null

150 mm Dubbellaags flexibel 10 meter

Schrijf een recensie
SKU:
DFL-150-004
UPC:
7438251398318
  • 150 mm Dubbellaags flexibel 10 meter
  • 150 mm Dubbellaags flexibel 10 meter
Inclusief BTW €413.50

Advies nodig?
085-7326809

Banner Veilig Betalen
Alles op voorraad
T600 Gekeurde rookkanalen
25 Jaar garantie
Veilig Betalen
De Scherpste Prijzen
Vaak samen gekocht:

Beschrijving

150 mm Dubbellaags flexibel 10 meter - Omschrijving
Het flexibele roestvaststalen dubbellaags rookgaskanaal. wordt gebruikt voor renovatie of optimalisatie van een bestaande gemetselde schoorsteen.
Een flexibel dubbellaagse schoorsteenbuis is geschikt voor rookgastemperaturen tot 600 graden.

Het flexibele rookkanaal kan onderstaande probleem oplossen:

-Renoveren van een beschadigd rookkanaal
-Slechte trek
-Terugslag verbrandingsgassen
-Condens in de schoorsteen

150 mm Dubbellaags flexibel 10 meter - Specificaties
-Product: Flexibel dubbellaags rookkanaal
-Materiaal: roestvaststaal AISI 316
-Binnendiameter: 150 mm

Keuringsnormen
- CE
- BS EN 1856-2
- T600-N1-W-Vm-L500105-G

Het rookkanaal voldoet hiermee aan de normen welke verplicht zijn voor de Nederlandse. Belgische. Franse en Duitse en Engelse markt.

Altijd uit voorraad leverbaar.

Bekijk allesSluiten

0 Beoordelingen

Bekijk allesSluiten

Veelgestelde vragen over 150 mm Dubbellaags flexibel 10 meter:

Wat kunt u met een flexibele kachelpijp?

Een flexibele kachelpijp wordt ook wel een flexibel rookkanaal of een flexibele rookgasafvoer genoemd. Ongeacht de naam die u ervoor gebruikt, kunt u dit onderdeel voor verschillende doeleinden gebruiken. Een flexibele kachelpijp is zoals zijn naam al doet vermoeden buigzaam. Dat betekent dat het uiteindelijke rookkanaal dat u aanlegt flexibel te leiden is. Deze gebruikt u om een bestaande schoorsteen te voorzien van een nieuw leven, zonder een complete renovatie te hoeven uit te voeren. Dankzij zijn buigzaamheid biedt een flexibele kachelpijp u alsnog de mogelijkheid om rookgassen optimaal af te voeren. Dit soort kachelpijpen wordt vaak, maar niet uitsluitend in combinatie met houtkachels en pelletkachels gebruikt.

Wat zijn de eigenschappen van de flexibele kachelpijp 150mm?

Deze flexibele kachelpijp van 150 mm, die bij Heating World altijd direct uit voorraad te bestellen is, heeft een binnendiameter van 150 millimeter. De buitendiameter betreft 156 millimeter. De kachelpijp is dubbellaags en heeft een lengte van 10 meter. Hij is gemaakt van duurzaam roestvrij staal. Omdat hij enkelwandig is, kunt u het rookkanaal gebruiken om een kachel in een bepaalde woonruimte met een dubbelwandige doorvoer of een schoorsteen te verbinden. Deze flexibele rvs kachelpijp kan temperaturen met een maximum van 600 graden aan. Dat betekent dat hij geschikt is voor gebruik bij zowel pelletkachels als houtkachels. Daarnaast voldoet hij aan de geldende keuringsnormen voor de Nederlandse markt, maar ook voor enkele internationale markten, zoals de Belgische en de Duitse.

Wat voor opties zijn er voor een flexibele rookgasafvoer?

Bent u op zoek naar een rookgasafvoer met flexibele eigenschappen? Dan bent u bij Heating World aan het juiste adres. Flexibele kachelpijpen bestaan in zowel enkelwandige als dubbelwandige varianten. De eerstgenoemde, zoals deze van 150 mm, is enkelwandig. Deze kunt u binnen gebruiken, om een kachel met een dubbelwandig pijpstuk of een schoorsteen te verbinden. Ook is er een verschil tussen een enkelwandige rookgasafvoer en dubbelwandige flexibele rookafvoer. De dubbelwandige variant is voorzien van een extra laag, waardoor het materiaal steviger is en een langere levensduur heeft dan de enkelwandige variant. Dit is anders dan bijvoorbeeld een rigide kachelpijp of dubbelwandig rookkanaal.

Hoe installeert u een flexibele rookkanaal?

Wilt u een flexibel rookkanaal plaatsen? Een goede voorbereiding is het halve werk. Wat u eerst doet, is het meten van de afstand die het kanaal moet afleggen. U kunt de kachelpijp dan op maat zagen. Op basis van alle obstakels die zich op de route voordoen, kunt u de verbindingen vervolgens stevig en luchtdicht bevestigen. Houd er rekening mee dat u voor het plaatsen mogelijk een extra hulp nodig heeft. Een iemand trekt de buis voorzichtig door de bestaande schoorsteen naar boven, terwijl de andere persoon de pijp vanuit de haard naar boven geleid.