null

Flexibele dakdoorvoeren EPDM zwart

Flexibele dakdoorvoeren EPDM zwart

Flexibele dakdoorvoeren EPDM zwart

Flexibele dakdoorvoeren EPDM zwart voor uw rookkanaal

Een veilige, betrouwbare en duurzame dakdoorvoer is een cruciaal onderdeel van uw rookkanaal. Bij Heating World leveren we een collectie van zwarte flexibele dakdoorvoeren gemaakt van EPDM (Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer). Deze materialen zijn geselecteerd vanwege hun uitstekende duurzaamheid en weerstand tegen extreem weer en temperatuurvariaties, waardoor ze de perfecte oplossing zijn voor uw rookgasafvoersysteem.
Lees verder . . .

Toepassingen van flexibele dakdoorvoeren

Onze flexibele dakdoorvoeren zijn ontworpen met veelzijdigheid in het achterhoofd. Ze kunnen gemakkelijk worden aangepast aan de contouren van verschillende dakprofielen, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor installatie op zowel platte als schuine daken. Onze flexibele dakdoorvoeren zorgen voor een veilige en effectieve rookgasafvoer.

Dankzij de flexibele constructie kunnen ze ook probleemloos worden aangebracht op daken met een helling van 0 tot 45º. Dit maakt ze de ideale keuze voor een breed scala aan gebouwen, van woonhuizen tot commerciële panden.

EPDM dakdoorvoer geschikt voor houtkachels

De flexibele dakdoorvoeren van EPDM zijn niet alleen veelzijdig in hun toepassing, maar ook in hun compatibiliteit met verschillende warmtebronnen. Ze zijn met name geschikt voor gebruik in combinatie met houtkachels, voorzien van dubbelwandige rookkanalen met isolatie.

Dankzij hun hoge temperatuurbestendigheid kunnen ze langdurig hoge temperaturen van 115 ºC aan ( kortstondig zelfs tot 150 ºC) om de rookgassen van een houtkachel veilig en effectief af te voeren. Ook zijn ze bestendig tegen extreme kou van - 50º C.

Verschillende maten flexibele dakdoorvoeren

Om een optimale pasvorm voor uw specifieke situatie te garanderen, bieden we onze EPDM dakdoorvoeren in het zwart aan in verschillende maten. Ons assortiment omvat maten variërend van 6-102 mm, ideaal voor kleinere kachelpijpen, tot grotere maten zoals 241-520 mm voor grotere rookkanalen. Tussenin vindt u maten zoals 101-178 mm, 127-230 mm, 150-280 mm en 180-330 mm. Deze brede selectie zorgt ervoor dat u de perfecte dakdoorvoer voor uw specifieke behoeften vindt.

Montage van een flexibele dakdoorvoer

Bij het installeren van een flexibele dakdoorvoer zijn er een aantal belangrijke stappen te volgen. Begin met het zorgvuldig plannen van de route van uw rookkanaal om obstakels te vermijden. Vervolgens, afhankelijk van de dakconstructie, kunt u de dakdoorvoer vormgeven naar het profiel van het dak voor een optimale pasvorm. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de dakdoorvoer op de juiste manier is aangesloten op het rookkanaal, met een goede afdichting om lekkage van rookgassen te voorkomen. Hierna kunt u verder met het rookkanaal vanaf de kachel naar buiten installeren en door de dakdoorvoer leiden.

Ondanks het feit dat de installatie van een flexibele dakdoorvoer relatief eenvoudig is, adviseren wij u bij twijfel contact op te nemen met een professional. Bij Heating World staan we altijd klaar om u te adviseren en te ondersteunen bij uw project.

Het creëren van een veilig en efficiënt rookkanaal hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met onze flexibele dakdoorvoeren van EPDM bent u verzekerd van een betrouwbaar en duurzaam systeem. Bekijk onze collectie en kies de perfecte dakdoorvoer voor uw kachel.

Veelgestelde vragen over Flexibele dakdoorvoeren EPDM zwart:

Kunt u een dakdoorvoer houtkachel zelf maken?

Wilt u een kachel met een dubbelwandig rookkanaal (laten) installeren? Dan heeft u ook een dakdoorvoer nodig. Een dakdoorvoer heeft u nodig om te voorkomen dat er water van buitenaf langs het rookkanaal kan lopen. Het plaatsen van een dakdoorvoer voor een houtkachel is een klus die erg nauwkeurig luistert. Daarom is het niet raadzaam om hier zelf mee aan de slag te gaan, tenzij u hierin (zeer) ervaren bent. Het is echter het veiligst om hiervoor een professional in de arm te nemen. Zo kunt u er zeker van zijn dat u geen risico op lekkages loopt.

Welke rookgasafvoer dakdoorvoer is het beste voor uw dak?

Wanneer u op zoek gaat naar een rookgasafvoer dakdoorvoer, is het van belang om rekening te houden met het type dak en de dakbedekking. Een dakdoorvoer kan door zowel een plat als een schuin dak lopen. In veel gevallen kiest men voor een EPDM dakdoorvoer. EPDM staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer. Dit zegt u mogelijk niet zoveel. Kort gezegd gaat het om een synthetisch rubber. Het materiaal is duurzaam en waterdicht, maar ook bestand tegen andere weersinvloeden. Een EPDM dakdoorvoer is geschikt voor een plat of hellend dak. Deze EPDM dakdoorvoer is geschikt voor dubbelwandige rookkanalen en niet voor enkelwandige kachelbuizen.

Welk alternatieve dakdoorvoer is er voor een rookkanaal?

Natuurlijk is EPDM niet de enige keuzemogelijkheid die u heeft. Behalve voor EPDM kunt u ook voor siliconen dakdoorvoeren kiezen. Deze staan eveneens bekend om hun flexibiliteit en duurzaamheid. Siliconenrubber is bestand tegen hogere temperaturen en behoudt tot ruim boven de 200 graden zijn fysieke eigenschappen. Dat maakt ook dit materiaal zeer geschikt als brandveilige dakdoorvoer. Zowel EPDM als siliconen zijn ongevoelig voor uv-straling. Dat heeft als voordeel dat ze na verloop van tijd niet poreus worden. Ook deze silicone dakdoorvoeren zijn geschikt voor dubbelwandige rookkanalen, niet voor enkelwandige buizen.

Hoe onderhoudt u een EPDM dakdoorvoer?

EPDM is een synthetische rubber die bestand is tegen temperatuurwisselingen, verschillende weersinvloeden en uv-straling. In het gunstigste geval gaat een EPDM dakdoorvoer wel 20 jaar mee. Om zijn duurzaamheid te waarborgen, is regelmatig onderhoud een vereiste. Controleert u de dakdoorvoer daarom regelmatig op scheurtjes of andere tekenen van beschadiging. Het reinigen van de dakdoorvoer is eenvoudig. U gebruikt hiervoor enkel wat water en een mild schoonmaakmiddel. Agressieve chemicaliën dient u te allen tijde te vermijden, omdat die het materiaal kunnen aantasten. Heeft u het vermoeden dat uw EPDM dakdoorvoer beschadigd is? Schakelt u dan een professional in om dit te herstellen.