig bij het samenstellen van uw kachelpijp?

De aanschaf en montage van een dikwandige kachelpijp is voor de meeste mensen geen dagelijkse kost. Weet u niet zeker welke diameter u nodig heeft? Kunt u een bepaald onderdeel niet vinden? Onze medewerkers staan met hun professionele adviezen graag voor u klaar. Aarzelt u niet om contact met ons op te nemen.