null

De charme van een houtkachel buiten

De charme van een houtkachel buiten

Er is bijna niemand die nee zou zeggen tegen een houtkachel. Deze verwarmingsmethode brengt behalve een aangename temperatuur immers ook een flinke portie gezelligheid met zich mee. Vaak gebruikt men een houtkachel binnen, maar daartoe hoeft u zich niet te beperken. Ook in de buitenlucht biedt hij een perfecte oplossing. Wilt u een houtkachel in uw veranda of buitenruimte integreren? Dan zijn de kant-en-klare veranda sets van Heating World daarbij een handig hulpmiddel. Ze bevatten alle benodigde accessoires en maken de installatie zo een stuk eenvoudiger.

Houtkachel
Verandasets

Voordelen van een houtkachel buiten plaatsen

Voor een houtkachel in de veranda of buitenruimte kiest men om uiteenlopende redenen. De vaakst gehoorde reden is sfeer. Warmte en vuur creëren een gezellig punt voor de gehele familie. Bovendien zorgt een houtkachel buiten ervoor dat u langer van het buiten zijn kunt genieten. Niet alleen in het hoogseizoen, maar ook ruim daarbuiten geniet u van de buitenlucht. Tot slot is het verbranden van hout ook een stuk milieuvriendelijker dan het verbruiken van brandstof. Uw voetafdruk op deze planeet houdt u zo dus ook beperkt.

Houtkachel buiten met pijp: installatietips

Regelmatig kiest men ervoor om een houtkachel buiten zelf te installeren. Met de juiste planning, instructies en materialen zal het ook u lukken. Vaak is het niet de houtkachel zelf, maar de kachelpijp die de grootste uitdaging vormt. Een rookkanaal heeft u nodig om rook en gassen veilig af te voeren. De kachelpijp moet de juiste diameter en lengte hebben. Ook moet er voldoende afstand tussen de pijp en brandbare materialen bestaan. Met een dubbelwandig rookkanaal reduceert u het brandgevaar aanzienlijk.

Dikwandige rookkanaal
Houtkachel

Duurzaam genieten van uw buiten houtkachel

We noemden het al even: wanneer u een buiten houtkachel gebruikt, heeft dat maar een zeer beperkte invloed op het milieu. Dat heeft met verschillende dingen, waaronder de brandstof zelf te maken. Bij de verbranding van hout komen namelijk veel minder schadelijke gassen vrij dan bij het gebruik van aardgas. Bovendien is hout niet onuitputtelijk; er kunnen telkens nieuwe bomen worden geplant. En doordat u in uw veranda geen heaters of infraroodpanelen hoeft te gebruiken, bespaart u ook nog eens op uw maandelijkse energierekening.

Veiligheidstips voor het gebruiken van een kachel buiten

Kiest u ervoor om een houtkachel buiten te gaan gebruiken? Dan gaan u en uw familie en overige gezelschap heel wat knusse momenten tegemoet. Natuurlijk is het wel van belang om enkele veiligheidsmaatregelen in overweging te nemen. Zo wordt een houtkachel behoorlijk warm. Plaatst u deze daarom niet in de buurt van brandbare voorwerpen. Houdt u om diezelfde reden ook toezicht wanneer er kleine kinderen en huisdieren in de buurt zijn. Laat u de houtkachel nooit onbeheerd achter en gebruikt u uitsluitend droog, onbehandeld hout.

2023-11-01 Heating World

recente berichten