null

Stormkraag diameter 80 mm Enkelwandig RVS

Schrijf een recensie
SKU:
EHI-080-011
  • Stormkraag diameter 80 mm Enkelwandig RVS
  • Geometrische tekening - Stormkraag diameter 80 mm Enkelwandig RVS
Inclusief BTW €17.15

Advies nodig?
085-7326809

Banner Veilig Betalen
Alles op voorraad
T600 Gekeurde rookkanalen
25 Jaar garantie
Veilig Betalen
De Scherpste Prijzen
Vaak samen gekocht:

Beschrijving

Stormkraag diameter 80 mm Enkelwandig RVS - Omschrijving

Het roestvast stalen enkelwandige rookkanaal is geschikt voor openhaard. houtkachel. open gaskachel. oliekachel. kolenkachel. ovens en pelletkachel. Het rookkanaal wordt geleverd met standaard 25 jaar fabrieksgarantie.

Stormkraag diameter 80 mm Enkelwandig RVS - Specificaties

- Enkelwandig rookkanaal
- Materiaal: roestvaststaal AISI 316
- Diameter: 80 mm
- Geschikt voor: houtkachel. gaskachel. oliekachel. pelletkachel. kolenkachels. ovens

Wettelijke keuringsnorm

De productlijn enkelwandige rookkanalen (BI) van Convesa is gekeurd volgens de normen EN 1856 -2
EN 1856-2 T600-N1-W-V2-L50040-G(XX)NM zonder siliconering
EN 1856-1 T200-P1-W-V2-L50040-0(50) met siliconering
Het rookkanaal voldoet hiermee aan de normen welke verplicht zijn voor de Nederlandse. Belgische. Franse en Duitse markt.

Certificaat EN 1856 - 2 (EG-Certificaat)

*25 jaar garantie*

Altijd uit voorraad leverbaar.

Bekijk allesSluiten

Bekijk in 3D

Bekijk allesSluiten

0 Beoordelingen

Bekijk allesSluiten

Veelgestelde vragen over Stormkraag diameter 80 mm Enkelwandig RVS:

Wat is een stormkraag?

Een stormkraag is een rand die wordt geplaatst om het laatste stuk van een rookkanaal of schoorsteen. Het is bedoeld om het binnendringen van regen, sneeuw of andere weersinvloeden te voorkomen, waardoor de ruimte tussen het rookkanaal en het dak of de muur droog blijft. De stormkraag is vaak gemaakt van een metalen vorm die om het rookkanaal kan worden geklemd, waar de buis door een dak of muur wordt geleid. Het is een belangrijk onderdeel van het rookkanaal om te helpen bij het voorkomen van lekkages, waardoor de levensduur kan worden bevorderd.

Waarom is een stormkraag belangrijk?

Met een stormkraag wordt een waterdichte afwerking gevormd tussen de buis van het rookkanaal die door het dak wordt geleid en een dakdoorvoer. Tussen deze onderdelen kan namelijk enige ruimte zitten. Deze zogenoemde regenrand of regenkraag zorgt ervoor dat er geen vochtschade kan ontstaan door regenwater of sneeuw wat in het gebouw naar binnen kan lekken. Het is belangrijk om bij het plaatsing van een rookkanaal en dakdoorvoer te investeren in een goede bescherming tegen verschillende weersomstandigheden met behulp van een stormkraag. Daarnaast wordt de levensduur van alle onderdelen hiermee bevorderd en roestvorming in het metaal voorkomen.

Hoe zoek ik de beste stormkraag uit?

Bij een stormkraag is het belangrijk dat deze naadloos op het rookkanaal past, zodat de kans op doorsijpelende regen of sneeuw zo klein mogelijk wordt. Rookkanalen komen in verschillende maten, dus moet een stormkraag hier ook op worden uitgezocht. Daarnaast worden stormkragen, net als dubbelwandige rookkanalen, geleverd in een RVS uitvoering met neutrale metaal afwerking en een RVS uitvoering met zwarte poedercoating.
Mocht u hulp nodig hebben met het uitzoeken van de juiste stormkraag voor uw rookkanaal, dan kunt u terecht bij de servicemedewerkers van Heating World.

Hoe monteer ik een stormkraag?

Het aanbrengen van een stormkraag is simpel. U bevestigt de stormkraag bovenop het dak, direct boven de dakdoorvoer, rond het rookkanaal. Daarna laat u de stormkraag zakken totdat deze de dakdoorvoer volledig bedekt. Het is aanbevolen om bij het bevestigen van een stormkraag de verbinding af te dichten met flexibele kit, welke bestand is tegen hitte en water. Zo zorgt u dat de onderdelen volledig waterdicht worden afgesloten. De brandwerende siliconenkit in de webshop Heating World is hiervoor een passende oplossing. Extra tip: zorg voor een goede reiniging en ontvetting van de ondergrond voordat u de kit aanbrengt.