null

Dubbelwandige rookkanalen 125 mm zwart

Dubbelwandige rookkanalen 125 mm zwart

Dubbelwandige rookkanalen 125 mm zwart

De dubbelwandige geïsoleerde rookkanalen van Convesa zijn vervaardigd uit hoogwaardig roestvrij staal. Ze bestaan uit 2 roestvrijstalen buizen met daartussen een minerale thermische isolatie. Een dubbelwandig rookkanaal zwart is geschikt voor nieuwe installaties, zowel binnen als buiten.

Een dubbelwandig rookkanaal zwart installeren

Het kanaal is makkelijk te installeren dankzij de verschillende perfect passende onderdelen. Het rookkanaal is bestand tegen hoge temperaturen en geschikt voor alle brandstoffen. Standaard worden de elementen geleverd in een blinkende roestvrijstalen kleur. Om esthetische redenen kunnen de elementen ook gepoederlakt worden geleverd in de kleur zwart.

Uniek is de klemband die verwerkt is in de buitenwand van de buis.

Dubbelwandig rookkanaal zwart binnen en buitenshuis gebruiken

Binnen- en buitenbuis worden op hun plaats gehouden door een keramische isolatie met een grote densiteit van maar liefst 128 kg/M³ Op die manier is er geen warmtegeleiding van binnen naar buitenbuis en werkt de isolatie optimaal. Met een binnenbuis in roestvrijstaal AISI-316L een buitenbuis in roestvrijstaal AISI-314L, en een isolatie van 25 mm is dit kanaal dan ook uitstekend geschikt voor het branden van alle brandstoffen zoals, gas, hout, kolen, mazout en pellets.

Dit kanaal is gekeurd volgens de strengste normen waardoor u rekening dient te houden met slechts een minimale afstand tot brandbaar materiaal van 5 cm.

Door de hoge kwaliteit van ons rookkanaal geven wij een garantie van 25 jaar

De klembanden zitten bij de materialen inbegrepen!!

Lees verder . . .

Dubbelwandige kachelpijp 125 mm vs enkelwandig

Bij Heating World krijgen we vaak de vraag wat nu precies het verschil is tussen een enkelwandige en een dubbelwandige kachelpijp. Om die te kunnen beantwoorden, moeten we eerst het onderscheid tussen een rookkanaal en een kachelpijp begrijpen. Die twee termen worden namelijk vaak door elkaar gehaald. In werkelijkheid is een kachelpijp echter een onderdeel van een volledig rookkanaal, namelijk de buis die rechtstreeks op de kachelaansluiting wordt gemonteerd. Enkelwandige en dubbelwandige rookkanalen van 125 mm hebben een heel verschillende constructie. Die laatstgenoemde stimuleert een extra efficiënte rookafvoer en is in heel veel gevallen verplicht.

Eigenschappen van de dubbelwandige kachelpijp 125 mm

Een dubbelwandige kachelpijp met een diameter van 125 mm heeft een binnen- en een buitenbuis van 175 mm. Beide zijn gemaakt van roestvrij staal. Tussen de twee buizen bevindt zich isolatiemateriaal met een dikte van 25 mm. Zo blijft warmteverlies beperkt en de buitenwand koeler. Dit bevordert de trek, de verbranding en verbetert de veiligheid. Een enkelwandige kachelpijp is een pijp die u kunt gebruiken om vanaf de kachel omhoog te bouwen. Deze bestaan uit één laag en bevatten geen isolatiemateriaal. Wel bestaat er een dikwandige kachelpijp, maar dit is per definitie nog steeds anders dan de dubbelwandige kachelpijp. Een dubbelwandige kachelpijp is nodig wanneer u het rookkanaal door een muur, gevel of plafond wilt laten lopen.

Toepassingen van een rookkanaal 125 mm

Een rookkanaal met een diameter van 125 mm is geschikt voor verschillende verwarmingstoestellen, waaronder houtkachels. U kunt een dergelijke kachelpijp voor zowel nieuwe als bestaande installaties gebruiken. In het geval van een lang kanaal kunt u het beste voor een rookkanaal met een grotere diameter kiezen.

Gebruik de juiste kachelpijp onderdelen

Gaat u een kachelpijp installeren? Dan is het van groot belang om daarbij van de juiste onderdelen gebruik te maken. U kunt bijvoorbeeld denken aan bochten en T-stukken. Al deze materialen helpen u bij het realiseren van een naadloos rookkanaal. Componenten van hetzelfde merk die perfect op elkaar aansluiten, bevorderen de veiligheid, de duurzaamheid en de werking van het systeem. Uiteraard bent u ook voor andere kachelpijp onderdelen bij Heating World aan het juiste adres.

Heeft u hulp nodig bij het selecteren van het juiste rookkanaal?

Zeker wanneer u voor het eerst een kachel aanschaft, kan het lastig zijn om te bepalen wat nu precies de juiste rookkanalen zijn. Het is belangrijk om te onthouden dat de diameter van het rookkanaal, of in ieder geval van de kachelpijp, moet overeenkomen met de diameter van de kacheluitgang. Deze mag absoluut niet kleiner zijn. De rest van het rookkanaal kan dezelfde diameter hebben, maar ook breder zijn en zeker niet te groot. Dit creëert een goede trek en zorgt ervoor dat rook efficiënt kan worden afgevoerd.