null

Verandasets

Verandasets

Verandasets

Wanneer u een kleine houtkachel of haard heeft in uw tuinhuis, blokhut, veranda, overkapping of aanbouw en deze wilt voorzien van een rookgasafvoer, dan kunt u één van onze veranda sets overwegen. Dit zijn eenvoudig te monteren rookkanalen die compleet zijn voorzien alle benodigde materialen voor uw haard of kachel. Voor de montage heeft u geen uitgebreide kennis nodig en wordt u geholpen door een meegeleverde instructie, waardoor de installatie snel en eenvoudig verloopt. Bij Heating World hebben we diverse soorten en maten veranda sets, waardoor u ruime keuze heeft voor uw persoonlijke situatie en voorkeur.
Lees verder . . .

Eigenschappen van onze veranda sets

Heating World heeft een ruim aanbod aan veranda sets die kan worden opgedeeld in 2 soorten kwaliteiten. Ons eigen huismerk is voorzien van een goede kwaliteit RVS met neutrale afwerking. Deze sets leveren we met 10 jaar fabrieksgarantie. Daarnaast bieden we ook een premium veranda set aan, die voorzien is van een strak design en ook kan worden geleverd met een zwarte gepoedercoate afwerking. Met deze afwerking zijn de sets dan ook uiterst geschikt voor buitenshuis gebruik. De premium sets worden geleverd met een standaard fabrieksgarantie van maar liefst 25 jaar.

We bieden sets aan in diverse maten en maken onderscheid in platte en schuine daken. Voor het plaatsen van één van onze veranda sets maakt het geen verschil of uw dakbedekking is gemaakt van EPDM, polycarbonaat, dakpannen, metalen dakplaten, golfplaten of andere materialen. Wij bieden voor elk soort dakbedekking voor u een oplossing. Alle veranda sets van Heating World voldoen aan de gestelde eisen en normen met betrekking tot de brandveiligheid.

Heeft u hulp nodig bij het uitzoeken van een veranda set?

U heeft bij Heating World een ruime keuze aan veranda sets die altijd uit onze voorraad leverbaar zijn. Let bij uw keuze op welke set voor uw persoonlijke situatie het beste geschikt kan zijn, omdat er bij de bovengenoemde omstandigheden ook verschillende onderdelen van toepassing kunnen zijn.

Wanneer u hulp nodig heeft bij het uitzoeken van een veranda set, dan kunt u altijd terecht bij onze kundige specialisten. Met onze vak- en productkennis maken wij het voor u mogelijk om tot de juiste productkeuze te komen, door u te voorzien van alle relevante informatie. Neem bij vragen dus contact met ons op, zodat u snel van uw kachel of haard met mooie veranda set kunt genieten.

Verschillende soorten kachelpijpen voor een veranda kachel

Wanneer u een houtkachel in uw veranda wilt plaatsen, is het van belang dat u voor de juiste soort kachelpijp kiest. Het belangrijkste onderscheid is dat tussen enkelwandige en dubbelwandige varianten. In het geval van een houtkachel in een veranda of een ander buitenverblijf kunt u met zowel een enkelwandige als een dubbelwandige rookkanalen starten. Een rvs kachelpijp of een kachelpijp van ander materiaal laat u overgaan in een dubbelwandige kachelpijp wanneer deze via het dak de ruimte verlaat, of het liefst al een centimeter of 10 eerder. Dit in verband met de brandveiligheid.

Voordelen van een houtkachel op de veranda

Aan een houtkachel op de veranda zijn verschillende voordelen verbonden. In de eerste plaats levert het natuurlijk de gewenste warmte op. Dat betekent dat u het hele jaar door van het buitenleven kunt genieten. U creëert er een heerlijke plek mee voor etentjes en andere sociale gelegenheden, maar ook een plek waar u met een goed boek even kunt bijkomen van een drukke dag. Daarnaast zorgt een houtkachel in uw veranda ook voor een flinke portie sfeer én is het een goedkope manier om de plek warm te houden.

Installatieproces houtkachel veranda voor schuine daken

Gaat u een houtkachel in een veranda met een schuin dak installeren? Dan is het slim om daarbij een stappenplan te volgen. De afwerking op de plek waar de rookgasafvoer door het dak gaat, verdient extra aandacht om zo een goede trek te garanderen. Zo is bijvoorbeeld een stormkraag raadzaam. Ook is het natuurlijk essentieel dat het gat in het dak niet groter wordt dan de diameter van de kachelpijp. Na de plaatsing dicht u het geheel af. Met behulp van dakbeugels kunt u extra versteviging aanbrengen aan de binnenzijde van uw veranda.

Montage van dakdoorvoer kachelpijp plat dak

In het geval van een plat dak gaat u vergelijkbaar te werk. U vangt weer aan met het bepalen waar het gat moet komen en vervolgens het uitdagen daarvan. Met onze complete verandasets kunt u direct uit de voeten. Deze bevatten niet alleen de kachelpijp zelf, maar bijvoorbeeld ook een dakplaat en een stormkraag. Kijk ook naar een flexibele EPDM dakdoorvoer. Daarmee voorkomt u lekkage. Over de dakplaat, waarmee u de kachelpijp stevig aan het dak van uw veranda bevestigt, kunt u vervolgens materialen aanbrengen om het geheel volledig waterdicht te maken. De stormkraag bevestigt u als laatste.

Installatie voor kachelpijp door polycarbonaat dak

Polycarbonaat is een stevige en harde kunststof die bestand is tegen hoge temperaturen. Niet voor niets wordt deze vaak voor een veranda of ander soort overkapping gebruikt. In het assortiment van Heating World vindt u verschillende sets van uiteenlopende maten voor platte en schuine daken. Deze sets zijn geschikt voor polycarbonaat daken, maar ook voor daken van ander materiaal. Denkt u bijvoorbeeld aan EPDM of golfplaat. Gebruikt u wel altijd speciale afdichtingen om het polycarbonaat tegen hitte en vocht te beschermen.