null

Kosten dubbelwandig rookkanaal aanleggen

Kosten dubbelwandig rookkanaal aanleggen

Een dubbelwandig rookkanaal is een rookkanaal met -de naam zegt het al- twee wanden. Daartussen bevindt zich een isolatielaag. De constructie zorgt ervoor dat het rookkanaal minder warmte doorlaat. Dat is goed voor de trek en dus de efficiëntie van uw haard of kachel. Hete rookgassen verlaten uw woning bovendien op een veilige manier. De kosten voor het laten aanleggen van een dubbelwandig rookkanaal variëren. Zo zijn onder andere de grootte en het materiaaltype van invloed, net als de complexiteit van de installatie. Geeft u de klus uit handen? Dan krijgt u ook te maken met installatiekosten.

dubbelwandige rookkanalen
houtkachel

Uw dubbelwandige rookkanaal laten installeren door een houtkachel installateur

Het aanleggen van een dubbelwandig rookkanaal is nu niet bepaald een klus die u zomaar even uitvoert. Alleen wanneer u erg handig bent en/of hiermee ervaring heeft, zouden we willen aanraden om dit zelf te doen. In alle andere gevallen kunt u de installatie beter door een houtkachel installateur laten uitvoeren. Deze heeft ruime kennis van en ervaring met rookgasafvoer systemen. Bovendien kunt u rekenen op een correcte installatie volgens de geldende normen. Het laten installeren is weliswaar duurder, maar waarborgt wel een goed eindresultaat én uw veiligheid.

Zelf uw houtkachel kopen en installeren

Een efficiënt rookgasafvoer is essentieel voor een kachel of open haard. Zonder deze rookkanalen kunnen gevaarlijke situaties optreden. In het ernstigste geval moet u daarbij denken aan levensbedreigende situaties als gevolg van koolmonoxide. Bij Heating World koopt u houtkachels, maar ook alle daarvoor benodigde elementen, waaronder rookkanalen. Bent u handig, dan is het kopen en zelf installeren van uw houtkachel een haalbare optie. Maar nogmaals: dit vergt gedegen kennis van rookgasafvoersystemen en ervaring met installatiewerk.

dubbelwandige rookkanalen

Voordelen van zelf het rookkanaal aanleggen

Bent u iemand die over die kennis en ervaring beschikt? Dan kunt u zelf aan de slag gaan. Heating World helpt u daarbij graag met een beknopt stappenplan. Het grootste voordeel van het zelf aanleggen van uw rookkanaal zijn uiteraard de kosten die u ermee bespaart. Arbeidskosten vormen immers vaak het grootste onderdeel van het prijskaartje. Ook kunt u het rookkanaal aanleggen op een moment dat u schikt. Op een doordeweekse avond na werktijd bijvoorbeeld, of in het weekend. Uw dagelijkse bezigheden hoeven in ieder geval niet per definitie te worden onderbroken door de komst van een houtkachel installateur.

Tips voor het aanleggen van een dubbelwandig rookkanaal

Kunt u niet wachten om aan de slag te gaan? Gaat u, voordat u uw gereedschap oppakt, nogmaals goed na of u alle juiste materialen in huis heeft die aan de wetgeving en veiligheidsnormen voldoen en geschikt zijn voor uw houtkachel. Laat u ook niet blind leiden door uw ervaring. Het is altijd raadzaam om de handleiding en technische documentatie te raadplegen om fouten te voorkomen. Tot slot is het belangrijk om de tijd te nemen om het gewenste eindresultaat te kunnen behalen.

2024-01-19 Heatingworld

recente berichten