null

Pijp 100 cm diameter 80 mm Geblauwd staal

Schrijf een recensie
SKU:
BGS-080-001
Inclusief BTW €16.40

Advies nodig?
085-7326809

Banner Veilig Betalen
Alles op voorraad
T600 Gekeurde rookkanalen
25 Jaar garantie
Veilig Betalen
De Scherpste Prijzen
Vaak samen gekocht:

Beschrijving

Pijp 100 cm diameter 80 mm Geblauwd staal - Omschrijving

Blauw gegloeide kachelpijp is een enkelwandige stalen buis geschikt  voor het aansluiten van uw hout. kolen of gaskachel op een reeds bestaande schoorsteen of een nieuw aan te leggen rookkanaal.
Deze blauw gegloeide kachelpijp mag men gebruiken in het zicht totdat men in de muur(achter aansluiting) of dak(boven aansluiting) verdwijnt.
Vanaf dit punt moet u een dubbelwandige geïsoleerd rookkanaal gebruiken.

Pijp 100 cm diameter 80 mm Geblauwd staal - Specificaties

- Product: blauw gegloeide kachelpijp
- Materiaal: koudgewalst plaatstaal 0.6 mm
- Kleur: blauw/zwart
- Binnendiameter: 80 mm
- Mof en spie systeem

Wettelijke keuringsnorm

De productlijn blauw gegloeide kachelpijpen zijn gekeurd volgens de normen EN 1856 -2:2009
Het rookkanaal voldoet hiermee aan de normen welke verplicht zijn voor de Nederlandse. Belgische. Franse en Duitse markt.
Certificaat EN 1856 - 2 (EG-Certificaat)

Altijd uit voorraad leverbaar.

Bekijk allesSluiten

0 Beoordelingen

Bekijk allesSluiten

Veelgestelde vragen over Pijp 100 cm diameter 80 mm Geblauwd staal:

Waarvoor kan ik een geblauwde kachelpijp 80 mm gebruiken?

De 100 cm geblauwde kachelpijp van 80 mm is een budget bewuste keuze voor elke kachel gebruiker. Het is ontworpen voor de connectie van uw houtkachel, kolenkachel of gaskachel met een bestaande schoorsteenpijp of een nieuw aan te leggen rookkanaal. De enkelwandige pijp is gekenmerkt door de robuuste dikte van 0,6 millimeter en is een aantrekkelijk alternatief voor een rvs kachelpijp.

Wat zijn de eigenschappen van een geblauwde kachelpijp 80 mm?

Een geblauwde kachelpijp van 80 mm is herkenbaar aan de opvallende donkerblauwe tot zwarte afwerking. Deze unieke kleur wordt verkregen door een specifiek warmtebehandeling-proces dat het metaal ook enige bescherming biedt tegen verdere oxidatie. Hoewel deze behandeling het staal enige mate van corrosiebestendigheid geeft, is geblauwd staal niet zo goed bestand tegen roest als roestvrij staal. Daarom kan geblauwd staal onder bepaalde omstandigheden sneller roesten.
Ondanks de enige bescherming tegen corrosie die het biedt, vereist geblauwd staal nog steeds regelmatig onderhoud om zijn uiterlijk en beschermende eigenschappen te behouden. Dit kan betekenen dat u de kachelpijp regelmatig moet schoonmaken om snellere roestvorming te voorkomen.

Hoe monteer ik een geblauwde kachelpijp van 80 mm?

De montage van een 100 cm geblauwde kachelpijp 80 mm, als onderdeel van een complete rookgasafvoer kan met wat technische kennis worden uitgevoerd.

  1. Meet en plan: bepaal waar uw kachel en kachelpijp zullen staan. Meet vervolgens hoe lang de kachelpijp moet zijn. Controleer of de kachelpijp niet in contact komt met ontvlambare materialen. Wanneer de pijp door een muur of plafond loopt, moet u overstappen naar een dubbelwandig rookkanaal.
  2. Installeer de kachelpijp: verbind de kachelpijp met uw kachel volgens de montage instructies. Begin de montage vanaf de kachel naar buiten, waardoor u een afwaterend effect creëert. Zorg ervoor dat alle verbindingen goed vastzitten. Maak gebruik van een kachelkit of afdichtingsmiddel als dit nodig is.
  3. Voer een veiligheidscontrole uit: Controleer of alle aansluitingen veilig zijn en of er geen lekkages zijn. zorg ervoor dat de kachelpijp voldoende afstand houdt van ontvlambare materialen.

Waar moet ik bij een geblauwde kachelpijp 80 mm op letten?

Het gebruik van een geblauwde kachelpijp 80 mm voor de afvoer van rookgassen van uw kachel is een economische optie. Wel moet u er rekening mee houden dat de duurzaamheid van deze pijp lager is. Door de dunne wanden en de oxidatie bieden deze pijpen minder weerstand tegen roest dan pijpen gemaakt van roestvrij staal. Daarom zal een geblauwde kachelpijp doorgaans slechts een stookseizoen meegaan.
Een andere factor om in overweging te nemen is dat geblauwde stalen kachelpijpen alleen bruikbaar zijn voor het zichtbare gedeelte van de rookgasafvoer. Als het rookkanaal door een muur of plafond loopt, moet u overstappen op een dubbelwandig rookkanaal om te voldoen aan de brandveiligheidsvoorschriften. Het is daarom niet mogelijk om geblauwde kachelpijpen in deze scenario's te gebruiken.